dimarts, 18 d’octubre de 2011

PASTÍS SACHER

El pastís Sacher, Sachertorte en alemany, és un pastís austríac rodó a base de pa de pessic de xocolata farcit amb melmelada d´albercoc i cobert de xocolata glassejada. Aquest és el pastís que vaig portar el dia festiu de la setmana passada a casa els pares. No va quedar cap engruna! És d´aquells pastissos que tenen l´èxit assegurat sobretot entre els xocoaddictes com jo.



L'any 1832,Franz Sacher, un jove aprenent de pastisseria de Viena, elabora unes postres per obsequiar a un grup de convidats del príncep Klemens Wenzel von Metternich.
Al cap d'un temps, Franz Sacher instal·la el seu propi negoci i comença a vendre la seva pastís amb gran èxit. La seva fama s'estén a tot Europa i obre amb els seus fills una pastisseria al centre de Viena.
Un d'ells, l'Eduard, després de treballar als millors hotels de Londres i París, compra un palau a Viena a prop de l'Òpera i el converteix en un hotel amb el seu nom: l'Hotel Sacher. Després de la mort d'Eduard Sacher, la seva dona Anna continua amb el negoci de pastisseria i l'hotel.

Font:Viquipèdia

Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
Pel bescuit
-100 gr. de ametlla mòlta.
-150 gr de sucre.
-125 gr.de mantega.
-5 ous
-50 gr.de farina.
-150 gr de xocolata fondant al 70%
-1/2 sobre de llevat.
-1 pessic de sal
-melmelada d´albercoc o gerds.
Per l´almívar
-100 gr. de sucre.
-100 gr.d'aigua.
Per la cobertura
-150 gr. de nata
-150 gr. de xocolata fondant al  70%.
-50.gr. de mantega

Preparació
-Primet de tot, foneu la xocolata juntament amb la mantega al bany maria; un cop fosa deixeu-la entebeir.
-Mentrestant, bateu els rovells d´ou amb 75 gr. de sucre fins que obtingueu una crema molsosa.A continuació, afegiu-hi l'atmella mòlta; la farina, el llevat tamisats i un pessic de sal. Mescleu bé i en aquest moment hi afegiu-hi  la xocolata fosa amb la mantega. Torneu a mesclar fins que es faci una massa.
-Munteu les clares a punt de neu amb la resta del sucre (75gr.) que afegireu de mica en mica i en forma de pluja.
-Un cop muntades les clares afegiu-les a la crema de xocolata amb moviments envolvents a fi que no s´abaixi.
-Ompliu un motlle desemmotllable amb aquesta preparació i l' enforneu a 180ºC uns 40 m.

 Per l´almivar
-Un cop cuit i fred el bescuit, cal humitejar-lo ja que l´ametlla el resseca. Prepareu un almívar.En un cassó hi afegiu el sucre i l´aigua. Ho deixeu bullir uns 4-5' a foc lent.
-Talleu el bescuit per la meitat-si us fa un turonet, el podeu retallar- i escampeu l´almívar per la cara interior de totes dues meitats. Un cop mullades farciu amb melmelada la cara base del bescuit.. Jo per acontentar tothom he fet un mix; una meitat de melmelada d´albercoc i l' altra de melmelada de gerds. Em quedo amb la d´albercoc.
-Torneu a ajuntar les dues meitats.

Per la cobertura
-En un cassó heu de coure la nata fins que arrenqui el bull. En aquest moment hi afegiu, fora de foc, la xocolata i la mantega a trossets. Remeneu fins que obtingueu una mescla homogènia.
-Poseu-hi el bescuit sobre una reixeta. A sota de la reixeta heu de posar-hi una plata o paper d´alumini i aboqueu-hi la cobertura des del centre. Deixeu que caigui, que s´escampi. No us ajudeu de cap espátula ja que hi quedaria les marques i hi perdria tota la homogeneïtat. Podeu moure la reixeta amb moviments suaus perquè ajudi la xocolata a escampar-se. Per acabar de cobrir els costats us podeu ajudar de l' espàtula.
-Deixeu que s´endureixi la xocolata, la traieu de la reixeta i la col.loqueu en la safata de servir i cap a la nevera. Els mestres xocolaters diuen que la xocolata no vol nevera...
-Un cop endurida, ja podeu servir-la.

Bon Profit!

33 comentaris:

  1. És el meu pastís preferit, i a casa triomfa més que la coca-cola. T'ha quedat preciós! humit i amb aquesta melmelada, mmmm.....

    ResponElimina
  2. Si,si, aquest es el que vull jo!!!!!!!!!
    T'el canvio per el motlle rodó ,jaja.
    M'encanta es Sacher, es el que normalment, em faig jo per el meu aniversari...
    T'ha quedat especztacular.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Cristina; ...em permets una paraula que em ve el cap...? "Espatarrant"...
    Jo he estat a Viena i l'he provat i realment és molt bona. Encara que diuen que la verdadera recepta està molt ben guardada, aquesta és d'un luxe "espatarrant" com ja t'he dit.
    Felicitacions Cristina i que vagi de gust¡¡

    ResponElimina
  4. Un pastís que mai falla!! T'ha quedat espectacular, artista!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Hola Cristina, guapa tu

    es un dels meus preferits, si no les imatges parlen soles,...o no ???


