Avui hem celebrat l´aniversari de la meva mare i per bufar les espelmes he portat aquesta mousse de formatge clàssica, que juntament amb la frescor de la gelatina ha resultat boníssima i gens empalagosa. Fins i tot, ha tingut èxit entre els més menuts. La recepta original portava llet condensada però la vaig eliminar augmentant les quantitats de formatge i nata. Temia que el pastís quedés en un projecte però el resultat salta a la vista...
Per un motlle de 23 cm desemmotllable de silicona o aro d´alumini.
Per la base:
-180 gr. de galetes Maria
-80 gr. de mantega pomada
-unes gotes d'essència de vainilla o una culleradeta de sucre avainillat.
Per la mousse:
-400 gr. de formatge cremós per untar.
-350 gr. de nata per muntar.
-100 ml. de llet.
-150 gr. de sucre.
-6 fulls de gelatina (12 gr.)
Per la cobertura:
-400 gr.de maduixes.
-75 gr. de sucre.
-3 fulls de gelatina.
Preparació
Preparació
1)De la base:
Esmicoleu les galetes i les tritureu fins que adquireixin la textura de pols. Barregeu-les amb la mantega pomada i l' essència de vainilla fins a formar una pasta. Formeu la base del pastís amb aquesta. El motlle poseu-lo en la nevera fins que aboqueu la mousse perquè la galeta agafi consistencia.
2) De la mousse;
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda durant 5'. Munteu la nata amb 75 gr de sucre i la reserveu en la nevera.
-En un bol afegiu-hi la crema de formatge i en un cassó escalfeu la llet amb la resta del sucre fins que arrenqui en bull. En acabat, afegiu-hi a la llet calenta, la gelatina hidratada i escorreguda.I seguidament aquesta preparació l' afegiu al bol de la crema de formatge. Mescleu bé fins que quedi una crema sense grumolls.
-Traieu de la nevera el motlle i la nata muntada.
-Afegiu la nata a la crema de formatge amb molta cura i amb moviments envolvents perquè no s'abaixi.
-Aboqueu-hi la crema de formatge al motlle.
-Ho fiqueu en la nevera fins que qualli (mínim 3 hores).
3) De la cobertura;
-Per fer la cobertura, la mousse de formatge haurà d' estar completament quallada. La podeu preparar el mateix dia de la consumició del pastís però tenint en compte que la cobertura necessita un parell d´hores perquè qualli.
-Netegeu les maduixes.Traieu-les el capolls i les talleu a trossets i afegiu-hi el sucre.
-Reserveu-les en la nevera 1/2 hora.
-Transcorregut aquest temps tritureu-les amb el túrmix i passeu-la per un colador a fi d'eliminar les llavors.
-Hidrateu amb aigua freda la gelatina durant 5' i, mentrestant escalfeu el puré de maduixes en un cassó.
-Un cop escalfat el puré i, hidratada la gelatina, afegiu-la escorreguda, en el puré i remeneu fins que es dissolgui i el deixeu entibiar.
-Aboqueu-hi amb molta cura la gelatina sobre el pastís i la deixeu quallar en la nevera.
-Arribada l´hora de servir, desemmotlleu el pastís i decoreu al gust.
-Arribada l´hora de servir, desemmotlleu el pastís i decoreu al gust.
Nena ets una crac!!!!!!!
ResponEliminaSabia que et quedaria de luxe.
Venin de tu, no podia ser d'altra manera.
Petons per a tu i felicitats a la mare.
Carai t'ha quedat explendit!! Segur que la teva mare està encantada. Quina mà hi tens, ojalà em quedessin tan perfectes.
ResponEliminaUna abraçada
T'ha quedat un pastis eprfecte.
ResponEliminaHa de ser bonissima!!!!
