Aquestes han estat les postres del diumenge: Un pastís amb figues i pomes. Les figues, una fruita d´estiu que dóna pas a la tardor, combinada amb una base elaborada amb pomescollides directament de les pomeres dels horts de Sant Joan Despí ha resultat deliciosa.
Ingredients
Per un motlle de 21-23 cm
-3 pomes Golden o reineta.
-2 ous.
-12 figues(jo he posat Coll de dama).
-150 gr. de farina.
-100 gr. de sucre.
-1 sobre de llevat químic.
-canyella mòlta.
-mantega pel motlle.
Preparació
-Primer de tot, prepareu la massa. Talleu les pomes a trossets i les poseu en un bol juntament amb 80 gr. de sucre; els ous; la farina i el llevat. Tritureu-lo tot molt ben triturat.
-Unteu un motlle amb mantega; aboqueu-hi la massa i deixeu-la reposar en la nevera una hora a fi que agafi cos.
-Mentrestant, renteu i talleu les figues en trossos regulars i, un cop hagi transcorregut l´hora, les repartiu sobre la tarta. Preescalfeu el forn a 180ºC.
-Seguidament, empolsineu-la amb una mica de canyella i el sucre restant.
-Fiqueu el motlle en el forn uns 40 '; els primers 30' forn d´abaix i els últims 10' forn d´abaix i de dalt.
-Un cop cuita, deixeu refredar, decoreu al gust i serviu.
Bon profit!
ole pastis figues i pomas brutal, me gusta y la foto muy bien
ResponEliminapeto
miquel
Ummmm tota una delícia aquest pastís!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Quina pinteta més bona!
ResponEliminaA banda la combinació poma-figa és molt bona idea!
Besades!
Justament ahir vam anar a collir figues!!! ;) ja tinc una recepta per fer! molts petonets guapa
ResponEliminaWuau quin color més maco q te aquest pastís...
ResponEliminapetons
Que xulo t'ha quedat, s'ha de aprofitar la temporada de les figues per fer postres com aquest pastis.
ResponEliminaPetons.
oh!! m'encanten les figues! deu estar boníssim!! :) disculpa que no t'afegís a la llista de bloggers de dissabte!! érem tanta gent... ara ja hi ets!! fins aviat!
ResponEliminaQuin pastis mes espectacular i quina combinació les pomes amb les figues i mes sent tot recent collit. M'apunto la recepta.
ResponEliminaAquest pastís el trobo de 10!! M'encanten les figues!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina bona pinta que té aquest pastís!!!
ResponEliminaM'encanta la combinació que has fet de figues i pomes. L'haurem de tastar!
Petons!
figues i pomes en unes mateixes postres, que a més, tenen forma de pastís?? On has estat tota la meva vida?? :D
ResponEliminaDoncs jo també sóc de les que penso que aquesta combinació s'ha de tastar!
ResponEliminaOstres, quina recepta més original, no he combinat mai aquestes dues fruites... i m'agrada això de triturar la poma amb la massa però deixar les figues a trossos grans... Ho provaré!
ResponEliminaUi, quina mengera que fa aquest pastís. Nosaltres també en publicarem un, aquesta setmana, de pastís de figues. Però un pastís salat, per servir com a aperitiu.
ResponEliminaMaria Antònia de www.bojosperlacuina.com
Maria Antònia de http://www.bojosperlacuina.com/
Que bo! m' agraden molt les figues i aviat n' hi hauran a l' hort.
ResponEliminaCom se m'havia passat un pastís així?... Quina delícia!, una presentació espectacular... Me'l quedo!
ResponEliminaCristina; Aquest és un d'aquells pastissos que tenen que quedar apuntats, per tal de fer-ho en aquesta temporada, ara que venen les figues... acompanyat d'unes bones pomes que l'hi faci de base i desfeta amb la massa..., deliciós¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Cristina¡¡ :-D ;-D
Et deixo l'aadreça d'un blog nou; es diu Terres de Ponent l'autora es diu; Concepció, fa cuina de Lleida i de les Terres de Ponent-d'aqui el nom del blog- no et perdis el, pa de llet, ni tampoc les ensaimades...
L'adreça és;
http://terresdeponent.posterous.com/
Tinc figues i peres a la nevera. Aquesta tarda caurà una versió d'aquesta espectacular tarta!!
ResponEliminaMmmm figues figues! les hem d'aprofitar que la temporada dura dos dies!!! aquesta proposta m'encanta, té una pinta aquest pastís....petons
ResponEliminaCom es nota la diferencia de gust quan es fruita de temporada. Ha d'estar molt bo, i la presentació m'encanta. Curiosa la combinació de figa i poma
ResponEliminaFichi e mele insieme? Wow! Un dolce sicuramente delizioso!
ResponEliminaCristina, té una pinta increible!!! Ha d'estar boníiiiiiiissim, no l'he probat mai, m'hauré de possar amb les mans a la massa, jaja.
ResponEliminaPetonets.
Ooooohhh,
ResponEliminate felicito.
Tu tarta es todo un espectáculo.
Se ve deliciosamente bonita.
Un saluddo..
Cris, aquesta recepta me la guardo per fer-li a ma mare que li encanten les figues!!! (A mi, gens!)
ResponEliminaPetons!
No se que triar tot te una pinta,GENIAL seguire el teu treball a sovint
ResponEliminaFelicitats
SALUT
Hola Cristina. Jo en faig un que també trituro la poma amb la masa pero després afegeixo poma a trossets... aquest amb figues el trobo genial!!! Apunta’t queda!
ResponEliminaPetonets