Feia massa temps que no menjava xocolata; des d´abans de l'estiu. Una eternitat per una xocoaddicta com jo. I avui, per postres he fet aquests flam de 2 xocolates que feia temps que tenia pendents. Sembla que el temps calurós d'aquests dies comença a minvar per donar pas a temperatures més adecuades a l'època que conviden a menjar unes postres com aquestes.
Ingredients
Per a un motlle de 23-24 cm i 8 pers.
-1l. de llet.
-8 rovells d'ou.
-150 gr. de sucre.
-1 branqueta de canyella.
-100 gr. de xocolata fondant negre.
-100 gr. de xocolata fondant amb llet.
-6 fulls de gelatina (12 gr.)
Preparació
-Aboqueu-hi la llet en un casso amb la canyella i la poseu en el foc fins que arrenqui el bull. Mentrestant, hidrateu la gelatina amb aigua freda (5m).
-Bateu els rovells amb el sucre i afegiu-hi la llet colada. Remeneu i la porteu al foc suau, sense deixar de remoure fins que adquireixi una mica de textura.
-Retireu del foc i afegiu-hi la gelatina escurreguda. Remeneu fins que aquesta es dissolgui.
-Separeu la crema en dues parts iguals (500ml) i afegiu-hi la xocolata negra trossejada en una d' elles. Remeneu fins que s' integri. Feu el mateix procés amb la xocolata amb llet.
-Finalment, aboqueu-hi la xocolata negra en el motlle i el deixeu quallar uns 15 m en el congelador sense deixar que es congeli.
-Quan hagi agafat consistència aboqueu-hi la barreja de xocolata amb llet i deixeu-la quallar un mínim de 3 hores.
-Desemmotlleu i serviu
Bon profit!
Caram!!!
ResponEliminaCristina quin flam, ara en menjaria un bon tros
Un petó
Un xocoaddicta que no menjava xocolata des d'abans de l'estiu??!!!! Però això què és?? El de casa no pot aguantar ni un dia sense la seva dosi de xocolata i cola-cao!!
ResponEliminaM'apunto la recepta del flam per quan el vulgui tenir content! Segur que li encanta! Petons!
Aquest si que te dos colors com cal, no com el meu, jajaja.
ResponEliminaEl provo i et dic.
Petonets.
Boníssim! Però m'ha robat el cor el pastís que vas fer per al teu aniversari (per cert, Per molts anys, encara que sigui amb retard). Té una pinta fantàstica! Jo sóc nascuda a la primavera, però m'encanta el raïm. I les figues, i els préssecs tardans....
ResponEliminaPetons
Hola Cristina
ResponEliminaOriginal aquest flam. Amb el que m'agrada la xocolata ara mateix en menjaria un bon tros.
Ara acabo de desfer un tros de xocolata amb un got de llet. ummmmmmm
Bona cuina
Una presentació original i segur que molt bo...
ResponEliminapetons
M'agrada com queda presentat, de bo segur que ho és, tot i que tinc que reconèixer que sóc també xocoadicte no he provat mai el flam de xocolata, ja va sent hora... :)
ResponEliminaNo sé com has pogut aguantar tan de temps!!!! Aquest flam té una pinta deliciosa!!!!
ResponEliminaPetonets
Jo també em menjaria un bon tros que només li falta parlar.
ResponEliminaPetons.
No n'he provat mai, de flam de xocolata (i encara menys de dues xocolates), però me n'has fet venir unes ganes..!! T'ha quedat molt maco! jeje
ResponEliminaPetons!
te ha quedado muy bien y con ganas de comermelo me quedo
ResponEliminapeto
BOnisimi!! té una pinta excel·lent noia!! jo un dia en vaig fer un de meitat xocolata meitat turró! algún dia penjaré la recepta! aquests flams passen sense gana! petons
ResponEliminaQueda un flam molt vistós, amb les dues capes tan diferenciades... Unes postres llamineres per a xocoaddictes de veritat!
ResponEliminatant de temps sense xocolata??? jo sóc incapàs!!! la corona t'ha quedat espectacular!!! molts petonets
ResponEliminaI tant que és una eternitat!!!!!!! Com t'ho has fet?????????????
ResponEliminaPetons.
Uau Cristina, quin super flam!! Preciós!
ResponEliminaDes d'abans de l'estiu que no menjaves xocolata?? Ui, jo no hauria pogut resistir-ho!! ;)
Petons!
Nena, he arribat a tu tafanejant... he vist coses tan re-bones que he decidit quedarme, oi que em deixes? ;)
ResponEliminaha quedat molt maco ademes que es veu amb una pinta que es començar i no parar.petons
ResponEliminaMAre meva, abans de l'estiu dius? Jo no aguantaria! jejeje Però amb aquest super flam hauràs fet passar el "mono", no?
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina presentació!, em sembla un flam molt temptador!
ResponEliminaEl flam no m'entusiasma.
ResponEliminaPerò d'aquest de xocolata em menjaria un bon tros.
T'ha quedat super guai.
Petonets
Hola, te ha quedado precioso, que rico flan de chocolate, saludos
ResponEliminaHola Cristina, com a pastisser, he de dir que el teu bloc m'agrada molt !!!...si necesites ajuda estic a la teva disposició.
ResponEliminaBona feina !!!
Ànims !!!
...per cert, utilitzes fulles de gelatina (cua de peix) d'origen animal?....si es així no és recomanable...mira't les gelatines vegetals i emulsionants de Solé i Graells.
La veritat, perquè negar-ho, no sabria si quedar-me amb aquest flam als dos xocolates o amb el pastís de raïm. ¿Podria ser un tros de cadascuna?
ResponEliminaEls dos colors del flam m'agraden molt com han quedat. Petons!
ResponEliminaDes d' abans de l' estiu... una eternitat sense xocolata..., aquest flam es una delícia, et copiaré la recepta, que m' encanta.
ResponEliminaEntre que ahir no vaig sopar i que encara no he esmorzat....m'el menjaria senser, jeje.
ResponEliminaT'ha quedat bonísim.
Un petó.
Em passa com a tu... no puc estar massa temps sense xocolata...! aquest flam ha de caure aviat...! bona setmana
ResponElimina