Temps de cireres, temps de clafoutis. La clafoutis,"clafir" (omplir), és originaria de l'occitània francesa i al segle XIX es va fer molt popular a tota França fins al punt que cada casa té la seva recepta La més tradicional és la de cireres però també són molt populars les de pera i nespres però la base sempre és la mateixa: ous, farina, llet, mantega, sucre i es qualla al forn.
Feia temps que volia fer la clafoutis fins que vaig trobar la recepta que em convencia i de la qual no vaig dubtar ni un segon ja que era garantia que em sortiria perfecta . I així ha estat la vaig trobar en el blog Caprofiti.
Tant la Gemma, que és una excel.lent cuinera, com jo mateixa estem formades culinàriament en les classes de cuina que s´imparteixen en els centres cívics on es realitza un tasca important per professionals de la cuina d´arrel que no tenen res a envejar als "grans" xefs. Així que des del Casal d'Hostafranchs i de mans de la Conxita i la Gemma us presento aquesta clafoutis de cireres.
Ingredients
Per un motlle de 26cm
-500 gr. de cireres desossades
-4 ous.
-100 gr de sucre.
- 1 pessic de sal.
-1 culleradeta de postre d' extracte de vainilla o de sucre avainillat.
-80 gr de farina.
-30 gr de farina d´ametlla.
-400 ml de llet.
-50 gr. de nata per muntar.
-50 gr de mantega pomada.
Preparació
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Bateu els ous juntament amb el sucre i un pessic de sal fins que quedin espumosos.
-Aboqueu-hi la farina tamissada; la farina d´ametlla i mescleu.
-Seguidament, afegiu-hi la llet, la nata, la mantega fosa i l´extracte de vainilla i mescleu.
-Unteu un motlle, preferentment de ceràmica, amb mantega i aboqueu-hi 1 cm de massa. Ho coeu en el forn a 180ºC 5 minuts.
-Retireu els motlles i aboqueu-hi les cireres i, acabeu d'omplir el motlle amb la massa restant.
-Torneu a ficar el motlle en el forn a 180ºC durant 25-30' aprox. Feu la prova de l´agulla.
-Serviu tebi o fred i empolsineu amb sucre llustre.
Bon profit!
No l'he provat mai, però te una pinta dolça i boníssima.
ResponEliminaUna abraçada
Una autèntica delicia! Ja fa molt temps que no en faig. Petons
ResponEliminaJust avui hem proposat la nova recepta del 15... cireres! I jo encara no he provat mai el clafoutis!
ResponEliminaPetons
Sandra
Et faig la olaaaaaaa...pero si ho veuen els del Casal et tocaran el crostó. Es el Casal d'Hostafrancs !!!!!
ResponEliminaDe tota manera tens raó amb que fan una gran tasca..
Em fa il.lusió que hagis fet la meva recepta i m'ho prenc com un regal d'aniversari...(demá es el meu cumple...)jeje
Petonets.
Hola Cristina, no n'he fet mai però sempre m'ha cridat l'atenció. Te molt bona pinta
ResponEliminaRico, rico... Bss
ResponEliminaJo si l'he tastat i m'agrada el gust que li donen les cireres entre àcid y dolç. M'agrada molt com t'ha quedat.
ResponEliminaPetons.
fa poc vaig veure la recepta que la feia una cuinera francesa del canal cocina, i vaig pensar, aixo ho he de tastar. es veu meravellosa!! petons
ResponEliminaVes per on, jo encara la tinc pendent... entre una cosa i l'altra...! T'ha quedat boníssima, me'n dónes un tallet? :-) Petonet!
ResponEliminaCristina, aquest clafoutis ha d'estar boníssim. M'assembla que t'agafaré la recepta.
ResponEliminaNani
Te una pinta impressionant!!! segur està molt bona mmmmmm. A veure si m'animo pq' sempre que la veig hi penso.
ResponEliminaSalutacions, Sandra.
Quina bona pinta!! Fa molt de temps que vull probar de fer aquesta recepta i per una cosa o altre sempre m'en desdeixo. Aviam si amb la teva recepta m'animo, no es massa complicada.
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME
mmm... m'encanten les clafoutís... i la de cireres és de les meves preferides.
ResponEliminaEl toc de la farina d'ametlla queda molt bo.
El clafoutís de cireres és d'aquells clàssics que a més de bons són bonics de debò!T'ha quedat de llibre!, una abraçada guapa!
ResponEliminaL'any passat vaig tastar el clafouti i em va agradar molt però com que a casa no són molt de dolç no l'he repetit.
ResponEliminaBon cap de setmana.
Ara que tenim les cireres tant bones hem d'aprofitar! me l'emporto!!
ResponEliminaeste es un clasico que gusta a todos ademas de muy facil de elaborar, porque se tarda mas en sacar el hueso que en hacerla.
ResponEliminaBien por las clases de la Conxita y la Gemma
bon cap de setmana i bona revetlla
No coneixia el Clafoutis, però la presentació és fantàstica.
ResponEliminaQuina bona pinta!!
ResponEliminaLes cireres són una fruita fantàstica! Aquest dijous us presentaré el gaspatxo de cireres i més informació d'aquesta fruita!