Dimecres, a classe de ceràmica vàrem fer un berenar de comiat de trimestre abans d´iniciar les vacances de setmana santa. I, com era d´esperar, a mi em va tocar portar les postres. Vaig fer un parell de bandes amb fruita amb crema pastissera que ara vénen molt de gust.
Hem d´aprofitar la varietat de fruites i la seva gamma de sabors i colors que ens brinda la primavera. Malgrat que sóc una xocoaddicta, friso amb qualsevol llepòlia amb fruita.
Ingredients
-1 làmina de pasta fullada.
-fruita variada.
-melmelada d´albercoc.-1 full de gelatina
Per la crema pastissera:
-1/2 litre de llet sencera.
-4 rovells d' ou.
-120 gr. de sucre.
-50 gr. de Maizena.
-1 branca de canyella(opcional).
-1/2 peladura de llimona.
Preparació
Primer pas
-Primer de tot, heu de preparar i elaborar la pasta de full. Les bandes que jo he fet tenen una mida de 36 x 16 cm.
-Heu d´extendre la massa sobre el marbre enfarinat; un cop estesa la talleu en forma rectangular.
-D´aquest rectangle, heu de fer 4 vores, dues laterals i una superior i inferior d´1 cm i mig cadascuna si heu fet la mida anteriorment esmentada.
-I ara comença el muntatge. Pinteu les vores amb rovells d´ou- no les punxeu perquè així us pujaran i quedarà la forma de cassoleta- i enganxeu les tires que heu fet.
-Ja tenim les vores fetes.
-Ara hem de punxar la part interna del rectangle, la base, perquè la pasta fullada no s´infli mentre la coem i la pintem amb ou batut.
-Posem la cassoleta en el forn, preescalfat, a 200ºC entre 25-30'. Us recomano que quan comenci a daurar-se la vigileu, no sigui que us passeu.
Segon pas
Mentre es cou la pasta fullada en el forn, prepareu la crema pastissera.
-Bulliu la llet amb la pell de llimona i la canyella, si en poseu.
-Mentrestant, bateu els ous amb el sucre amb les varilles elèctriques.
-La maizena la diluïu en una mica d´aigua freda, la coleu i l´afegiu a la barreja dels ous.
Ho remeneu ben remenat.
-Un cop la llet arrenqui el bull, li traieu la pell de llimona i la canyella i l´afegiu a la mescla dels ous i maizena.
-Seguidament, ho torneu a posar a foc lent, tot remenant fins que s´espesseixi. Quan la crema començi a fer espetecs o butllofes la retireu immediatament.
Aboqueu-la en un plat o bol perquè es refredi. I la tapeu amb paper film a fi que no es faci una crostra superficial.
Tercer pas
-Ja tenim la banda rectangular, la crema pastissera i ara comença la fase de muntatge i decoració al gust.
-Un cop decorada la banda, l´hem d´abrillantar. En un cassó hi afegiu dues cullerades de melmelada d´albercoc i dues cullerades d´aigua. Quan s´hagi desfet la melmelada, afegiu-hi la gelatina; remeneu fins que aquesta es desfaci.
-Passeu aquesta mescla per un colador i pinteu la fruita.
Ja tenim la banda de fruita feta i llesta per menjar.
Bon Profit!
Vaja Cristina,quina bona pinta. A mi tambè m'encanten les postres amb crema i fruita.
ResponEliminaPer cert, ja he conseguit afegir-te a la meva llista de blogs a seguir.
Una abraçada.
GEMMA
Ja és casualitat... jo en vaig a fer una ara per menjar per berenar. La veritat es que m'estava entretenint mirant blogs. La teva fa molt bona pinta, ara encara me n'han vingut més ganes! mmmm...que bo!
ResponEliminaquina sort que han tingut!!! petonets
ResponEliminaQuin postre més adient a la caloreta!, amb aquests colors la primavera és a taula! A reveure.
ResponEliminaHola Cristina.
ResponEliminaCada cop m’agraden més aquesta pasta de full que venen feta. La crema amb les fruites del temps acabarà sen un clàssic.
