dimecres, 2 de març de 2011

PROFITEROLS

Aquestes són les postres de diumenge passat: Profiterols. Ja estic acabant el curs de pastisseria i em vaig proposar que quan acabés començaria a elaborar les receptes d´aquest curs, però...no. La temptació ha estat  més forta, je, je, je


Aquests profiterols no estan farcits de nata ja que  els  autèntics profiterols, els originals, no eren farcits. Això ha estat després amb l´evolució de la pastisseria, cosa que ha fet que la gent les confongui amb les lioneses. Les lioneses de tota la vida són grans i formoses, i formen part de la nostra pastisseria més tradicional i, els profiterols són més petits i  originaris de França.

Ingredients x 4 persones
Per a la massa
-125 ml de llet.
-50 gr. de mantega.
-75 gr. de farina.
-2 ous
-sal i sucre
Per a la salsa de xocolata
-100gr de xocolata.
-100 gr de nata per muntar.

Preparació
-Per fer la massa bulliu en un cassó la llet, la mantega tallada a trossets amb una cullerada de sucre i un pessic de sal. Quan començi a bullir, afegiu-hi la farina d´un cop. Remeneu fora de foc fins que agafi la forma d´una bola.
-Un cop formada la bola, heu d´afegir els ous, d´un en un. No podeu afegir un ou si l´altre no s´ha mesclat completament amb la massa.
-Per saber si la massa està al punt  heu d´agafar-ne una mica amb una cullera per comprovar si es forma el bec d' 'anec .Què és el bec d'ànec? Aixecarem amb la espàtula una bona cullerada de massa, la deixarem caure en el cassó i ens ha de quedar una mica enganxada a la espàtula fent una espècie de triangle amb punta. Com  més ous s'hi posen, més punta farà. Aquest és el bec d'ànec
Aquesta és l´anomenada pasta choux.
-Amb un mànega pastissera feu unes boletes en un paper de forn. Fornejeu entres 180-200ºC, a dalt i a baix, entre 20-25 minuts.
-Deixeu refredar les boletes i mentrestant feu la salsa de xocolata.
- Per a la salsa, escalfeu la nata i afegiu-hi la xocolata trossejada i remeneu fins que es fongui. Amb aquesta mescla regueu els profiterols.

Font: curset de pastisseria.

Bon Profit!

29 comentaris:

  1. Doncs eels resultats del curset són espectacular, i això que encara no l'has acabat! Encara no m'he atrevit mai amb els profiterols, a veure si m'hi animo que fan una cara fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que contents havíen d'estar a casa el diumenge!!! Sempre m'han agradat els profiterols, però desconeixia que els originals no porten farcit!!!! Petonets

    ResponElimina
  3. Quina pinta, per favor! Que no me'n podrieu guardar uns quants? hehe! Com m'agraden els profiterols...Ai!
    T'han quedat fenomenals.
    Petons!

    ResponElimina
  4. ya veo que le das salida a las recetas del curso y esta muy buena,te han quedado muy bien, aunque en casa si no las hago rellenas no creo que les gusten.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  5. T'han quedat genials! Grans, petits, farcits o sense farcir, són un vici total, je je je...
    Ja tinc ganes de veure la resta de receptes del curs ;)
    Per cert, ja han actualitzat els cursos monogràfics a la web de l'Espaisucre ;)

    ResponElimina
  6. M'encanten els profiterols! Durant molt de temps eren les meves postres preferides, per demanar als restaurants, juntament amb la crema catalana.
    Què bons!

    ResponElimina
  7. ostres quina pinta,els tinc pendents de fa temps i a veure si m'animoooo.petons

    ResponElimina
  8. Que bons els profiterols!! Esperem les receptes del curs de pastisseria amb candeletes!

    ResponElimina
  9. Mira que bé! Sempre s'aprenen coses noves...jo em pensava que eran exactament el mateix!
    Gràcies per compartir la recepta amb nosaltres i que acabis bé el curs!

