Aquest és el pastís amb el qual participo en el Memòries d' una cuinera d´aquest mes de febrer. A casa els aniversaris els celebrem a la primavera i a l'estiu, però això no ha estat excusa per fer-ne un. En aquesta ocasió l´he fet de trufa. M'he imaginat la meva mare als anys 80 fent un pastís d´aniversari amb els ingredients que s´haurien trobat en aquella època i amb el "disseny pastisser" d'aleshores. Un gran clàssic que té l'èxit assegurat.
Ingredients
-200 gr. de galetes Maria.
-100 gr de mantega pomada.
-2 clares d'ou.
-200gr. de sucre.
-350 gr. de xocolata de cobertura 70% cacau.
-200 ml de nata.
-100 gr. de mantega.
-Tritureu les galetes fins que adquireixin la textura de pols i les mescleu amb la mantega pomada. Amb aquesta pasta folreu la base d´un motlle. Mentre prepareu el farcit del pastís poseu-hi el motlle en la nevera a fi que la galeta agafi cos.
-Munteu les clares a punt de neu amb el sucre que l'afegireu en forma de pluja. Reserveu.
-En un altra bol, munteu la nata i reserveu.
-En un cassó i al bany maria desfeu la xocolata juntament amb la mantega. Afegiu-hi la nata muntada i mescleu. Deixeu-ho atemperar i llavors afegiu-hi les clares muntades. Mescleu.
-Aboqueu-hi la mescla sobre la base de galeta i deixeu reposar el pastís com a mínim dues hores.
-Abans de servir decoreu-la al gust.
Bon profit!
Cristina este corte esta diciendome comeme,que perfecto y bueno te ha quedado
ResponEliminaBona aportació
bona setmana
Riquisima esta tarta..vaya recopilacion tenemos este mes
ResponEliminaBesos
T'ha quedat un pastís sensacional, per a xocoaddictes de veritat. I la decoració tipus anys 80 m'agrada molt! :)
ResponEliminaPreciós pastís, i bó mooooooolt bó!!!!! Petons,
ResponEliminaquin pastís tan bó ........t'ha quedat genial !!!!!
ResponEliminaPetons.
T'ha quedat un pastis de luxe!!
ResponEliminaPetons
Quina idea més bona!!! Abans, les mares i les avies feien coses bonissimes i amb pocs recurssos. Genial!!
ResponEliminaPetonets. MAR, de El que no mata engreixa
Ja ho dius tu: té l'èxit assegurat!
ResponEliminaPtnts,
Nani
Pintorra nena! I la decoració és com la que feia la meva àvia! jejeje M'encanta!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quin domi de la manega pastissera! Felicitats, fa una pinta bonissima, la xocolata m'encanta!,
ResponEliminaHola Cristina!!
ResponEliminaQuin pastís i quin domini de mànega. Veig que et van agradar els cornets. Enganxen oi?
Et dic ho mateix que ja t'han dit: quin domini de la mànega. Queda preciós-
ResponEliminaPetons.
saps que aquest pastís és molt similar al que vaig tenir durant molts anys? jijijiji. moltíssimes gràcies reina per prticipar! molts petonets
ResponEliminaEspectacular!
ResponEliminaper menjar un tros d'auest pastis, segur quenrecordare el cami...jejeje
ResponEliminaEspectacular! Apuntat a pendents urgents!!!
petonets.
Que maco t'ha quedat!!! d'autèntica pastisseria ehh!!! xocoadictes estigueu ben atents....un postre per ells!! ;) petons
ResponEliminaDoncs no la podies haver encertat més. Quan era petita els meus pastissos també eren de trufa, quins records! Tinc unes ganes de menjar trufa! Em sembla que hi hauré de posar remei.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
I qui li fa un lleig a un clàssic? I menys si és així!
ResponEliminaSalut! i felicitats!
Boníssim!!! igual el faig aquesta setmana per a una companya... estic mirant alguna coseta ràpida i bona! co fas les floretes tant bé!!! a mi és el que més em costa... petó
ResponEliminaUhm! clàssic serà però te una bona pinta!
ResponEliminaAquest és un dels pastissos que fan feliços a les criatures, i als que no ho son tant
ResponEliminaPetons
Als anys 80, als 90 i als i pico!! aquest pastís és dels que sempre agrada!
ResponEliminapetonets
Quin pastís mes maco, te que estar boníssim! wow felicitats per la teva proposta.
ResponEliminaUn petonet
Mmmm pocs ingredients, però dels bons, per a un resultat deliciós... I és clar que no necessitem l'excusa de l'aniversari per menjar pastís, el pastís ve bé qualsevol dia!! :D jaja
ResponEliminaUn petonàs!! :D
T' ha quedat una decoraqció fabulosa, et felicito!
ResponEliminaCristina no poses la quantitat de nata??? estic "con las manos en la massa" ho hauré de fer a ull!
ResponEliminaSón 200 ml, perdó pel lapsus!!
EliminaM'agraden tots els ingredients. Segur que en tastar-ho et venen records de sabors coneguts i això et fa venir ganes de fer-ne una altra mossegada.
ResponEliminaQue bo aquest pastís de xocolata.
ResponEliminaCom has fet les decoracions de mànega?
Bona cuina
Hola Cristina. La meva pregunta és amb quina elaboració has fet les decoracions ja que no ho he sabut veure.
EliminaPer cert un dia també vull fer un pastis amb la decoració clàssica que fèiem abans.
Perdona si no m'he sabut explicar bé
Quin pastis més bo, xocolata mmmmm, i la decoració t'ha quedat genial.
ResponEliminaUna abraçada
Mira qué mono t'ha quedat !!
ResponElimina