M’agrada aquesta gelatina que has fet. Els albercocs donen aquell puntet àcid.
Bona cuina
Quina delicia i que colorida.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Oh, quina bona pinta Cristina! A mi també m'encanten les postres amb fruita i aquesta banda és un clàssic que no falla mai!
ResponEliminaGemma, gràcies per visitar el meu bloc i benvinguda a la blogosfera.
ResponEliminaLaia i Judith...va sortir boníssima...Deien que quina excusa s´havien d´inventar perquè jo porti unes postres.
Narcís, la pasta fullada és la del LID´L...surt molt bona.
Ana, gràcies i ara visito el teu bloc.
Hola Cristina,
ResponEliminaQuina sort que tenen amb tu a les classes de ceràmica! Si, si, la xocolata éstà mol bé, però quan veig aquestes bandes amb crema i fruita,,, no puc resistir-me! Fan primavera!! Petonets maca!
Aquestes postres entren pels ulls!. Segur que no en van quedar ni les engrunes!
ResponEliminaCristina, es veu una banda fresqueta preparada per l'estiu...
ResponEliminaQuina pinta més bona, seguer que es van quedar boca-badats!!
Petons
Que atractiva que us ha quedat!! i boníssima, segur!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Uns colors pereciosos, i ben primaverals, una delícia de dolç.
ResponEliminaQue bona es la pasta de full amb fruita del temps.
ResponEliminaMol bona pinta, segur que bonissima.
Petonets
M'encanten les bandes de pasta de full amb crema i fruita, t'ha quedat esplèndida!
ResponEliminaPetons
Sandra
Sempre han sigut una de les meves postres preferides, és veure'n i se'm fa la boca aigua!
ResponEliminaQuina sort els que fan coses amb tu, sempre els hi portes alguna coseta.
Petonets.
Fa molts anys que no preparo aquesta recepta! I això que a casa els hi agrada molt!
ResponEliminaM'apunto la recepta!!! Merci!
Petonets,
Mglòria de Gourmenderies
Mare meva quina bona pinta té! Ja m'hagués agrdat ser-hi el dimecres per poder-ne menjar un trossàs. Ara amb la caloreta, les fruites es posen molt bé.
ResponEliminaUna abraçada!
Cristina! Fantàstic el teu bloc!! Pel que fa als croissants, espera't uns dies perquè modificaré la recepta que n'he descobert un que dóna uns resultats impressionants!! Ja t'avisaré! Besets,
ResponEliminaRogeret
Des de l´Eri fins a Rogeret més Mercè, perdó per l´oblit de no esmentar-te en el meu anterior comentari, gràcies!Esteu convidats a berenar quan vulgueu...;-D
ResponEliminaCristina; Quina "banda" de colors, llums i só... per el paladar, amb aquesta banda de fruita... s'escolta...¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Cristina¡¡ ;-D :-D
Hola Cristina, guapa tu
ResponElimina( saps que hages tingút una nena al meu marit volia posar-li Cristina, però vaig tenir un nen i el nom el vaig escol-lir jo, Marc )
aquest tipus d epostres sempre son de 10, la presentació preciosa
mil petonets Susanna
Cristina, la banda tè una pinta fenomenal, tens molta traça per la decoració...però pel que es veu a la foto, la gelatina que utilitzes no sembla la més adient.
ResponEliminaGelatina de poma.
Apart de gust, li dona el toc professional definitiu. Compra't gelatina de poma, que es pot guardar a la nevera durant molt de temps...
També pots utilitzar "Nappage en fred" (marca Sosa).
...ho sento...però ja saps que sempre poso pegues....acostumo a ser crític constructiu...
Però enhorabona per la banda, que és un postre que sempre triomfa!!!
..una coseta més...mira't aquesta recepta de crema pastissera. És l'autèntica que sempre hem fet a la pastisseria. Els ingredients són gairebé els mateixos, però les quantitats no.
ResponEliminaProva-la i me'n dius.
Inga.
http://lacuinadesempre.blogspot.com/2010/12/crema-pastissera.html