    ResponElimina
  10. Hola Cristina
    Aquest profiterols un 10
    Bona cuina

    ResponElimina
  11. Ja t'ho ha dit el Narcís. Aquests profiterols es mereixen un 10!! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  12. Ei!!! Molt requetebé!! Com s'apren amb vosaltres.. Ara ja coneixem la diferència, per que jo tampoc la sabia. Quin luxe de postres per un diumenge. Si això és abans d'acabar el curs.. ni m'imgaino que vindrà després! Petonets

    ResponElimina
  13. Doncs jo que me n'alegro que no t'hagis esperat a acabar el curs per començar a fer pràctiques, així nosaltres també ho veiem abans!. T'han quedat fantàstiques!. I no sabia que les profiteroles en un principi no eren farcides.

    ResponElimina
  14. T'han quedat espectaculars!!M'encanten les teves pràctiques..!!
    Emma

    ResponElimina
  15. Doncs, el vaig acabar dimarts...i ha tingut tant d'èxit que es farà una segona edició.

    Els profiterols originals no porten farcit; l´altre dia una companya de la feina va sopar en un restaurant de Barcelona i li van servir els profiterols sense farcir.

    Gemma, gràcies per l´avís.

    Gemma-Gemmota, ben tornada. Espero que l´embaràs vagi bé

    I a tots gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  16. Oh, oooohhhh, oooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! quin vici!

    I perquè em fa tanta mandra fer-ne a mi? M'hi hauré de posar!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Hola Cristina, guapa tu

    un postres de 10...els de casa els i encanten

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  18. Dicen que la suerte no existe, pues vengo a visitarte en el momento perfecto con un café en la mano y a tiempo de comerme un exquisito profiteroles

    ResponElimina
  19. Es diguin com es diguin, farcidetes de xocolata o de crema, per mi son una delícia, esperarem mes receptes del curs, la primera es de l0
    Petons,

    ResponElimina
  20. Es uno de los que mas gustan en mi casa ...por mas que haces ..antes desaparecen ...jaja .deliciosos.BESOS MARIMI

    ResponElimina
  21. Dema els farem a casa a veure com ens surten! molt bona receptaaa!

    ResponElimina
  22. Un dia vaig provar de fer-ne i va ser un desastre... Provaré la teva recepta a veure si m' en surto.

    ResponElimina
  23. Hola Cristina!!!!

    He llegit el teu comentari al blog de la Puri, i no he pogut remediar venir a veure't!!!

    Cristina, saps què passa?
    He descobert que sóc humana (ja-ja-ja!) i que no tinc temps per tot. Publico el blog amb amor com sempre, treballo, estudio un postgrau, preparo classes i sessión formatives, sóc mestressa de casa i ara faig un curs de fotografia... no tinc temps per quasi rés més. Jo et vull dir que també us enyoro i que tinc ganes de recuperar el meu temps per passejar-me per tots els vostres blogs!!!
    Massa sovint sento que no tinc temps per tot el que vull...
    Una abraçada ben forta!!!
    I per cert: la Puri és una exagerada.. jo no li he ensenyat rés!!! Només tenim el goig de compartir hores físiques reals!!!

    ResponElimina
  24. Cristina, gràcies per l'apunt veus jo sempre era dels que diu que lioneses i profiterols són el mateix. ;) T'han quedat de fàbula i ja tinc ganes de veure la resta de receptes. Per cert, a on el fas?
    Petons!

    ResponElimina
  25. De nou, gràcies a tots.

    Els que heu decidit provar-los a fer ja em direu el resultat.

    Glòria, doncs, troba un momentet per a nosaltres, però, sense estresarte...

    Mercè, el faig a l´Escola Mpal d´Art de St, Joan Despí, el meu poble, en la secció de cuina... a l´abril hi haurà una segona part...hem insistit tant que al final ho hem aconseguit!.

    ResponElimina
  26. Cristina: no tinc remei.. perque no puc passar sense vosaltres!!!
    Un petonet,
    Mglòria

    ResponElimina
  27. LA CUINA DE TOTS NATROS20 de març de 2011 a les 9:56

    Bon dia Cristina.

    Avui diumenge m'he decidit a fer aquestes postres tan llepoles, però no se si soc jo que no ho veig però a l'elaboració fiques "poseu l'aigua en un caço...", i als ingredients no hi surt la quantitat. quanta aigua hi posem? Moltes gràcies i bon cap de setmana. M'agrada molt el teu bloc

    ResponElimina
  28. Hola Cuina de Tots Natros...això de l´aigua s´ha colat. No sé en què estaria pensant. Res, cal ometre la paraula aigua i passar directament a la llet.
    Gràcies per visitar el meu bloc.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...