Ingredients
Per a 40 encenalls aprox.
-200 gr de sucre llustre.
-200 gr de farina.
-115 gr de clares d´ou ( 3 ous aprox)
-1/2 cullerada de vainilla ensucrada.
-300 gr de granet d´ametlla.
-375 gr de xocolata de cobertura al 70%.
Preparació
La preparació és similar a la de les teules(aqui)
-En un bol barregeu el sucre, la farina juntament amb la vainilla ensucrada. Quan ho tingueu mesclat afegiu-hi les clares sense muntar i ho mescleu tot fins aconseguir una massa homogènia.
-Preescalfeu el forn a 200ºC.
-Aquesta massa l´aboqueu en una mànega pastissera amb boquilla llisa i d´orifici petit i formem unes unes rodones en forma "d'o" allargada i unes tires d´uns 7 cm de llargada i 2 cm màx d´amplada sobre una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat o silpat.
-Un cop fetes les formes hi posarem el granet d´ametlla sobre cadascuna d'elles i les courem a 180ºC, forn de dalt i de baix fins que les vores estiguin daurades.
-Seguidament retirem les tires i la forma d´o i les posem sobre un corró o un estris rodó a fi de donar-les forma d´encenall. Aquesta operació s´ha de fer ràpidament ja que si es refreden es trenquen.
-Foneu al bany maria la xocolata de cobertura i un cop freds els encenalls els banyeu i els deixeu reposar sobre paper de forn fins que es refredin.
Bon profit!
Mare meva !!! aixo es una delicia !!!!! aquetes cauen en 3...... 2....1 PETONS
ResponEliminaDoncs la ignorant d'una servidora tampoc la coneixia així que apuntada queda, que te una pintorra....petonets
ResponEliminaEh!!! Dilluns que bé, a clase, en farem...el que no sabia es que s'hen deien de Sant Josep...
ResponEliminaEns veiem divendres,no?
Petonets.
tremendos estos encenalls Cristina una delicia para el paladar
ResponEliminaqué bons aquests encenalls, no pensava que es poguessin fer a casa amb tan bon resultat!
ResponEliminaQue rico bocado de chocolate!! Un besito
ResponEliminaSa, això és molt sa: un petit capritx és la cosa més sana del món!! :D Gràcies per la recepta, perquè a casa meva també triomfen! jaja
ResponEliminaUn petonet!! :)
En va sobrar algun? Si és així, ja me'l pots enviar, m'agraden.
ResponEliminaNani
Saps quand temps duraríen aquests 40 encenalls a casa? El temps de fer la foto i prou, A mi també m'agraden.
ResponEliminaPetons.
olé Cristina! Avui t'has lluït! No sabia que fossin tan delicades i s'hi hagués d'estar tan a sobre... són mimades les nenes? He he. Però m'agraden, tampoc no puc passar-ne sense. I aquesta foto... amb càmera nova? ;-)))
ResponEliminafa tant de temps que no en menjo... t'han quedat de luxe nena!!! ;P petonets
ResponEliminaQuè bé Cristina ja veig que no em vas fer postres diumenge però m'has fet berenar. M'encanten!
ResponEliminaJo sí que n'he menjat però no sabia que es deien així. Estan boníssims!!!
ResponEliminaPrenc nota de la recepta...
Petonets
Molt bons son aquest ensenyalls. Fa molt temps que no en menjo. Ara n'hem has fet venir ganes
ResponEliminaBona cuina
Cristina, t'han quedat perfectes, semblen de pastisseria!!!!
ResponEliminaJo en vaig fer l'any passat al curs de l'Espaisucre, però a casa no n'he fet mai... ara me n'has fet venir ganes, ho faré ;)
Ideals per sucar amb la crema catalana, oi? ;)
Boníssims!! recordo que aquests encenalls els comprava la meva mare de la apstisseria i en una tarda volaven. Són una passada, en pots anar fent que no t'omplen gens jejeje.
ResponEliminaT'han quedat iguals que els de pastisseria noia! :)
Cristina, tan quedat com els que compro moltes vegades a la pastisseria, però ara amb tocarà fer-los desprès de veure aquests teus, amb guardo la recepta.
ResponEliminaPetons
N'he vist molts cops però no els he provat mai! T'han quedat perfectes, dels teus si que en provaria!! Petons
ResponEliminaBoníssims! On visc hi ha una panaderia que els fan molt bons, ara amb la recepta me'ls farè jo a casa. Gràcies.
ResponEliminaUn abraçada
Són una delicia!! Ideal per acompanyar els cafes...
ResponEliminaQuina pintaaaaa!! A mi m'encanten els encenalls, ara me n'has fet venir ganes!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
No els havia vist mai, però es veuen deliciosos, em quedo en la teva cuina.
ResponEliminaMuxus
Ben fet! Cada setmana s'ha de reservar un momentet per tastar alguna delícia, i si són aquests encenalls, millor que millor!
ResponEliminaNo sabia que es feien amb una base de teula per dins...és lògic de fet...algun dia provaré de fer-los!
Brutals!!! I mira que m'agraden i no tenia ni idea de com es feien. A veure si algun dia m'animo a fer-los. PEtonets
ResponEliminaAixó si que es una llepòlia de les bones.
ResponEliminaTot el que dugui xoco em pirra......
T'ha quedat alguna?
Espero que ens veiem aviat.
Petonets
Fins avui no se'm hauria mai passat per cap fer-ne de casolans! fa molt bona pinta, agafaré la teva recepta ! gràcies!
ResponEliminaUn autèntic "caprice des Dieux", siguis de la religió que siguis!!
ResponEliminaRealment tenen una pinta increïble! A Esfruita ens encanten acompanyats de maduixes. Entre el cruixent dels encenalls, la suavitat de les maduixes i la barreja dels sabors, no hi ha res més bó!
ResponEliminaQuin postre més apetitós! Se'ns fa la boca aigua!
Nosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un aperitiu molt especial: torradetes amb maduixes, plàtan i camembert. www.esfruita.com/assessorem/torradetes-amb-maduixes-platan-i-camembert
Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com
També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.
Què bons!
ResponEliminaM'has fet recordar que fa anys que no els menjo.
T'han quedat fantàstics.
Gracies per seguir-me guapa!!!! el mail es una bona eina també. Aquests encenalls son una passada!!! ara ja sabré que fer amb les clares que em queden de fer crema... Molt bona recepta. Petons,
ResponEliminacom de petita es aquesta dosis...?
ResponEliminaMadre! Esto es mi perdición! Me vuelven loca las roquitas de chocolate. Besos
ResponEliminaEm sento identificada amb la presentació. He de dir-te que després que ens expliquesis què eren,vam anar a comprar-ne i les vam gaudir en família .I com dius tú, me la poso a la meva llista.Petons.
ResponEliminaoooooh! són boníssims! m'encanten! sempre m'havia preguntat com es feien però ni tan sols sabia com es deien. No saps com de feliç m'has fet penjant aquesta recepta, els he de fer sí o sí!
ResponEliminaHola.
ResponEliminaEls vaig fer i van quedà molt bons. Però no van quedà dura. Què s'ha de fer?.
A mi em varen quedar al dente. Els encenalls són de massa dura Quan els tastes han de fer un crec-.Podries rebaixar una mica la quantitat de farina,,,Prova-ho però a la millor no t'acaben de lligar la massa amb la clara.
ResponElimina