dilluns, 26 de setembre de 2011

BRAÇ DE GITANO DE NATA

Avui han començat les classes a l 'Escola Mpal d'Art. Tots els companys tornem a l'infantesa per unes hores. Ens retrobem després d'un llarg estiu. Alguns ens hem vist pel poble durant l'estiu, però això no és cap excusa per celebrar l'inici de les classes i tots els esdeveniments que han esdevingut durant el trimestre de les vacances: sants, aniversaris, un casori; un naixement...Per aquesta ocasió he portat el tradicional braç de gitano de nata.




Ingredients
Per la planxa de pa de pessic
-6 ous.
-200 gr. de sucre.
-250 gr. de farina.
-ratlladura de llimona.
-mantega.
Pel farciment
-400gr de nata per muntar.
-80 gr. de sucre.

Preparació
-Primer de tot, feu la planxa de pa de pessic. Bateu els rovells d'ou amb el sucre, que afegireu de mica en mica en forma de pluja, fins que es faci una crema molsosa. Un cop batuts, afegiu-hi la farina tamissada  i la ratlladura de la llimona. Ho reserveu sense remenar.
-Seguidament, munteu les clares a punt de neu. Un cop muntades, afegiu-les a la crema dels rovells i amb moviments envolvents ho barregeu tot, tenint cura que no s'abaixi.
-En acabat, unteu amb mantega la plata del forn i "enganxeu-hi" el paper de forn. Així no se us mourà quan hi aboqueu la pasta.
Muntatge
-Primerament, preescalfeu el forn a  180º ( a dalt i a baix). Seguidament i, amb una màniga pastissera, marqueu els marges d'un rectangle; un cop marcats ompliu el rectangle amb la pasta, també amb la màniga pastissera i ja ho tindreu llest per anar al forn. Haurà de ser-hi uns 10-15 minuts; No s'ha de torrar perquè si fos així perdria tota la flexibilitat i es trencaria. Ha de quedar tova encara que no quedi rossa.
-Quan sigui cuita traiem la planxa de pa de pessic de la safata de forn i la posem sobre el marbre i, l'emboliquem sobre si mateixa amb l'ajuda del mateix paper de forn amb compte perquè crema.
-Això es fa perquè agafi la forma i no es trenqui ni perdi flexibilitat ja que es refreda ràpidament.
-Mentrestant, munteu la nata amb el sucre.Quan la tingueu muntada, desenrotlleu el braç; poliu els marges amb un talla pizzes o ganivet i escampeu la nata per tot el pa de pessic.
-Seguidament, l'enrotlleu amb l'ajut un altra cop del paper de forn; com la primera vegada. A mesura que l'enrotlleu, l'excès de nata sortirà per si mateix.
-Finalment poliu els cantons amb un ganivet per treure l'excès de nata  i cap a la nevera.
-Abans de servir empolsineu-lo amb sucre llustre.




Bon profit!

22 comentaris:

  1. Cristina, anar a classe amb tu és el millor del món!! Com cuides el teus compis, ets una crack!
    M'encanten els braços de gitano de nata, llàstima que al Xavi no li agrada gens i en menjo poca! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponSuprimeix
  2. Ja t'ho he dit altres vegades però els teus companys segur que estan encantats amb tu!!
    T'ha quedat perfecte i segur que estava boníssim!
    Petons!

    ResponSuprimeix
  3. Cristina cuando entras a la clase no te hacen la ona,porque yo te la hacia con estas delicateses que les llevas
    nos vemos el jueves a caprabo
    peto

    ResponSuprimeix
  4. A quina hora començen les classes?????
    T'ha quedat espectacular!!
    Petonets.

    ResponSuprimeix
  5. Aixo es el que més li agrada al meu fill gran i no li faig, que mala mare que sóc...jajajaj
    Petons

    ResponSuprimeix
  6. Vaig intentar fer un braç de gitano una vegada, i tenia problemes amb la massa que al enrotllar s'em trencava, provarè de fer-ho en calent com dius ;)

    ResponSuprimeix
  7. Noia, com cuides als companys!!!
    M'encanten els braços de gitano de tots els gustos. Però el que més aquest de nata ensucrat. Deliciós!!! Amb le teu permís me'n emporto un tallet.
    Petonets guapa.

    ResponSuprimeix
  8. Fantàstic Cristina!
    Fet i menjat, tot un plaer

    ResponSuprimeix
  9. Una tornada a clase amb molt bon peu amb aquest braç de gitano que t'ha quedat impresionant.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  10. Juas!! quina pintorra nena!! me l'enduria ara mateix!! he fet braços de gitano dos cops a la meva vida, però no sé perquuè se'm trenca sempre la massa quan l'enrotllo, alguna cosa faig malament....però ho tornaré a intentar a veure si a la tercera va la vençuda!!! el teu postre m'encanta pels diumenges! ;) petons

    ResponSuprimeix
  11. M'encanten els braços de gitano, encara que sóc més de crema jo. Té molt bona pinta. M'apunto la recepte del pa de pessic. Petonets

    ResponSuprimeix
  12. Un clàssic que no passarà mai de moda i triomfa allà on va! Segur que els teus companys d'Art hauran quedat encantats :)
    Ja ens ensenyaràs les creacions d'enguany, eh? ;)

    ResponSuprimeix
  13. Cristina; Que be aquest braç de gitano. Autèntic. Sembla d'aparador de pastissería. Un luxe per els que el mengen, millor dit, per els qui el van menjar.
    Que vagi de gust Cristina¡¡ :-D ;-D

    ResponSuprimeix
  14. Quin braç més apetitòs. A mi m'agraden molt els que estan farcits de crema però amb aquest també gaudiria segur...
    Petons.

    ResponSuprimeix
  15. Caram, si que han passat coses aquest estiu!
    Fa molt de temps que tinc ganes de fer un braç de gitano i si és de nata jo sé d'una que li encantarà.
    Directa a pendents!

    ResponSuprimeix
  16. Segur que el faré, però de crema, la nata no m’acaba de fer el pes.
    Petons

    ResponSuprimeix
  17. M'agrada el bloc amb l'índex (no l'havia vist fins avui)

    ResponSuprimeix
  18. Durant una temporada menjavem un braç de gitano cada diumenge. Ara fa tems que no el menjo, he de sorprendre a la family. Amb aquesta meravella de recepta teva.
    Un petonàs,
    Esther

    ResponSuprimeix
  19. Un braç de pastisseria. Bravo!!
    I els teus companys devien estar d'allò més contents de retrobar-te a tu i els teus dolços. ;)
    Petons!

    ResponSuprimeix
  20. Juass !!...boletes de plata !!! quan temps feia que no les veia...on les has comprat? al Sole i Graells?
    Respecte a la planxa...veig que fas una cocció molt baixa. Jo, en canvi, prefereixo una cocció molt molt forta i 3/4 minuts. Encara que això depen de cada forn.
    Segons el meu parer, els braços no s'haurien de decorar (o cremat o llustre i ja està). Però tú ho has fet amb una mica de classe. Bon feina !!!

    ResponSuprimeix
  21. Hola Cristina, guapa tu

    que be arribo de visita i em trobo un dels meus postres preferits,....segur que el vares fer pensan amb mi,...je,je

    mil petonets Susanna

    ResponSuprimeix
  22. Aquest braç en lloc de semblar de ser un de gitano, es tant maco que sembla de princessa.....
    Felicitats i una forta abraçada

    ResponSuprimeix

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...