diumenge, 27 de gener del 2013

TRUFES DE XOCOLATA BLANCA


Últim diumenge de gener i amb ell com ja és tradicional s´han celebrat els Tres Tombs. I per acompanyar el tradicional tortell de Sant Antoni he preparat aquestes trufes de xocolata blanca.



Ingredients
Per a 20 trufes aprox.
-250 gr. de xocolata blanca de cobertura.
-125 ml de nata líquida per muntar.
-cointreau, rom o un altra licor(opcional)
Per la cobertura:
-250 gr de xocolata blanca de cobertura
-cacau pur en pols.
Preparació
-Foneu al bany maria la xocolata blanca trossejada.Un cop fosa i fora de foc afegiu-hi la nata.Mescleu-ho bé i deixeu-ho en el congelador unes hores.Jo ho vaig deixar reposar en la nevera d´un dia per l´altra.
-Traieu-les de la nevera o congelador.Feu-ne unes boles i les torneu a deixar en el congelador. Mentrestant, foneu la xocolata blanca per fer la cobertura. Cobriu les trufes amb la cobertura blanca un cop aquesta estigui tèbia.
-Les torneu a deixar en el congelador a fi que s'acabi d´endurir la cobertura i, seguidament, les arrebosseu amb cacau pur.
-S' han de guardar en el congelador fins eel moment del seu consum i és aconsellable treure-les 15' abans del seu consum.

Unes imatges dels Tres tombs...

 

i...Bon profit!

27 comentaris:

  1. jolin quina pinta!! millor no tenir-ne que això desapareix en un obrir i tancar d'ulls!! fantàstiques trufes! petonets

    ResponElimina
  2. Carai jo sempre les he menjat de xocolata negra, les hauré de provar. T'han quedat molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Provare la teva recepta, ja que he provat dues vegades de fer trufes de xocolata blanca i no hi ha manera...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma, és que costen de treballar....Cada pas que fas de la recepta els hi has de donar forma rodona. Amb paciència surten i de sabor boníssimes. Els meus nebots se les rifaven. Esclar que els nens amb la xoco blanca ja se sap.

      Elimina
  4. Quines trufes més bones, no n'he fet mai amb xocolata blanca!

    ResponElimina
  5. Han d'estar boníssimes mai he provat de fer-les amb la blanca. Guarden alguna!
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Segur que les provaré ben aviat, que fan venir salivera nomes de veure-les

    ResponElimina
  7. Quan els meus fills eren més petits anavem a la festa del tres tombs, ara no hi volen anar. però sempre m'ha agradat, i acostumo a fer-ho amb el meu marit i la nostra mascota. Pasem un dia molt bo.
    Com de bones són aquestes trufes de xocolata blanca, que es veuen espectaculars... tan cremoses...
    Et felicito, Cristina.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. T'han quedat molt be i tenen de ser molt bones.

    ResponElimina
  9. con blanca tampoco lo he probado,pero todo se andara.buenas te han quedado
    bona setmana

    ResponElimina
  10. Sempre faig servir la xocolata negra, aquestes m'agraden amb la xocolata blanca y recobertes de cacau pur en pols.
    Es molt maco veure la Festa dels Tres Tombs.
    Petons.

    ResponElimina
  11. mmmm.... q bones aquestes trufes! I amb el cacau per fora encara millor!

    ResponElimina
  12. Boníssimes! I una mica borratxilles, veig... he he. Veig que vas gaudir dels Tres tombs des de primera fila! Petonets i bon dilluns

    ResponElimina
  13. Amb xocolata blanca no n'he fet mai, les provaré! quina festa més maca la dels Tres tombs! a Isona, el meu poble, s'ha perdut... i mira que es feia festa gran! petó i bona setmana!

    ResponElimina
  14. Aquesta recepta me la guardo!! Ens agrada molt la xocolata blanca! petons

    ResponElimina
  15. Apa, què bones! Ideals per acompanyar el tortell! :P
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  16. Amb la foto ja tinc salivera.... m'encanta la xocolata, qualsevol, així que aquestes trufes em semblen extraordinàries!!! Molt bona proposta!

    ResponElimina
  17. A casa tinc un "nen" de 30 anys que es tornarà boig quan els hi prepari. Gràcies per la recepta! Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  18. De vici total!!!!!!!!!!!!
    I amb el rajolí de cointreau encara millor ;)

    ResponElimina
  19. Uala! Ja sé per a qui les he de fer: tinc una amiga, la Carme, que només menjaria xocolata blanca. I aviat serà el seu aniversari...
    Nani

    ResponElimina
  20. mmmm!!! això és un pecat!! però jo pecaria ara mateix, i sense cap remordiment ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  21. Malgrat que m'agrada més la xocolata negre, de tant en tant tornar a provar la xocolata blanca ja està bé, sobretot si es presenta tant bé com ho has fet en aquesta recepta.

    ResponElimina
  22. Hola Cristina, avui hem anat a Ripoll i he vist a moltes pastisseries els Encenalls de Xocolata, cercant la recepta he trobat el teu blog, i haig de dir que em quedo, tenen molt bona pinta totes les receptes i són molt nostres, felicitats.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Perdona Cristina, m'agradaria trobar la recepta de les Moixaines
    de Ripoll, però no la trobo enlloc, tu sabries on trobar aquesta recepta?????
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Gràcies per visitar-me; no tinc la recepta...si la trobo de seguida te la passo...I ara faré una volteta pel teu blog...Em sembla que jo també estic estressada...

      Elimina
    2. Gràcies Cristina, jo també investigaré, si la consegueixo t'ho dic, i si no me'n vaig a Ripoll i no marxo de la pastisseria fins que m'ho diguin, jejejeje.

      Elimina
  24. No coneixia allò dels Tres Tombs! M'encanta la festa de Sant Antoni, per ací es fan fogueres i altres coses! I és una de les meues festes preferides!

    Tens cap recepta del tortell que feu per Sant Antoni?

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...