Avui és el meu aniversari- un dels més calurosos que recordo- i, aquest és el meu pastís. Vaig néixer en plena època de verema. Deu ser per això que m´agrada tant el raïm. Un pastís que amalgama el formatge, la xocolata blanca i el raïm. Qui no ha menjat alguna vegada un tros de formatge amb raïm i pa? Deliciós, oi?
Ingredients
Per a un motlle de 20-21 cm
-200 gr. de galetes.
-90 gr. de mantega.
-500 gr. de formatge cremós.
-200gr. de xocolata blanca.
-200 ml de llet.
-40 gr. de sucre.
-150 gr. de raïm blanc.
-1 sobre de quallada.
-100 ml de suc de raïm.
-1 sobre de gelatina.
Preparació
-Tritureu les galetes fins que es converteixin en pols i les barregeu amb la mantega. Esteneu aquesta massa en la base d´un motlle i ho deixeu reposar en la nevera mentre prepareu la resta del pastís a fi que agafi consistència.
-Foneu la xocolata al bany maria. Un cop fosa la barregeu amb la quallada i la llet. Afegiu-hi a aquesta pasta el formatge i el sucre. Ho bateu molt ben batut i ho poseu en un cassó a foc lent sense deixar de remenar-hi fins que arrenqui el bull.
-En aquest moment ho retireu del foc; ho deixeu refredar una mica i aboqueu damunt la base de galeta.
-Mentre deixeu refredar la pasta de formatge, escalfeu 50 ml de suc de raïm. Deixateu una bona quantitat de sucre en el suc de raïm que heu escalfat i el barregeu amb la pasta de formatge, que tornareu a ficar en la nevera fins que tota la massa estigui quallada.
-Abans de servir, decoreu-lo amb rodanxes fines de raïm que les pintareu amb gelatina hidratada en aigua freda i escorreguda mesclada amb 50 ml de suc de raïm escalfat a fi de donar-li brillantor.
Bon profit!
Quina delicia!! El pastis de formatge amb xocolata i el raïm...Una combinació diferent i fabulosa!!
ResponEliminaPetons.
muchas felicidades Cristina, un homenaje muy dulce te has autoregalado,me gusta el detalle de la uva asi partida sin pepitas, un postre muy de la epoca en la que estamos en plena verema
ResponEliminaun peto
Moltissimes felicitats,guapa.
ResponEliminaLa millor manera de celebrar-ho, amb el millor pastís.
Petonets.
Quina pinta té aquest pastís de formatge, realment t'haig de confesar que mai he provat la combinació de formatge, raïm i pa, però m'has ben convençut!
ResponEliminaProposta apuntada ;)
Per molts anys maca!!!!
ResponEliminaUn pastís de luxe per celebrar un dia ben especial!!
Petonets i a gaudir molt del dia!
Sandra
Moltes felicitats!!!!
ResponEliminaAixí m'agrada: un bon pastís per celebrar bé el teu aniversari!!
Petons i que passis un bon dia!
Quina delicia! m'encanta el raïm, però als pastissos no n'havia vist! m'ho apunto això! petons
ResponEliminaMOLTES I MOLTES FELICITATS!!!!!!
ResponEliminaAixò esta molt bé, poguer ferse un mateix el seu pastis d'aniversari.
Així segur que no falles,jejejeje
Un pastis deliciós
Petonets
Se'm fa la boca aigua. Quina feinada de pelar els grans de raïm! Enhorabona per les fotos!
ResponEliminaMoltes felicitats, por el cumple y por esta maravillosa tarta. Besitos
ResponEliminaMOLTES FELICITATS CRISTINA!, quin pastís tan elegant et vas auto-fer!, queda d'allò més fi a la vista i ben segur que al paladar...A reveure!
ResponEliminaPer mokts anys guapa!!!
ResponEliminaI el pastís es veu deliciós. Una combinació boníssima....
Per molts anys Cristina!!! Un pastís fantàstic per celebrar un aniversari com deu mana.
ResponEliminaEspero que t'ho hagis passat molt bé, i hagis disfrutat molt del teu dia.
Petonets
Cristina; "Per molts anys", puguis fer aquets pastíssos tant i tant bonics i de gust, de ben segur que també.
ResponEliminaQue vagi de gust Cristina¡¡ :-D ;-D
Jo he estat a la verema recollint el raïm, -Gandesa- i aquets fruits acabats de collir i menjats, són tant bons com aquest pastís que ens presentes.
Salutacions Cristina¡¡
Felicitats!!!!! un pastís preciós!!!! i segur que boníssim!!! segur que no van quedar ni les engrunes!
ResponEliminaPetonets
Guapi que segur que ja no queda pastís, que tard que arrivo a la festa del teu cumple...
ResponEliminaMoltes felicitats maca!!! M'agrada molt el teu pastís i com diu el Miquel m'agrada el que haguis tret les pepites del raim.
Petonets..molts petonets
Per molts anys!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaOstres, quin setembre de calor que està fent a Sabadell, oi? :(
T'ha quedat un pastís fantàstic, molt vistós i amb una combinació de sabors fantàstica. I sobretot, molt apropiat a l'època de verema que tenim ara. Un gran pastís d'aniversari!
Ups! Arribo amb un dia de retard però... MOLTES FELICITATS CRISTINAAA!! :D :D
ResponEliminaDoncs la veritat és que jo mai he menjat un tall de pa amb formatge i raïm... i encara que em sembli bastant temptador, el teu pastís encara m'ho sembla més! jaja
petonets!! :)
Arribo tard però diuen que dura vuit dies, no? Moltíssimes felicitats!
ResponEliminaEl raïm amb el formatge està boníssim, alló de "uvas y queso..."
moltíssssssssssssssimes felicitats guapa! ni que sigui amb un dia de retràs! 8(. Una manera molt bona de celebrar-ho! m'encanta com t'ha quedat aquest pastís. Petonets
ResponEliminaEncara que sigui amb retard et desitjo moltes felicitats.
ResponEliminaEl pastís amb raïm es veu molt bo i refrescant que es com ve de gust.
Petons.
Gràcies a tots! He seguit la dita d'en Juan Palomo... Estava realment bo.
ResponEliminaaquest pastís té una pinta deliciosa!! la combinació raïm+formatge té fama de ser molt bona.
ResponEliminaaviam si ho tasto ;)
salutacions
Arribo una mica tard però sempre s'hi és a temps: MOLTES FELICITATS!!!!
ResponEliminaAquest pastís és de luxe i la combinació és excel·lent. Te n'ha quedat un trosset?
Felicitats amb uns dies de retard! :(
ResponEliminaQuin pastís! ja no hi pensava que ara es temporada del raïm. Amb el formatge deu quedar molt bo :)
Un pastís delicieux (en francès sona millor)
ResponEliminaUna abraçada
Que bo. Una combinació excel.lent!
ResponEliminaHola Cistina
ResponEliminaEncara que tard, feliç aniversari
Dir-te que cada dia et superes més
Bona cuina
Hola Cristina estimada i guapa tu
ResponEliminamira amb una mica de retard...però PER MOLTS ANYS,
i que tinguis molta sort, avui, demà i sempre
mil petonets Susanna