Per dilluns de Pasqua, mona de Pasqua.
Ingredients
Per un motlle de 21 cm
Pa de pessic
-5 ous
-150 gr. de farina.
-150 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-unes gotes de llimona.
-licor.
Per la yema
-3 ous*
-sucre(la quantitat haurà de ser la mateixa que el pes dels ous amb closca).*
-una culleradeta de postres sucre avainillat.
-90 gr. d' aigua.*
-15 gr. de maizena.*
*Extret del blog La cuina de casa.
*Extret del blog La cuina de casa.
Pel farciment
-melmelada d´albercoc.
Per la decoració
-ametlla laminada torrada a 180ºC en el forn; ametlla crocant, plomes, pollets, ous de xocolata...
Preparació
1)El pa de pessic:
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 75 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 75 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) La yema (es pot fer i conservar en la nevera com a màxim 8 dies a la seva consumició).
-Bateu les ous amb els sucres i ho passeu per un colador fi.
-Barregeu la maizena amb l´aigua.
-Mescleu totes dues mescles i ho aboqueu en un cassó que portareu a foc fins que s´espesseixi.
-Aboqueu la yema en una safata perquè es refredi ràpidament si heu optat per fer-la el mateix dia del muntatge del pastís.
3) Per l´almívar
-Coueu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense remenar. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.
Muntatge
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los amb l´almívar i, seguidament afegiu-hi una capa generosa de melmelada d'albercoc.
-Cobriu el pa de pessic amb la yema, tot començant per la seva part superior i després pels costats.
-Enganxeu l´ametlla i el crocant.
-Guarniu la mona amb la decoració que hàgiu triat.
A mi la mona per si sola m'encanta, però si dur yema, mascarpone o mantega, o totes tres, ja m'apassiona!! jajaj que gules em veig!! ja no en deu quedar oi, per enviar-me'n un trosset?? petons
ResponEliminaQuè preciosa!!!!!
ResponEliminaPetonets
Oé! Avui si que has quedat dolça, Cristina. Fa molt bona pinta, tant lluent. Així, mones cada dia, tu! Petons
ResponEliminapero que bones i boniques que son les Mones...Cada setmana tindria que ser Pascua !!!!
ResponEliminapetonets.
T'ha quedat molt divertida! Te una pinta boníssima.
ResponEliminaUna abraçada
Quina mona mes divertida! Petons
ResponEliminaAra sí!!!! M'encata el teu estil Agatha jejeje.... t'ha quedat molt divrtida. I ja no et dic de bona, té una pinta deliciosa!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar guapa!!!
Annie i Catieu
tremenda mona, te ha salido fenomenalmente perfecta y unos ingredientes irresistibles
ResponEliminaHola Cristina
ResponEliminaAquesta és la mona de tota la vida, a mi és la que més m'agrada. Quant era petit eren les que més es feien. La yema que has fet, és la que es fa per les mones, (imaginat la quantitat de clares que tindrien les pastisseries si fesin l'altra) aquesta també és molt bona.
El pollet amb les ulleres guauu.
Bona cuina
Què bones les mones fetes a casa!!! t'ha quedat super!!! La lira per a obir els pastissos la vaig compar a la botiga gadgets, aragó/rbla Catalunya. És una botiga que si hi entres surts amb alguna coseta...Jo sempre pico!! bona setmana!
ResponEliminaQuè bones les mones fetes a casa!!! t'ha quedat super!!! La lira per a obir els pastissos la vaig compar a la botiga gadgets, aragó/rbla Catalunya. És una botiga que si hi entres surts amb alguna coseta...Jo sempre pico!! bona setmana!
ResponEliminaTa quedat fantàstica, el pollet amb olleres súper divertit, mira que en son de bones les Mones.
ResponEliminaPetons
Cristina t'ha quedat molt i molt be. Felicitats!!!
ResponEliminaUna abraçada.
T'ha quedat una mona fantastica !! Tot un luxe .
ResponEliminaPetons
T'ha quedat sensacional, felicitats!
ResponEliminaAquesta recepta de la crema de yema, amb la maizena, no falla mai i queda boníssima ;)
T'ha quedat perfecta, aquest any mirant pels blogs veig que les que més han triomfat són les de iema
ResponEliminaGenial!
ResponEliminaHola Cristina estimada i guapa tu
ResponEliminaM´encanten les mones de Pasqua, la teva de Super 10, com sempre, divertides de fer, divertides de regalar i més divertides de menjar humm
mil petonets dolços, Susanna
La mona és genial, i dono fe que la gema és boníssima perquè és la que vam fer... però el que m'ha robat el cor és el pollet amb les ulleres!! jajaja
ResponEliminaPetonets
Sandra
La mona de rovell és la que més m'agrada. Aquesta fa una bona pinta!!!
ResponEliminapetonets
Quina mona mès mona.......
ResponEliminaEl pollet amb ulleres, super divertit
Genial!!!!!!!!!
Petonets
Sí senyor! Una mona clàssica que sempre triomfa!
ResponEliminaT'ha quedat molt bonica! Enhorabona!
Una mona molt atractiva i segur que igual de bona. Jo no l'he fet mai de yema, m'hi hauré de posar!
ResponEliminaQuina mona més complerta, la meva sempre era de mantega.
ResponEliminaClàssica i molt divertida!!!!
ResponEliminaUna abraçada!
Emma
T'ha quedat molt bé i segur que està molt bona.
ResponEliminaI com diuen altres comentaristes, el pollet miop és molt divertit!
Què divertida Cristina!! M'encanta!!! Petonets
ResponEliminaQuina mona més bona!!!!La de iema és la que més m'agrada!!!!!Jo també la faig, però en lloc de maizena, la faig amb farina de blat...també queda molt bona!!!
ResponEliminaÀngels
http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/