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. Cristina hoy te ha salido sublime,magestuoso,el pastel y las fotos y el corte divino de bueno
    bona nit

    ResponElimina
  7. Que bó Cristina. Bo, boníssim!!! Quina gana que me n'has fet venir!! Jo el vaig preparar per el nostre aniversari i ens va agradar moltissim!!!

    Petonets
    MAR. El que no mata engreixa

    ResponElimina
  8. Carai, Cristina!!! Quina delícia!!! El pastís sacher és la meva perdició... i amb aquestes fotos fins i tot em menjaria les imatges... he he. De vegades el faig amb melmelada de taronja... ara no sé quin és més bo, amb aquesta pinta que té el teu! És d'origen suís, oi? Petons

    ResponElimina
  9. Hola Cristina!
    Veig que t'ha quedat diví. Ja hi faria una mossegadeta!

    ResponElimina
  10. qUINA TEXTURA TAN PERFECTE!...un dels meus preferits i que no és una mousse!...També és el preferit de la meva mitjana que farà 10 anys aviat...Una abraçada Cristina.

    ResponElimina
  11. Cristina quina delicia!!!T'ha quedat preciòs!!
    Petons

    ResponElimina
  12. quin tall!!!! la Sacher és dels meus pastissos preferits!! de fet al nostre casament varen ser les postres!!! ,) petonets

    ResponElimina
  13. És normal que no en quedés, és boníssim! A mi m'agrada molt però a casa són poc de dolç.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Molt bé Cristina
    M'agrada molt com has fet el bescuit. No cal dir que és un pastis molt bo.
    Veient el tall ja venen ganes
    Bona cuina

    ResponElimina
  15. Mira que venir a visitar-te a aquestes hores (sense haver dinat)... per favor!!! En vull un tall de postres!! :)

    ResponElimina
  16. Quin pastís!!!! t'ha quedat amb una textura ideal!!!! M'emporto un trocet per berenar!
    Petonets

    ResponElimina
  17. El Sacher és el REI dels pastissos i a tu t'ha quedat fenomenal. No m'estranya gens que no en sobrés ni una engruna, je je je...

    ResponElimina
  18. Quina meravella de pastís! Les fotos precioses!
    Petons

    ResponElimina
  19. Boníssim, t'ha quedat una textura perfecte. Aquest és un dels meus preferits.

    ResponElimina
  20. Que bo!!! M'encanta el sacher, llàstima que a casa no volen sentir a parlar de melmelada.....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  21. Cristina, jo et puc apuntar a la llista perquè ets "coneguda" meva, però de fet cal inscriure's a la botiga (Baltà Farinetes-Sants 117)pagant els 8 euros. Fem una cosa, jo t'apunto i tan abiat com puguis et passes per la botiga i deixes també un tf.Així m'agrada!, la Gemma de -caprofiti- s'ha apuntat aquest matí!Una abraçada!

    ResponElimina
  22. Oh, qué bo, es el meu preferit i aquest té una pinta impresionant.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Ta quedat sensacional, ara per esmorzar m’aniria d’allò més bé amb un cafetó
    Petons

    ResponElimina
  24. Un dels meus preferits sense cap dubte.
    T'ha quedat genial
    Petons

    ResponElimina
  25. Quina bona pinta que té aquest pastís ......el proper dia que faci unsacher probaré la teva recepta
    Petons

    ResponElimina
  26. Ets conscient que t'ha quedat una Sacher de pastisseria? O millor, perquè té una pinta espectacular! Ara mateix no sé que donaria per un tallet... jajaja (ja veus que jo també sóc xocoadicte)
    A veure si m'animo a fer-la a casa un dia! :D


    Un petonàs!

    ResponElimina
  27. Aquest pastís no l'he fet mai, però tinc moltes i moltes ganes de fer-lo, sobretot per una ocasió ben especial! quina bona pinta que fa nena!! petons

    ResponElimina
  28. Molt bé, molt bé i tres vegades molt bé !. El fas molt sembant al que jo faig (el tinc previst fer d'aquí 15 díes). Et felicito, filla!!!

    ResponElimina
  29. L'escuma de la Gemma era bestial... però que consti que la nostra està feta des del dia 14, que ens la vam menjar el mateix dia 15! jajajaja :P

    ResponElimina
  30. Guapa!! Que aquesta recepta teva se m'havia escapat!! però quina meravella, està de muerte! El sacher em perd, i el teu t'ha quedat "divino" !! He he. Petons

    ResponElimina
  31. Ha sigut veure la Sacher i no me n'he pogut estar... Que tindrà la xocolata que fa que tingui tants addictes... Bon cap de setmana.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...