divendres, 2 de setembre del 2011

TAQUETS DE FORMATGE ARREBOSSATS AMB COMPOTA DE POMA

Després d'uns dies de vacances pel Priorat; la costa Daurada; Osona i el Vallès Oriental, el bufet torna a obrir. I ho fa amb aquests Taquets de formatge arrebossats amb compota de poma
El propassat mes de juliol  un grup de blocaires vàrem assistir a un monogràfic de tapes que va impartir el cuiner David Lienas en l'Espai Consum del Bon Preu que d´entre altres receptes va cuinar aquests taquets que varen tenir molt d´èxit.



És habitual que la Gemma, de La cuina de casa, un cop acabat l´últim monogràfic que s´ha impartit, ens cuini una recepta d'aquest. Com que ella estava de stage a Bubó barallant-se amb el microones i la xocolata; passant fred al congelador i més que ens haurà d' explicar, je, je, je... ;-D :-C :-D...vaig agafar les regnes, amb el seu permís, i, amb molta il.lusió he fet aquesta recepta que d'entre totes les que en David va cuinar és la que més s'adiu a la temàtica dels nostres bloc; oi,  Gemma? 
De tot plegat us recomano que llegiu l'excel.lent crònica que va fer del monogràfic, la Glòria de El Cafè de Nit, així com, les magnífiques patates braves a l'all i oli  i la torrada de tartar de carn amb ous ferrats de l´amic blocaire Miquel de Les receptes d´en Miquel. Aquestes receptes també es van cuinar en el monogràfic.


Ingredients
Per a 4 persones
-300 gr. de formatge brie.
-pa ratllat.
-coco ratllat.
-pebre vermell picant o herbes provençals(opcional).
-farina.
-1 o 2 ous.
-oli d'oliva.
Ingredients per a la compota de poma( boníssima).
-500 gr. de pomes ( millor si són Golden).
-60 gr. de sucre.
-Una culleradeta de cafè de mantega.
-1/4 de culleradeta de cafè de canyella en pols.

Preparació de la compota de poma
-Peleu les pomes  i talleu-les a quarts.
-Poseu les pomes en una cassola més ampla que alta. Poseu, juntament amb les pomes, un rajolí d' aigua (un quart de vas d'aigua)  per evitar que el fons de la cassola es cremi. Poseu les pomes a coure a foc lent, tapades i durant 1/2 hora. De tant en tant les remeneu i les trenqueu amb una espàtula de fusta. Un cop passada la 1/2 hora les hi feu una passada per la batedora elèctrica a fi d' homogeneitzar la pasta resultant. Molt important: la pasta ha de quedar sòlida, no líquida.
-Afegiu-hi el sucre i deixeu coure la compota uns instants fins que s'hi fongui.
-Finalment, aboqueu-hi la mantega i la canyella, remeneu fins que s´hagi fos i barrejat del tot amb les pomes.

Preparació
-Talleu el formatge a tacs regulars( 5 x 5 cm com a màx.). Passeu-lo per la farina, per ou batut i per la mescla de coco i pa ratllat i pebre vermell picant o les herbes provençals. Opcionalment podeu preparar amb antelació el formatge i congelar-lo per tal que no se us desfaci quan el fregiu.
-Fregiu el formatge en una paella a foc mig-alt amb oli d'oliva.
-Un cop estigui ben daurat per tots els costats, escorreu-lo sobre un paper absorbent i serviu-lo preferiblement calent amb la compota de poma.



Bon profit

23 comentaris:

  1. Espero que hagis disfrutat com es mereix de les vacances!!
    Quin plat més original, m'ha agradat molt aquesta recepta i de ben segur que has sorprés als comensals que l'han provat.
    Me l'apunto!!
    Petons.

    ResponElimina
  2. què faríem sense les vostres cróniques????? ;) a veure si la puc fer aquest cap de setmana! petonets

    ResponElimina
  3. Benvinguda de nou. I deunidó amb quina recepta!!! Em sembla d'allò més bona i molt original. Guardada queda....

    ResponElimina
  4. Hola maca!!

    Una sugerencia molt exquisida, per ensucra una mica la tornada a la rutina.

    Petons

    ResponElimina
  5. Aquest arrebossat m'ha conquistat ... i l'acompanyament amb compota de poma ha de resultar un mos deliciós.

    ResponElimina
  6. Fantàstic, genial, fenomenal! És la recepta que em faltava del monogràfic de tapes, així ja és com si hagués vingut amb vosaltres :)
    I veient les 4 propostes, tens raó que jo hauria triat aquesta, je je je...
    Ja veig que has fet unes vacances ben catalanes, sempre penso que per molt que voltem, casa nostra és molt millor, oi? Tenim un gran país!
    Per cert, tenim un cafè pendent a l'Eix Maciòa, oi? Je je je... Si dissabte ens veiem a la fira del tomàquet, ja quedarem ;)

    ResponElimina
  7. Ole taquets de formatge i deliciosa mermelada.realmente estan muy buenos y te han quedado divina la foto y la receta, ademas de probarlos insitu tambien lo hice en casa y gustaron mucho, mañana publico tambien la otra receta de las bombas picantes.
    Gracias por el post en referencia a mis aportaciones.
    Fins dissapte
    peto
    miquel

    ResponElimina
  8. Sort tenim que ens feu aquestes cròniques i poseu a la pràctica les receptes! fa molt bona pinta aquest formatge fisfressat!!!
    bona tornada! petó

    ResponElimina
  9. Deu n'hi do les receptes del David. T'han quedat de pel·lícula!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Que bones les receptes m'agrada molt cuinar i les vacances a la costa Tarragonina,no obstant he decidit ensenyar les meves pintures i flors del meu jardi

    petons
    plugimdecolors

    ResponElimina
  11. Teniu raó tenim llocs preciosos per anar de vacances aquí mateix.
    La combinació de formatge amb la poma és boníssima, i ja amb les herbes queda perfecte

    ResponElimina
  12. Això li faig al Xavi i em fa un monument!! (jo no sóc massa formatgera!)
    Petonets i benvinguda, ja t'enyoràvem!
    Sandra

    ResponElimina
  13. Espero que haguis difrutat a tope de les vacances: La recepto la trobo de lo més original ¡¡¡ Hau´re de probarla, que a casa son uns fanatics del formatge:
    Petons

    ResponElimina
  14. Hola guapa, veig que tot i les vacances, recordes el que varem fer al Juliol,jajaja
    Petonets.
    per cert, jo també he rebut el comentari anterior, tu que en penses.
    Digue'm alguna cosa,ok?

    ResponElimina
  15. Quin arrebossat mes original, amb el coco ha de tenir un gust que ara mateix no m´el puc imaginar! S´haurà de probar!!!
    Petons

    ResponElimina
  16. HOLAAA... ya regrese de mia vacaciones ...que idea el queso con la manzana se ve apetitoso ...bsssMARIMI

    ResponElimina
  17. Hola Cristina.
    El meu mail es:
    gemmserrano@hotmail.com
    Moltes gracies.

    ResponElimina
  18. Mmmmmmmm que bueno tiene que estar.

    Cristina sabes que estoy de concurso si te apetece participar.

    ResponElimina
  19. Hola Cristina
    Ja hem tornat, però la mandritis encara no ens ha deixat, je, je. Costa tornar a la normalitat. Però vaig que tu entres en força.
    Aquesta recepte la trobo molt original, i és d'agrair que competeixis les receptes del curs amb nosaltres.
    Bona cuina

    ResponElimina
  20. mmm no en van sobrar un parell, d'aquests taquets?? quina bona pinta!!! :D

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...