dimarts, 20 de març del 2012

ENCENALLS DE SANT JOSEP

Ence què...? virutes?? Encara em sorprèn que aquesta deliciosa llepòlia sigui poc coneguda i apreciada. Per a mi és un "Caprice des Dieux". Cada setmana em prenc la meva petita dosis. Així que la recepta va caure en les meves mans va passar a dalt de tot de la llista...ja veieu!




Ingredients
Per a 40 encenalls aprox.
-200 gr de sucre llustre.
-200 gr de farina.
-115 gr de clares d´ou ( 3 ous aprox)
-1/2 cullerada de vainilla ensucrada.
-300 gr de granet d´ametlla.
-375 gr de xocolata de cobertura al 70%.

Preparació
La preparació és similar a la de les teules(aqui)
-En un bol barregeu el sucre, la farina juntament amb la vainilla ensucrada. Quan ho tingueu mesclat afegiu-hi les clares sense muntar i ho mescleu tot fins aconseguir una massa homogènia.
-Preescalfeu el forn a 200ºC.
-Aquesta massa l´aboqueu en una mànega pastissera amb boquilla llisa i d´orifici petit i formem unes unes rodones en forma "d'o" allargada i unes tires d´uns 7 cm de llargada i 2 cm màx d´amplada sobre una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat o silpat.
-Un cop fetes les formes hi posarem  el granet d´ametlla sobre cadascuna d'elles i les courem a 180ºC, forn de dalt i de baix fins que les vores estiguin daurades.
-Seguidament retirem les tires i la forma d´o i les posem sobre un corró o un estris rodó a fi de donar-les forma d´encenall. Aquesta operació s´ha de fer ràpidament ja que si es refreden es trenquen.
-Foneu al bany maria la xocolata de cobertura i un cop freds els encenalls els banyeu i els deixeu reposar sobre paper de forn fins que es refredin.

Bon profit!

36 comentaris:

  1. Mare meva !!! aixo es una delicia !!!!! aquetes cauen en 3...... 2....1 PETONS

    ResponElimina
  2. Doncs la ignorant d'una servidora tampoc la coneixia així que apuntada queda, que te una pintorra....petonets

    ResponElimina
  3. Eh!!! Dilluns que bé, a clase, en farem...el que no sabia es que s'hen deien de Sant Josep...
    Ens veiem divendres,no?
    Petonets.

    ResponElimina
  4. tremendos estos encenalls Cristina una delicia para el paladar

    ResponElimina
  5. qué bons aquests encenalls, no pensava que es poguessin fer a casa amb tan bon resultat!

    ResponElimina
  6. Sa, això és molt sa: un petit capritx és la cosa més sana del món!! :D Gràcies per la recepta, perquè a casa meva també triomfen! jaja

    Un petonet!! :)

    ResponElimina
  7. En va sobrar algun? Si és així, ja me'l pots enviar, m'agraden.
    Nani

    ResponElimina
  8. Saps quand temps duraríen aquests 40 encenalls a casa? El temps de fer la foto i prou, A mi també m'agraden.
    Petons.

    ResponElimina
  9. olé Cristina! Avui t'has lluït! No sabia que fossin tan delicades i s'hi hagués d'estar tan a sobre... són mimades les nenes? He he. Però m'agraden, tampoc no puc passar-ne sense. I aquesta foto... amb càmera nova? ;-)))

    ResponElimina
  10. fa tant de temps que no en menjo... t'han quedat de luxe nena!!! ;P petonets

    ResponElimina
  11. Què bé Cristina ja veig que no em vas fer postres diumenge però m'has fet berenar. M'encanten!

