Aquest mes la Judith i la Mònica de Memòries d´una cuinera ens han reptat a elaborar gaspatxo o salmorejo. M´ha estat difícil triar la recepta. Durant tot el mes els companys blocaires han anat publicant receptes que perfectament podrien encaixar en la temàtica del meu bloc com el gaspatxo de síndria, de melicotó; de poma... Desarmada,vaig decidir anar a la biblioteca on, en un tres i no res, vaig trobar en la revista "Cocina mia; el placer de cocinar" del mes de juliol aquesta recepta de gaspatxo amb fruites que es pot qualificar de sorprenent, original, refrescant i molt nutritiu.
-500 gr. de tomàquets.
-1 pebrot verd.
-1 ceba petita.
-100 gr. de pa dur.
-200 gr. de síndria.
-2 albercocs.
-1 poma.
-1 penjoll de raïm blanc.
-100 ml d' oli.
-2 cullerades de vinagre.
-sal.
Preparació
-Poseu el pa en remull en 300 ml d'aigua. Peleu els tomàquets; retireu-ne les llavors i els trossegeu.
-Obriu el pebrot d´un tall i elimineu-ne els filaments i les llavors; piqueu-lo.
-Peleu-ne la ceba i trossejeu-la.
-Seguidament, tritureu-ne les verdures en un bol juntament amb el pa, l'aigua, l'oli i el vinagre. Afegiu-ne un pessic de sal i deixeu-lo en la nevera unes 3 hores a fi que es refredi.
-Un cop passat aquest temps, peleu la poma i li traieu el cor; retireu el cor als albercocs; peleu el raïm i li traieu les llavors. Talleu totes les fruitesen daus petits.
-Distribuïu el gaspatxo en bols i repartiu-ne les fruites per cadascun d'ells.
Aquesta recepta, tot mantenint-ne la base de verdures, pot variar en funció de les fruites triades. Es pot substituir la poma per una pera; els 200 gr. de síndria per la mateixa quantitat de meló i el raïm blanc pel negre. O substituïr-lo per cireres.
Bon profit!
Amb aquesta recepta el bufet tanca per vacances.
BONES VACANCES!
Obriré al setembre.
Quina bona pinta que te aquest gaspatxo amb totes les fruites a dintre, molt bona idea.
ResponEliminaEl gaspatxo mencanta i aquest té que estar deliciós. No l'he provat mai amb fruita, sempre el faig tradicional, però algun dia ho provaré de fer.
ResponEliminaSalutacions
Hola maca! Aquest gaspatxo s'emporta la palma de l'originalitat! Quina xulada!!
ResponEliminaMolt bones vacances!!
Petonets
Sandra
Molt bona idea, el fet de posar-hi fruites. Molt fresquet per l'estiu.
ResponEliminaQue pasis unes fantástiques vacances, descansa i recupera forçes.
T'estarem esperant.
Petonets.
Quina bona pinta!!! deliciós....
ResponEliminaBones vacances!!!
QUina combinació de verdures i fruites!! deu estar molt gustòs, no, aquest gaspatxo! segur que aquest m'agradaria perquè no dur cogombre! petonets
ResponEliminaUna idea molt bona i diferent, justament aquest vespre en penjo una de poma. Com no m'agrada el tomàquet cru sempre tinc que mirar altres opcions a les típiques.
ResponEliminaBones vacances! :)
Ha de ser boníssim, i m'encanta la presentació amb els bocins de fruita!!
ResponEliminaPetonets
olé!!! quina gran proposta! m'agrada molt la idea dels trossets de fruita, ha de quedar realment bo. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries, és un honor que marxis de vacances amb aquesta recepta!!! molts petonets i bones vacances
ResponEliminaQuin gaspatxo mes refrescant, com tots, però jo gaudeixo mes dels de fruites que el tradicional.
ResponEliminaM'agrada mol cuinar amb fruita.
Bones vacances i fins al Septembre.
Petons
Té una pinta magnífica i has fet la descripció perfecta: "sorprenent, original, refrescant i molt nutritiu".
ResponEliminaUna abraçada i bones vacances
Molt bé, amb més d'una fruita, ha de ser molt bo! Quan he llegit de fruites em pensava que no portava hortalisses, m'ha agradat molt!
ResponEliminaBones vacances i fins la tornada.
Moltíssimes gràcies per participar al Memòries.
Doncs quin bon descobriment que vas fer a la biblioteca!! El trobo molt saborós aquest gaspatxo. Que passis un bon estiu i fins a la tornada! Petons
ResponEliminaSi encara sóc a temps: BONES VACANCES!
ResponEliminaUn gaspatxo amb un acabat de fruites fantàsticament refrescant. Una abraçadsa.
Ostres Cristina, aquest és un gaspatxo ben sorprenent i original amb les fruites!
ResponEliminaPetons i gaudeix de les vacances!
Un gaspatxo molt refrescant, i amb el contrapunt de les fruites encara més
ResponEliminaPetons
Acabo de descobrir els gaspatxos amb fruita, però aquest és total!! :D
ResponEliminaQue passis unes bones vacances!!! :) :)
Una buena combinacion Gazpacho y fruta,asi queda mas bueno,buena receta
ResponEliminabuenas vacaciones nos vemos en septiembre
peto
miquel
Una combinació fantàstica, refrescant i molt sana, és un plat molt del meu gust!
ResponEliminaPer fi arriben les tan desitjades vacances... jo també us he trobat a faltar :)
Una abraçada i fins el setembre!
Bones vacances, Cristina
ResponElimina