Avui diumenge per postres i per somiar en l 'estiu, gelat de iogurt. Un gelat amb una textura molt cremosa que permet decorar-lo amb caramel, fruita, xocolata....Deliciós.
Per a 4 persones
-250 gr de iogurt grec.
-175 gr. de nata per muntar.
-150 gr. de sucre llustre*.
-1 llimona, si pot ser petita.
*Si en aquesta recepta utilitzeu sucre invertit heu d'afegir 105 gr. de sucre llustre i 45 gr. de sucre invertit.
El sucre invertit té propietats anticongelants que evita la seva
cristal.lització i dóna una textura cremosa al gelat. És molt dolç per
tant s´ha de substituir fins a un 30% la quantitat de sucre que
requereix la recepta.
-Esprémeu la llimona i coleu-ne el suc. En un bol afegiu-hi el iogurt, el sucre, el suc de la llimona i la nata. Ho bateu amb les varilles .
-Afegiu-hi la mescla en la geladora i l´accioneu fins aconseguir un gelat dens. En cas que no tingueu geladora, aboqueu-hi la mescla en un motlle allargat i la fiqueu en el congelador un mínim de 6 hores. Durant les 3 primeres hores heu de remoure el gelat a fi que adquireixi una textura cremosa i no cristal-litzi.
-Transcorregut aquest temps ja tindreu el gelat a punt per consumir. El decoreu a gust i el serviu.
Bon profit!
Crec que som molts que sommiem en l'estiu.
ResponEliminaGràcies, aquest gelat ens l'apropa una mica.
Una abraçada
Que bueno y cremoso
ResponEliminaBesos
Si que començem aviat la era gelats!!!! Pero que bons que son!!!!!
ResponEliminaPetonets.
Mira que no sòc massa de gelats , però veient les teves fotos .......ara m'el pendria.
ResponEliminapetons
Sembla que el solet d'aquest dies ens inspira a fer coses fresquetes. Sempre que menjo gelat de iogurt, penso que n'hem de fer a casa...
ResponEliminaLes fotografies parlen per si soles!!!!
Ja li diré al pastisser de casa a veure si s'anima
El gelat de iogurt és dels meus preferits, sobretot per acompanyar altres receptes de postres (tipus brownie o pastís de formatge). M'apunto la teva recepta per fer-lo casolà!
ResponEliminaA mi un gelat sempre em ve de gust, encara que sigui l'hivern ;)
Aquest gelat és molt temptador. Amb el teu permís un dia d’aquest te’l copio.
ResponEliminaBona cuina
Per cert m’agradaria la teva col·laboració en el taller de mousse que tinc que fer el més de juny
Em sembla que quan tingui el sucre invertit, Cristina, la primera recepta que faré serà aquest proposta deliciosa que avui ens penges! Mmmm... Petonet!
ResponEliminaJa estas preparant l'estiu!!!!!!!1!
ResponEliminaA mi m'agraden tot l'any els gelats.
M'agrada l'idea d'aquet, ja que es fàcil
i els resultats estan a la vista.
Petons
con esta mañana explendida de sol que hemos tenido ya apetece un helado y este es muy bueno Cristina y ademas con azúcar invertido mejor.Te ha quedado muy bonita la foto con el molde de ceramica que supongo es hecho por ti.
ResponEliminabuena semana
Per fí, algú el reconeix...Sí són les tulipes de ceràmica que vaig fer l´any passat. A més tinc càmera de fotos nova i això es nota, je, je, je.Gràcies.
EliminaJo al març, tot i saber que fins i tot pot venir de sobte un temporal o una nevada, m'agrada pensar en el bon temps quan veig el solet...així que el gelat ja em sembla bé, i si és de iogurt millor que millor! Una abraçada.
ResponEliminaEl gelat em fa pensar amb l'estiu! que ja en tinc ganes!! el gelat de iogurt amb fruites del bosc és un dels meus preferits, així que m'apunto la recepta afegint-hi maduixetes del temps!!! per cert, si aquest motlle l'has fet tu enhorabona perquè és guapissim!! substitueixes la tipica galeta de tulipa!!! petons guapa
ResponEliminaaixs que bo, amb la caloreta que fa als migdies vé molt de gust unes boletes de bon gelat, com s'enyoren aquests dies d'estiu eh! vinga que la primavera ja ens vol treure el cap! Petonsss
ResponEliminaUixxx no tinc geladora, però em doneu una enveja amb aquests gelats tan bons, haurè de fer un pensament...
ResponEliminaUna abraçada
Cristina, un gelat molt bo. I la presentació perfecte.
ResponEliminaNani
Jo encara no m'atreveixo a menjar gelat! Fins que no entrem quasi de ple a la calor!jejjej
ResponEliminaT'ha quedat una recepta favulosa, un gelat molt cremoset! Petons
Mi chico me trajo de su viaje a Miami la heladera de la Kitchen Aid y todavía no la he estrenado... a ver si me animo a estrenarla con tu receta!!! Besos.
ResponEliminaVisca tu, el teu gelat i les teves tulipes de ceràmica! ;)
ResponEliminaFa una pinta fantàstica el geladet!
Petonets
Sandra
Un gelat per anar paladejant, poquet a poquet. Molt bo.
ResponEliminaPetons.
Mai he fet servir el sucre invertit.
ResponEliminaL'estiu passat em vaig animar amb més d'una recepta, em guardo la teva.
No sabia que el sucre invertit tingués aquestes propietats. Un gelat que ha de ser molt bo!
ResponEliminaM'agraden molt els gelats, i els d'aquests tipus, i més enllà de la seva agradable textura, tenen l'avantatge que els hi pots posar quasi bé qualsevol complement.
ResponEliminaEi, Cristina, la veritat és que amb les calorades que ja peguen segons quin dia, ja ens agradaria a molts tenir un gelat com aquest!
ResponEliminaDeliciós!
Besades!
...El meu gelat preferit...he vist el teu post i no m'he pogut resistir a llegir-ho!!!!gràcies per compartir la teva recepta!!!!! a més ara és la millor època per prendre un bon gelat..no fa massa calor i tampoc un fred gelador!!!!!
ResponEliminaQue rico jjjj me lo apunto hermosa.besos.
ResponEliminaSóc fanatica dels gelats, i veient aquest se'm fa la boca aigua!
ResponElimina