    ResponElimina
  12. Jo sí que n'he menjat però no sabia que es deien així. Estan boníssims!!!
    Prenc nota de la recepta...
    Petonets

    ResponElimina
  13. Molt bons son aquest ensenyalls. Fa molt temps que no en menjo. Ara n'hem has fet venir ganes
    Bona cuina

    ResponElimina
  14. Cristina, t'han quedat perfectes, semblen de pastisseria!!!!
    Jo en vaig fer l'any passat al curs de l'Espaisucre, però a casa no n'he fet mai... ara me n'has fet venir ganes, ho faré ;)
    Ideals per sucar amb la crema catalana, oi? ;)

    ResponElimina
  15. Boníssims!! recordo que aquests encenalls els comprava la meva mare de la apstisseria i en una tarda volaven. Són una passada, en pots anar fent que no t'omplen gens jejeje.
    T'han quedat iguals que els de pastisseria noia! :)

    ResponElimina
  16. Cristina, tan quedat com els que compro moltes vegades a la pastisseria, però ara amb tocarà fer-los desprès de veure aquests teus, amb guardo la recepta.
    Petons

    ResponElimina
  17. N'he vist molts cops però no els he provat mai! T'han quedat perfectes, dels teus si que en provaria!! Petons

    ResponElimina
  18. Boníssims! On visc hi ha una panaderia que els fan molt bons, ara amb la recepta me'ls farè jo a casa. Gràcies.
    Un abraçada

    ResponElimina
  19. Són una delicia!! Ideal per acompanyar els cafes...

    ResponElimina
  20. Quina pintaaaaa!! A mi m'encanten els encenalls, ara me n'has fet venir ganes!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. No els havia vist mai, però es veuen deliciosos, em quedo en la teva cuina.
    Muxus

    ResponElimina
  22. Ben fet! Cada setmana s'ha de reservar un momentet per tastar alguna delícia, i si són aquests encenalls, millor que millor!
    No sabia que es feien amb una base de teula per dins...és lògic de fet...algun dia provaré de fer-los!

    ResponElimina
  23. Brutals!!! I mira que m'agraden i no tenia ni idea de com es feien. A veure si algun dia m'animo a fer-los. PEtonets

    ResponElimina
  24. Aixó si que es una llepòlia de les bones.
    Tot el que dugui xoco em pirra......
    T'ha quedat alguna?
    Espero que ens veiem aviat.
    Petonets

    ResponElimina
  25. Fins avui no se'm hauria mai passat per cap fer-ne de casolans! fa molt bona pinta, agafaré la teva recepta ! gràcies!

    ResponElimina
  26. Un autèntic "caprice des Dieux", siguis de la religió que siguis!!

    ResponElimina
  27. Realment tenen una pinta increïble! A Esfruita ens encanten acompanyats de maduixes. Entre el cruixent dels encenalls, la suavitat de les maduixes i la barreja dels sabors, no hi ha res més bó!

    Quin postre més apetitós! Se'ns fa la boca aigua!

    Nosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un aperitiu molt especial: torradetes amb maduixes, plàtan i camembert. www.esfruita.com/assessorem/torradetes-amb-maduixes-platan-i-camembert

    Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com

    També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

    ResponElimina
  28. Què bons!

    M'has fet recordar que fa anys que no els menjo.

    T'han quedat fantàstics.

    ResponElimina
  29. Gracies per seguir-me guapa!!!! el mail es una bona eina també. Aquests encenalls son una passada!!! ara ja sabré que fer amb les clares que em queden de fer crema... Molt bona recepta. Petons,

    ResponElimina
  30. com de petita es aquesta dosis...?

    ResponElimina
  31. Madre! Esto es mi perdición! Me vuelven loca las roquitas de chocolate. Besos

    ResponElimina
  32. Em sento identificada amb la presentació. He de dir-te que després que ens expliquesis què eren,vam anar a comprar-ne i les vam gaudir en família .I com dius tú, me la poso a la meva llista.Petons.

    ResponElimina
  33. oooooh! són boníssims! m'encanten! sempre m'havia preguntat com es feien però ni tan sols sabia com es deien. No saps com de feliç m'has fet penjant aquesta recepta, els he de fer sí o sí!

    ResponElimina
  34. Hola.
    Els vaig fer i van quedà molt bons. Però no van quedà dura. Què s'ha de fer?.

    ResponElimina
  35. A mi em varen quedar al dente. Els encenalls són de massa dura Quan els tastes han de fer un crec-.Podries rebaixar una mica la quantitat de farina,,,Prova-ho però a la millor no t'acaben de lligar la massa amb la clara.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...