Per Sant Jordi, gelat de maduixa. Aquesta entrada em fa una especial i.lusió ja que amb ella participo en el primer ENFOGONA`T, una iniciativa engegada des del programa Quin Fogons! de Radio Castellar del Vallès. La Marina, de Tapa't de Tapes i la Clara de Programa Quins Fogons! ens han reptat a fer una recepta que tingués un significat tradicional, especial o personal pel dia de Sant Jordi.
Per aquesta ocasió he triat aquest gelat de maduixa.Una fruita que se la pot qualificar de primaveral, romàntica, sensual, eròtica i, fins i tot, maternal. Una fruita que és rica en minerals i vitamines especialment A i C.
Ingredients
-500 gr. de maduixes
-500 gr. de nata muntada.
-100 gr. de sucre morè.*
-nous per decorar.
*Si utilitzeu sucre invertit heu de posar-hi 70 gr. de sucre morè i 30 gr. de sucre invertit.
Preparació
-Netegeu les maduixes i traieu-les el capoll. Les talleu a trossos i les deixeu reposar mitja hora amb el sucre.Mentrestant munteu la nata.
-Un cop hagi passat la mitja hora, tritureu les maduixes i les passeu per un passapurés o colador xinès a fi de treure les llavors. Barregeu la maduixa amb la nata.
-En un motlle o recipient idoni per congelar aboqueu-hi la preparació. Durant les 3 primeres hores i, cada 1/2 hora, heu de treure el recipient del congelador i remenar la preparació amb una forquilla o varetes a fi d'evitar els cristalls de la congelació.
-És millor fer el gelat d´un dia per l´altra. S´ha de deixar en temperatura ambient una hora abans, com a mínim, a la seva consumició, sinó, us hi deixareu les dents!! i decoreu amb nous que aquesta vegada he substituït pels cors de sucre.
Doncs felicitats per estar ben enfogonada :). Quina pinta el gelat!
ResponEliminaMira que no sòc massa de gelats; però amb aquesta presentació ara mateix n'agafaria unes queantes de cullerades de gelat.
ResponEliminaT'ha quedat de luxe.
Petons
Una bona enfognada aquest gelat. Aquest any el penso fer seguint la teva recepta i sucre invertit
ResponEliminaBona cuina
La presentació molt xula
Eliminatremendo esta enfognda,un helado muy rico y la foto sensacional Cristina
ResponEliminabona diada de Sant Jordi
visca! ja comença a ser època de gelats!!! ;P petonets
ResponEliminaJa saps que a mi els teus gelats em perden...i de maduixa. Ja tinc un munt de receptes preparades per l'estiu...o abans,jeje
ResponEliminaBon Sant Jordi guapa.
Petonets.
Aixó si que es un autèntic gelat de maduixa i no amb sabor a ....
ResponEliminaEs veu molt cremòs.
Petons.
Mare meva, quin gelat més bo...me l'apunto!!! el provaré de fer, si o si!!!! i amb aquesta presentació tant maca, és irresistible! Felicitats!
ResponEliminaÀngels
http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/
un gelat ideal pel dia de sant jordi!! mai n'he fet de gelat de maduixa pero la teva recepta me la guardo per d'aquí a unes setmanes! petons i bona diada guapa!
ResponEliminaEi, gariebé hem coincidit, jo també he fet maduixes amb nata, però molt diferent, je je je...
ResponEliminaBon st jordi!!!
Com m'agraden aquestes recepte, és senyal que el bon temps s'acosta!!!
ResponEliminaUna delícia de gelat!!!
Petonets
Quin gelat mes idoni! I que bo de maduixes! Ara ja començo a tenir ganes de menjar-ne. Petons
ResponEliminaUn gelat molt bo. Que pasis un bon St. Jordi!!
ResponEliminaQue bo!!! Mai m'he atrevit a fer gelat... Sóc una mica poruga amb això! Aquest t'ha quedat perfecte! Gràcies per participar a l'enfogona't! Un peté
ResponEliminaUn clàssic que no falla mai, i fet a casa és molt més bo!!
ResponEliminapetonets i bona diada!
Molt bona recepta de gelat!!! apuntada queda, per si torno a tenir un grapat de maduixes que reclaman convertir-se en puré.... M´agrada !! petons,
ResponEliminaComo me gusta!! ya empieza la epoca..Besitos
ResponEliminaCom es nota que comencem a pensar en coses fresques...Bonica foto Cristina.
ResponEliminaNani
Quin gelat més fantàstic i amb una presentació excel·lent!
ResponEliminaAvui a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem un aperitiu que quedaria perfecte amb aquest postra. Unes crestes de fruita! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
www.esfruita.com/assessorem/crestes-de-fruita
Aquest any vull tornar a fer gelats cassolans això si, em sembla que de moment amb sucre "normal".
ResponEliminaSi tu de poc llepes la pantalla, jo amb aquest gelat meravellós què he de fer??? Menjar-me-la directament??? Quina bona pinta!
ResponEliminaBesades!
Mmmm! quina pinta, ehh?:)
ResponEliminaespero la teva visita!
Molt bona presentació.
ResponEliminaUna deliciosa manera d'acabar un àpat.
Una abraçada
Què bo! Ja t'ancitipes al temps de calor.
ResponEliminaCuando veo estos helados me entran ganas de estrenar mi heladera nueva, pero el problema es la falta de tiempo... En fin, me deleitaré con el tuyo ;). Bsos.
ResponEliminaEls gelats són la meva perdició... bé, una d'elles!!ja, ja!! petó
ResponEliminaTens un detallet al meu blog... passa't Cristina!!
ResponEliminawww.miscositassrv.blogspot.com
M'agraden molt els gelats, i entre aquests, el de maduixa és un dels meus preferits..., i si és cassolà encara més.
ResponElimina