Aquesta setmana, després de gaudir unes jornades culturals, hem reprès les classes a l'Escola d'Art amb la nostàlgia del viatge a la Provença. Per això he fet aquest flam pâtissier. Alguns companys el van descobrir allà aconsellats per mi...je, je, je. Molts d'ells es van encapritxar per tastar, de postres, un tall de pastís de formatge però jo els vaig convèncer-los a fi que tastessin aquesta tarta..Suposo que us imagineu per què i per a qui l' he feta, no?
El flam pâtissier és caracteritza perquè la seva elaboració és semblant a la crema pastissera però la textura és la d´un flam. Fresquet de la nevera és tota una delícia la qual vaig descobrir en el blog La cocina de Piescu.
Ingredients
Per un motlle de 26 cm
- 1 làmina de pasta fullada.
-800 ml de llet.
-180 gr. de sucre
-200 ml de nata.
-1 branqueta de canyella.
-100 gr. de maizena.
-3 ous (2 de sencers i 1 rovell).
-10 ml d´extracte de vainilla.
-ametlla laminada.
-sucre llustre per empolsinar.
Preparació
Preparació
-Exteneu la làmina de pasta fullada ben fina en el motlle. Punxeu tota la superficie i lateral amb una forquilla a fi que no s´infli. Reserveu-la en la nevera.
-Preescalfeu el forn a 180ºC.
-En un cassó escalfeu la llet, menys un got, la nata, el sucre amb la branqueta de canyella. Remeneu a fi que el sucre el dissolgui. Quan arrenqui el bull la retirem del foc.
-Dissoleu la maizena amb la llet que heu reservat i afegiu-hi els ous, el rovell i la vainilla. Mescleu bé fins que no quedin grumolls.
-Traieu la branca de canyella del cassó de la llet bullida i l´aboqueu en la mescla anterior.
-Torneu a posar al foc tota la barreja i remeneu-ho fins que s´espesseixi lleugerament.
-Aboqueu la crema sobre la pasta fullada que decorarem amb ametlles i ho posareu en el forn preescalfat a 180ºC uns 45'.
-Deixeu refredar una mica el pastís dins de forn amb la porta entreoberta. El retireu i el deixeu refredar a temperatura ambient. Seguidament el poseu en la nevera fins el moment de servir.
-Quan el traieu empolsineu les ametlles amb sucre llustre.
Caram Cristina, jo el vaig descubrir al blog de la Gemma de la cuina de casa i ens va encantar. L'he fet un munt de vegades pero encara no l'he publicat mai....i aixó no potnser....
ResponEliminaT'ha quedat super bé!!!
Petonets.
ooohh!!! quan vaig anar a París en vaig menjar diverses vegades, però no tenia ni idea que es deia així... i encara menys de la recepta, moltíssimes gràcies!!! :D
ResponEliminaT'ha quedat moníssim :)
Un petonàs!!!
No el coneixia aquest flam. Molt bo
ResponEliminaBona cuina
Jo en vuuuuuuuull!! suposo que no me'n portaràs.. o sigui que no em quedarà més remei que fer-lo! :P Quina pintorra!
ResponEliminaPetonets
Sandra
ostres ...................que bó ...mare meva una cosa així no es pot posar el blog ......ja que ara l'haure de fer .............T'ha quedat sensacional.
ResponEliminapetons
Ummmmmmmm que bo, és com una barreja de flam i crema (els meus postres preferits) , boníssim
ResponEliminaQuin goig que fa aquest pastís!!! i sembla fàcil... Me l´apunto que tinc una pasta fullada al congelador.. Petons,
ResponEliminaWoooww que buena pinta.
ResponEliminaBesitos
No el coneixia!! I el que m'havia perdut!!! Té una pinta deliciosa!! M'emporto aquesta recepta......
ResponEliminaPetonets
Sempre ens descobreixes coses noves. No el coneixia, però segur que m'encantaria. Em guardes una micona???? Petonets
ResponEliminaCarai Cristineta! Cada dia t'hi llueixes més! Aquests són dels que m'agraden a mi, amb força làctics! No sé per quì l'has fet, em tens intrigada... petonet!
ResponEliminaDoncs no el coneixia aquest flam. Fa molt bona pinta, seria qüestió de provar-lo!! petons
ResponEliminaotro que tampoco lo conocia este flam,me gusta como es y lo bien que te ha quedado y el corte perfecto.Me lo guardo
ResponEliminaM'agrada un munt, aquest pastis flam.
ResponEliminaLa pasta de full amb el flam, una combi.... perfecta.
El farè
Petons
Uuuuauuuuuu no l'havia vist mai aquest pastis i m'encantaaaa!!! la pasta de full sempre en tinc el congelador, la crema pastssera la faig en un plis plas i punt, i el toc d'atmetlla per sobre...genial,, genial!!!! aquest el faré moolt aviat!! petons
ResponEliminaEn vull un tall ara mateix!!! Ha de ser boníssim, el faré ben aviat!!
ResponEliminapetonets
Fa molt bona pinta! I amb aquestes ametlles per sobre... Mmmmm!!!!!
ResponEliminaOhhh Aquest pastis m 'encantaria!! Sembla una delicia! Petons
ResponEliminaNo tenia n'idea de aquestes postres pero el tall es irresisitible, prenc nota Cristina pq estic segura q al meu fill gran li encantare.
ResponEliminaPetons
Què bona consellera ets! Si sembla crema segur que m'encantaria!
ResponEliminaaixò és un falm???? quina cosa més xula!!! apuntadíssim, m'encanta la presentació. petonets
ResponEliminaMe l'imagino fresquet sortint de la nevera i se'm fa la boca aigua....
ResponEliminaAquest l'he de fer!!! quin tall i quina pinta!!!
ResponEliminaHola guapa!
ResponEliminaAra me'n menjaria un bon tall. Clar que ens imaginem qui la fet! Mira que estan de sort de tenir-te al seu costat.
Una abraçada
Que rica la tarta, cuando puedas pasa por nuestro blog, tenemos un mensaje para ti.
ResponEliminaBesitos
Que agrado perdre's per aquesta part mediterrània de França i tornar amb amb aquest temptador regal.
ResponEliminaJo també l'he fet més d'un cop des que el vaig descobrir a les nostres vacances al Pirineu francès (amb una cuina molt semblant a la Provença) i sempre triomfa! El gust recorda la crema, però la textura és de flam... deliciós. i a tu t'ha quedat sensacional!
ResponEliminaNo l'he tastat mai.
ResponEliminaFantàstica proposta, ha d'estar deliciós.