Felicitats per la teva Mare
Petons
te ha quedado fabuloso,un buen regalo para tu madre,es una mousse muy buena y la foto y la decoración fantastica
ResponEliminabona setmana
Dons si que en vas aprenent, si...jejeje
ResponEliminaNena, esta super ben fet, acabat i retratat...i segur que boníssim de gust !!!
Petonets.
Te ha quedado perfecta y el corte genial...Besitos
ResponEliminaOhhh si sembla una joia amb aquestes boletes...que maco!
ResponEliminaMoolt bé guapa, ets un crack!!! t'ha quedat perfecte, té una textura que...mmmm.....la teva mare pot estar orgullosa!! Ja la pots felicitar!! i m'enduc el teu invent a casa meva!! ;) petonetss
ResponEliminaQuina tarta més xula!!!!!! Artista!!!! felicitats a la teva mare.
ResponEliminaPetonets
Felicitats a la teva mare!! T'ha quedat una pastís ben hermós!! Que bo! Petons
ResponEliminaTe ha quedado fabuloso este pastis de queso, dan ganas de probarlo.
ResponEliminaSaludos.
http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...
quina bona pinta!! molt bon pastís
ResponEliminaTot un clàssic sensacional que té l'èxit assegurat. T'ha quedat perfecte!
ResponEliminaSegur que la teva mare ha bufat les esplemes ben orgullosa d'aquest pastís ;)
T'ha quedat impressionant! No sé de què tenies por. Moltes felicitats per la teva mare
ResponEliminaQuin tros de pastís, es impressionant! ES perfecte per bufar espelmes! Felicitats per la teva mare.
ResponEliminaPetons
Felicitats a la teva mare, per l'aniversari i per tenir una filla com tu que l'ha fet un magnífic pastís. Es perfecte i dels que m'agraden. Vols ser la meva filla? Jejeje.
ResponEliminaTindrem que fer alguna quedada blocaire al restaurant de l'Agnés, es un lloc molt maco.
Petons.
Doncs felicitats a la teva mare i a tu, per fer-li un pastís tan re-bonic! T'ha quedat de llibre!
ResponEliminaEnhorabona!
La mare estarà molt contenta amb aquest pastís que l’hi has fet. Felicitats per la mare i per tu, te una presència de primera.
ResponEliminaBona buina
Uhm, quina bona pinta, precisament aquest cap de setmana també vaig fer pastís de formatge però al forn. Tinc moltes ganes de provar aquesta opció més fresqueta, te una bona pinta! uhm!
ResponEliminaSalutacions,
¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡Bonisssimmmm!!!!!!1
ResponEliminaPetons
Molt bonic ... i la decoració finíssima!
ResponEliminaM,agrada molt! T,ha quedat perfecte!
ResponEliminacuinaigaudeix.blogspot.com
Cristina, un pastís deliciós. Avui n'he fet un molt semblant que posaré el divendres.
ResponEliminaNani
Bona idea substituir la llet condensada. Segur que el fa més lleuger al ser menys dolç.
ResponEliminaFelicitats per la presentació!
Doncs si que vas ser valenta si, però mira no ha quedat en projecte. L'aspecte és espectacular.
ResponEliminaQuan era petita sempre volia aquestes perletes dels pastissos.
Cristina: ... tot el que et puc dir, t'ho ha dit tothom...
ResponEliminaFelicitats per a la teva mare i també per a tú. Salutacions Cristina¡¡
Si és de formatge, és la meva mousse!!
ResponEliminaUna abraçada
Molt bona proposta. Ha quedat amb un aspecte fantàstic.
ResponEliminaHola Cristina guapa tu
ResponEliminaper molts anys per la Mare, i Felicitacions per tu, quina cosa més bona,
et copio, je,je,
mil petonets Susanna
Hola !!! quin pastís tant bonic. Em vaig inspirar en el teu per fer la meva versió . Et convido a que passsis pel meu bloc per veure el resultat :-)
ResponEliminahttp://hortpollet.blogspot.com.es/2013/04/mousse-de-formatge-i-maduixes.html