Ingredients
Per la planxa de bescuit
-4 rovells d'ou.
-90 gr. de sucre.
-55 gr d' aigua.
-115 gr. de farina.
-30 gr. de maizena.
-una culleradeta de llevat químic.
-4 clares.
-45 gr.de sucre.
-5 gotes de llimona.
Per la trufa (Quantitat per 6 bracets aprox.)
-200 gr. de nata
-40 gr. de sucre.
-50 gr. de xocolata negra fondant.
Preparació
-De la planxa;
-Preescalfeu el forn a 230ºC.
-En un bol munteu els rovells juntament amb el sucre i la meitat de l´aigua. A mesura que es vagi muntant afegiu-ne a poc a poc la resta de l´aigua.
-En una altre bol, munteu les clares amb unes gotes de llimona, i quan sigui a mig muntar, afegiu-hi el sucre de mica en mica.
-Barregeu les dues farines passades pel sedàs juntament amb el llevat i l´afegiu a la crema de rovells.Remeneu amb suavitat. Un cop mesclada la farina afegiu-hi les clares amb moviments envolvents i amb suavitat.
-Poseu paper de forn en la safata del forn i quan tingueu la crema al punt, aboqueu-la en una mànega pastissera. Amb aquesta feu un marc al voltant i després dibuixeu en diagonal fins que quedi tot el requadre ple.
-Enforneu amb el forn de dalt i de baix de 5 a 10'. La massa ha de quedar cuita (daurada) de dalt i tova de baix; si no s´enganxa als dits i rebota ja està llesta. Per tant, és molt important posar la safata un esglaó més del que normalment utilitzem per coure els pastissos.
Per la trufa;
-Foneu la xocolata al bany maria; mentrestant munteu la nata i afegiu-ne a poc a poc el sucre. Quan la nata estigui muntada i la xocolata fosa afegiu aquesta, molt calenta, a la nata. Bateu una mica i ja la teniu a punt per farcir les planxes dels bracets.
OBSERVACIONS
-Cal vigilar la cocció ja que si ens passem el bescuit es trenca i si no arriba a la cocció adequada es pela.
-El bescuit el podeu preparar amb antelació, d'un dia per l´altre, i el tapeu ben tapat amb paper film.
-Es pot congelar, tant el bescuit, com el braç ja elaborat.
-Si voleu fer bracets de nata: la mateixa quantitat de nata i sucre que pels de trufa.
-Si voleu fer una capa de yema aquí teniu la recepta.
-Si voleu fer un braç de gitano gran; serveixein les mateixes quantitats indicades per la planxa de bescuit d´aquesta recepta; en canvi,heu de doblar les quantitats de trufa, nata i sucre.
Aquí us deixo el video on trobareu el pas a pas de l´elaboració del braç de gitano.El monogràfic de braç de gitano va ser impartit per en Narcís del blog La lionesa i, creador del Taller de Postres, en l'Associació Jardí Santa Susanna de Caldes de Montbuí.
Bon profit!
ostres!! aquests braçets els compro de tant en tant a una pastisseria que hi ha al costat de casa....m'agraden tant!! els que compro són de nata, però!!! un postre de diumenge!! petons
ResponEliminaQue guapos que t’han quedat aquest bracets de gitano. És bona la trufa oi??
ResponEliminaBona cuina
Ostres Cristina!!!!
ResponEliminaT'han quedat brodats i l'apunt completissim. Quina currada aquest vídeo que recull tot el pas a pas.
Una forta abraçada
T'han quedat de meravella. Es veuen de professionals.
ResponEliminaNani
Cristina; Amb les classes del Narcís, éxit assegurat¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Cristina¡¡ :-D ;-D
Aix, que bons!!! T'han quedat de pastisseria!!!
ResponEliminacuinaigaudeix.blogspot.com
Que bons. A mi m'agraden molt els bracets sobretot ls de crema. Com diu la Roser és un postre de diumenge
ResponEliminaque buenos que son estos bracets de trufa,te han quedado geniales Cristina y gracias por compartir las fotos del taller siempre se aprende con las imagenes
ResponEliminaole Cristina! Em trec el barret. Veig que has estat una alumna aplicada dels braços de gitano del martí, oi? Petonet
ResponEliminaUi! Volia dir el Narcís, perdoneu-me tots dos...
ResponEliminaQué bons de trufa i que ben fets estàn, ets una bona alumna.
ResponEliminaPetons.
Cristina,t'han quedat perfectes.
ResponEliminaFelicitats!!!
Hola, Jo si que en vull un!!!! Gràcies per vídeo, va de conya!!!!!!! Petons
ResponEliminaQuins bracets més bonics, ara men menjaria un!!! Quina gana! Petons
ResponEliminaMuy buenos tienen que estar riquísimos para merendar.
ResponEliminaNomés un??????ja,ja,ja.
ResponEliminaL'altre dia vaig trobar una recepta de pastís que també portava maizena, l'hauré de fer.
Bon cap de setmana.
Quin goig que fan!!!! un postre de luxe, vaja per quedar d'allò més bé. El bescuit té que estar boníssim. Bon cap de setmana.
ResponEliminawww.miscositassrv.blogspot.com
quin nivell!!!! aquests bracets són dignes de Festa Major!!! ;P petonets
ResponEliminaQuin taller més interessant!
ResponEliminaT'han quedat perfectes, semblen trets de pastisseria! I tant que en volem, je je je... :)
Que macos, Cristina!!! Semblen del que venen a les pastisseríes... i es que estas feta una profesional!!!
ResponEliminaPrenc nota!!! es veuen deliciosos.
petonets.
En puc agafar dos? jejeje quina pinta! Mai he fet braç de gitano, hi hauré de posar remei!! ;)
ResponEliminaPetonets guapa
Sandra
Cada dia tinc més ganes de passar-me a la dieta del "menja el que vulguis, com més bo estigui, millor!". Amb aquesta recepta tan tremenda....!!!!!!!!! Muaks
ResponEliminaSempre és interessant poder gaudir d'aquests tallers.
ResponEliminaL'opció de la porció individual també és interessant i original. Estan perfectes i tenen un aspecte molt i molt gustós.