dilluns, 12 de setembre del 2011

PASTÍS DE RAÏM

Avui és el meu aniversari- un dels més calurosos que recordo- i, aquest és el meu pastís. Vaig néixer en plena època de verema. Deu ser per això que m´agrada tant el raïm. Un pastís que amalgama el formatge, la xocolata blanca i el raïm. Qui no ha menjat alguna vegada un tros de formatge amb raïm i pa? Deliciós, oi?




Ingredients
Per a un motlle de 20-21 cm
-200 gr. de galetes.
-90 gr. de mantega.
-500 gr. de formatge cremós.
-200gr. de xocolata blanca.
-200 ml de llet.
-40 gr. de sucre.
-150 gr. de raïm blanc.
-1 sobre de quallada.
-100 ml de suc de raïm. 
-1 sobre de gelatina.

Preparació
-Tritureu les galetes fins que es converteixin en pols i les barregeu amb la mantega. Esteneu aquesta massa en la base d´un motlle i ho deixeu reposar en la nevera mentre prepareu la resta del  pastís a fi que agafi consistència.
-Foneu la xocolata al bany maria. Un cop fosa la barregeu amb la quallada i la llet. Afegiu-hi a aquesta pasta el formatge i el sucre. Ho bateu molt ben batut i ho poseu en un cassó a foc lent sense deixar de remenar-hi fins que arrenqui el bull.
-En aquest moment ho retireu del foc; ho deixeu refredar una mica i aboqueu damunt la base de galeta.
-Mentre deixeu refredar la pasta de formatge, escalfeu 50 ml  de suc de raïm. Deixateu una bona quantitat de sucre en el suc de raïm que heu escalfat i el barregeu amb la pasta de formatge, que tornareu a ficar en la nevera fins que tota la massa estigui quallada.
-Abans de servir, decoreu-lo amb rodanxes fines de raïm que les pintareu amb gelatina hidratada en aigua freda i escorreguda mesclada amb 50 ml de suc de raïm escalfat a fi de donar-li brillantor.



Bon profit!


29 comentaris:

  1. Quina delicia!! El pastis de formatge amb xocolata i el raïm...Una combinació diferent i fabulosa!!

    Petons.

    ResponElimina
  2. muchas felicidades Cristina, un homenaje muy dulce te has autoregalado,me gusta el detalle de la uva asi partida sin pepitas, un postre muy de la epoca en la que estamos en plena verema
    un peto

    ResponElimina
  3. Moltissimes felicitats,guapa.
    La millor manera de celebrar-ho, amb el millor pastís.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Quina pinta té aquest pastís de formatge, realment t'haig de confesar que mai he provat la combinació de formatge, raïm i pa, però m'has ben convençut!
    Proposta apuntada ;)

    ResponElimina
  5. Per molts anys maca!!!!
    Un pastís de luxe per celebrar un dia ben especial!!
    Petonets i a gaudir molt del dia!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats!!!!
    Així m'agrada: un bon pastís per celebrar bé el teu aniversari!!
    Petons i que passis un bon dia!

    ResponElimina
  7. Quina delicia! m'encanta el raïm, però als pastissos no n'havia vist! m'ho apunto això! petons

    ResponElimina
  8. MOLTES I MOLTES FELICITATS!!!!!!
    Això esta molt bé, poguer ferse un mateix el seu pastis d'aniversari.
    Així segur que no falles,jejejeje
    Un pastis deliciós
    Petonets

    ResponElimina
  9. Se'm fa la boca aigua. Quina feinada de pelar els grans de raïm! Enhorabona per les fotos!

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats, por el cumple y por esta maravillosa tarta. Besitos

    ResponElimina
  11. MOLTES FELICITATS CRISTINA!, quin pastís tan elegant et vas auto-fer!, queda d'allò més fi a la vista i ben segur que al paladar...A reveure!

    ResponElimina
  12. Per mokts anys guapa!!!
    I el pastís es veu deliciós. Una combinació boníssima....

    ResponElimina
  13. Per molts anys Cristina!!! Un pastís fantàstic per celebrar un aniversari com deu mana.
    Espero que t'ho hagis passat molt bé, i hagis disfrutat molt del teu dia.
    Petonets

    ResponElimina
  14. Cristina; "Per molts anys", puguis fer aquets pastíssos tant i tant bonics i de gust, de ben segur que també.
    Que vagi de gust Cristina¡¡ :-D ;-D
    Jo he estat a la verema recollint el raïm, -Gandesa- i aquets fruits acabats de collir i menjats, són tant bons com aquest pastís que ens presentes.
    Salutacions Cristina¡¡

    ResponElimina
  15. Felicitats!!!!! un pastís preciós!!!! i segur que boníssim!!! segur que no van quedar ni les engrunes!
    Petonets

    ResponElimina
  16. Guapi que segur que ja no queda pastís, que tard que arrivo a la festa del teu cumple...

    Moltes felicitats maca!!! M'agrada molt el teu pastís i com diu el Miquel m'agrada el que haguis tret les pepites del raim.

    Petonets..molts petonets

    ResponElimina
  17. Per molts anys!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ostres, quin setembre de calor que està fent a Sabadell, oi? :(
    T'ha quedat un pastís fantàstic, molt vistós i amb una combinació de sabors fantàstica. I sobretot, molt apropiat a l'època de verema que tenim ara. Un gran pastís d'aniversari!

    ResponElimina
  18. Ups! Arribo amb un dia de retard però... MOLTES FELICITATS CRISTINAAA!! :D :D
    Doncs la veritat és que jo mai he menjat un tall de pa amb formatge i raïm... i encara que em sembli bastant temptador, el teu pastís encara m'ho sembla més! jaja

    petonets!! :)

    ResponElimina
  19. Arribo tard però diuen que dura vuit dies, no? Moltíssimes felicitats!
    El raïm amb el formatge està boníssim, alló de "uvas y queso..."

    ResponElimina
  20. moltíssssssssssssssimes felicitats guapa! ni que sigui amb un dia de retràs! 8(. Una manera molt bona de celebrar-ho! m'encanta com t'ha quedat aquest pastís. Petonets

    ResponElimina
  21. Encara que sigui amb retard et desitjo moltes felicitats.
    El pastís amb raïm es veu molt bo i refrescant que es com ve de gust.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Gràcies a tots! He seguit la dita d'en Juan Palomo... Estava realment bo.

    ResponElimina
  23. aquest pastís té una pinta deliciosa!! la combinació raïm+formatge té fama de ser molt bona.
    aviam si ho tasto ;)

    salutacions

    ResponElimina
  24. Arribo una mica tard però sempre s'hi és a temps: MOLTES FELICITATS!!!!
    Aquest pastís és de luxe i la combinació és excel·lent. Te n'ha quedat un trosset?

    ResponElimina
  25. Felicitats amb uns dies de retard! :(
    Quin pastís! ja no hi pensava que ara es temporada del raïm. Amb el formatge deu quedar molt bo :)

    ResponElimina
  26. Un pastís delicieux (en francès sona millor)
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Hola Cistina
    Encara que tard, feliç aniversari
    Dir-te que cada dia et superes més
    Bona cuina

    ResponElimina
  28. Hola Cristina estimada i guapa tu

    mira amb una mica de retard...però PER MOLTS ANYS,

    i que tinguis molta sort, avui, demà i sempre
    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...