dijous, 31 de març del 2011

BUNYOLS DE VENT

Dimecres de quaresma, dimecres de bunyols.


Ingredients
-70 ml d'aigua
-70 ml de llet.
-50 gr. de mantega.
-70 gr. de farina.
-2-3 ous
-ratlladura de llimona

- un pessic de sal.
- oli d´oliva suau o de girasol.
- anís i sucre
Preparació
-Bulliu la llet juntament amb l´aigua, la ratlladura de llimona, la sal i la mantega tallada a trossets. Quan la llet començi a bullir afegiu-hi i la farina tamissada, tota d´un cop. Abaixeu el foc i remeneu fins que es formi una bola de massa que es desprèn de les parets i del cul del cassó.

-Aboqueu-hi aquesta massa en un bol i afegiu-hi els ous d´un en un. No afegiu un ou si l´altra no ha quedat  totalment mesclat.
-L´últim ou, és recomenable, que el bateu i l´afegiu en dues vegades a fi que no us quedi lligada la massa. Per saber si està al punt, agafeu una mica de massa amb la cullera de fusta i la poseu en horitzontal. Feu la prova del bec d´ànec, si us queda un bec i la massa no regalima, ja està al punt. Què és el bec d'ànec? Aixecarem amb la espàtula en posició horitzontal una bona cullerada de massa, la deixarem caure en el cassó i ens ha de quedar una mica enganxada a la espàtula  i si no ho aconseguim li afegim una mica de clares d´ou i anem provant fins que aconseguim el bec d' ànec (triangle amb punta).
 -Hi feu boletes i afegiu-les en una paella amb l´oli d´oliva suau calent escalfat a foc suau. També podeu ficar la massa en una mànega pastissera i tallar trossets amb la tisora a mesura que aquesta massa vagi caient. Els bunyols necessiten un foc suau- entre 160ºC i 170ºC- perquè es vagin inflant de mica en mica.
-Quan ja estiguin daurats. els poseu en un plat amb paper de cuina per treure l´excès d´oli; passeu els bunyols per l´anís i els arrebosseu amb el sucre... i llestos per menjar.
- A mi particularment, m´agraden d´un dia per l´altre, ja que els bunyols s´han impregnat de la dolçor de l´anís i el sucre.
-Un truc que va molt bé és pulveritzar els bunyols amb l´anís. Així no queden tan molls i el sucre no es desfà.
Font: curset de pastisseria.

Bon Profit!

15 comentaris:

  1. Hola Cristina!
    Veig que has publicat els bunyols però, no sé si és el meu ordinador o no hi has posat fotografia.
    Què bons un dia per l'altre,tens raó tenen més gustet

    ResponElimina
  2. A mi tampoc se'm veu la foto, però només cal que llegeixi la paraula bunyols perquè m'entri salivera! jeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Hola, bon dia!
    Sense foto... però que fàcil és imaginar com de bons t'han quedat! Jo no puc saber el gustet d'un dia per l'altre per què mai arriben, je,je! petonets

    ResponElimina
  4. Jo tampoc veig bé la foto... :(
    Ja has tornat de Córdoba? Què tal el viatge i les vacances? :)

    ResponElimina
  5. No em cal foto per saber que els bunyols m'encanten! Nyam!!

    ResponElimina
  6. Jo tinc les fotos a punt per preparar una entrada també amb els bumyols. Mira que en són de bons!!!!
    No he pogut veure la foto dels teus....

    ResponElimina
  7. Hola, a tots, necessito un "help"...no surt la foto, però ja no sé com fer-ho perquè surti.
    Quan l´edito surt; quan publico el missatge,es visualitza; surto del bloc, torno a entrar i desapareix...He intentat dues vegades editar i publicar però fa el mateix procés...

    Ja no sé per on tirar...

    ResponElimina
  8. m'encanten! tot i que no vegi la foto segur que t'han quedat fantàstics!!! si vols un consell, borra l'entrada i torna-la a fer nova. També esborra les cookis i l'historial del teu pc o mac!!! petonets

    ResponElimina
  9. Jo també soc un entusiasta dels bunyols (amb o sense foto).

    ResponElimina
  10. Per fí! ja he penjat la foto...però snese els ajustaments que m´hauria agradat.

    Gemma, molt bé el viatge; un temps de màniga curta.
    Ara, per trobar una pastisseria oberta...volia fer un reportatge gràfic dels dolços cordovesos i dissabte després de dinar vàrem anar a la pastisseria més antiga de Còrdova per tastar-los i fer el cafetó ( que no vam prendre després del tapeo)i: tanquen des de les 13.30h de dissabte fins dilluns :-(
    No tenen el mateix concepte de pastisseria que nosaltres.
    Pero el resum és:
    Pastel cordobés: fet de pasta brisa i farcit de cabell dàngel.
    Cortadillos de cidra: pasta fullada farcit de cabell d´àngel.
    Manoletes; huesos de santo.

    ResponElimina
  11. Hola Cristina
    Per fi has fet els bunyols!!!
    Suposo que desprès del viatge dues estar molt inspirada.
    Aquest bunyols perfectes.
    Bona cuina

    ResponElimina
  12. per mi aquests son els millors bunyols ,a casa si en faig volen en un plis plas jejeje petons

    ResponElimina
  13. al final salen los bunyols estaban escondidos, je,je
    ya sabes que me encantan y para mi son de vicio total
    muy bien te han quedado
    bon cap de setmana
    miquel

    ResponElimina
  14. Quins bunyols més bonics que t'han quedat!! I que bons que són oi? :)
    Petons!

    ResponElimina
  15. M' agraden molt els bunyols, i m' has fet venir ganes de menjar-ne. M' en passes un parell?

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...