diumenge, 23 d’octubre del 2011

NATILLES AMB LLET DE SOJA, FARINA DE PANÍS I SENSE OUS

Fa temps que família, amics i coneguts em demanen que publiqui receptes aptes per a  persones intolerants a la lactosa, al glúten, als fruïts secs, diabètics... De fet hi ha alguns membres de la meva família que pateixen alguna d´aquestes intoleràncies. Amb aquesta recepta inauguro una nova etiqueta que anomeno "Postres saludables" on de tant en tant hi tindran cabuda aquelles postres amb els ingredients adequats perquè aquestes persones llamineres que pateixen alguna intolerància puguin gaudir d'un moment dolç.


Ingredients
Per a 2 persones
-500 ml de llet de soja.
-50 gr. de  farina de panís o maizena. 
-120 gr. de sucre.
-la pell de 1/2 llimona.
-1 branqueta de canyella.
-canyella en pols.

Preparació
-Escalfeu la llet amb la pell de llimona i la branqueta de canyella. Un cop calenta, sense que bulli, la retireu del foc i aquest mateix cassó l´encaixeu en un altra a fi de fer un bany maria.
-Afegiu-hi la farina de panís i el sucre. Remeneu fins que s´espesseixi. No deixeu que arribi a bullir.
-Un cop estigui espessa la coleu en un colador a fi d'eliminar els grumolls i aboqueu-hi la crema en les cassoletes de servir.
-Poseu-les en la nevera i en el moment de servir les empolsineu amb canyella.


Com veieu han quedat unes "senyores natilles" que res tenen a envejar a les elaborades amb llet de vaca i ous.

Bon profit!


24 comentaris:

  1. Una alternativa genial, cada vegada és més necessari tenir-les! La pinta és boníssima, em sembla que has inaugurat una iniciativa genial!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Cristina, aquesta recepta és genial! Jo sempre he fet les cremes catalanes amb llet de vaca, malgrat que per la resta sóc poc lletera i utilitzo la de soja. Mai m'hagués imaginat que quedessin tan bé! Gràcies per explicar-ho! Petons

    ResponElimina
  3. la veritat que si que es veuen molt be,es cert que tenim que mirar a vegades una mica fer coses per el que tenen intoleràncies.petons

    ResponElimina
  4. una buena iniciativa y que muchas personas te agradeceran,se ve muy bien y con buena cremosidad y buena seguro y buena presentación
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  5. Uau, em sembla súper bona idea!! No tinc ningú proper que pateixi intoleràncies o malalties, però és veritat que no costa res adaptar una miqueta les receptes per a que tothom en pugui menjar!! Espero que la secció tiri endavant :)

    Bé, tu ho has dit tot, unes senyores natilles. Quina pinta!!! jaja
    Un petonet :)

    ResponElimina
  6. Jo no tinc problemas amb el menjar, però conec gent que si i anar avegades a sopar fora han de fer un planning de restaurants aptes. Aquest tipus de receptes s'agraeixen molt. I més amb la pinta que tenen! T'han quedat amb una textura perfecte.

    ResponElimina
  7. Magnífica pensada i magnífic postre. Ja tinc ganes que torneu. El bloc de la teva cusina una passada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Una bona pensada, les persones intolerants a la llet de vaca t'ho agrairan.
    Petonets Cristina

    ResponElimina
  9. Molt ben pensat!!! Tots coneixem algú amb alguna intolerancia o el tenim a casa. Tenen una pinta estupenda!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  10. Bona opció, aquestes natilles tenen un aspecte espectacular, i sense desmereixer la recepta original, crec que la teva s'adapta més al meu paladar!. Un abraçada! (per cert, t'he apuntat a la xerrada de simón coll per Novembre dia 11 de 6 a 8h. Quan vinguis ja em pagaràs,ok?)petons.

    ResponElimina
  11. uauuu quina delicia! t'ha quedat amb la textura perfecte, i amb llet de soja que és la meva!!! m'encanta aquesta recepta! petons

    ResponElimina
  12. Molt bona iniciativa Cristina.
    Maques les fotos
    Bona cuina

    ResponElimina
  13. La seva textura es igual que la de les natilles amb ous. Es molt interesant perque tothom pugui disfrutar dels postres.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Em sembla que has aconseguit una adaptació deliciosa, la foto de la cullerada és espectacular! molt bona iniciativa...petonets

    ResponElimina
  15. doncs l'haurem de tastar, no??? té molt bona pinta. petonets

    ResponElimina
  16. Quina casualitat, justament aquesta tarda he fet un pastís per un nen de la classe de la meva filla intolerant a l'ou i la lactosa!!! Li passaré la recepta a la seva mare.

    ResponElimina
  17. Caram, en una sola recepta has solucionat tres intoleràncies de cop! Hande quedar ben bones i no tenen res a aenvejar a les normals!

    ResponElimina
  18. Jo també tinc receptes sense gluten i tinc pendent de publicar un pa de pessic sense ou.
    Petonets.

    ResponElimina
  19. Molt bona idea!! Aquestes receptes són dignes de ser inventades i publicar-les per aquestes persones que en principi s'han de privar de tants ingredients. Amb una mica d'imaginació és pot adaptar moltes receptes.
    T'ha quedat molt apetitòs!!
    Petons

    ResponElimina
  20. Doncs estarem atents a aquesta secció de postres saludables. I per començar, aquestes natilles estan molt bé!

    ResponElimina
  21. Jo en vaig fer unes amb xocolata i llet d'avena, també sense ous i estaven boníssimes!
    Petons.

    ResponElimina
  22. Doncs si que tenen bona cara!!! Jo moltes vegades faig servir la llet de soja per fer postres, mes que res perque llet de vaca no en tinc a casa... Petonets.

    ResponElimina
  23. Doncs si que fan bona pinta!! les provarem!

    ResponElimina
  24. Una molt bona opcció! Hi ha molts intolerants que segur que t' agrairan aquesta nova seccio. Jo també fa temps que penso fer receptes especifiques per una problema alimentari que tenim a la familia, a veure si m' animo...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...