Aquestes varen ser les postres de Nadal. Amb aquestes postres m´apunto al recull de receptes d´aprofitament a les quals ens sumen tots els companys blocaires després de festes. Aquestes postrés són ideals per aprofitar els turrons i, per partida doble: tot en un el d' Alacant i el de Xixona.... Ja sé que tots estem a dieta però fer una excepció diumenge per postres ens la fa menys feixuga. Hi esteu d´acord, oi?
La recepta la vaig extreure del programa Cuines de TV3
Ingredients
Per a un motlle de púding o 10-12 flameres.
-1 litre de nata per muntar.
-6 rovells d'ou.
-300gr. de sucre.
-1 barra de torró d'Alacant.
-1/2 barra de torró de xixona.
Per la salsa de xocolata (Recepta d' en Pep Nogué,revista cuina, març 2012)
- 160 ml d'aigua.
-120 gr de sucre.
-50 ml de nata líquida.
-50 gr. de xocolata a la pedra.
Preparació
-Primer de tot, esmicoleu el torró d´Alacant (jo ho he fet amb un pany de cuina doblegat i picant amb el morter) fins que us quedin dauets petits. Seguidament esmicoleu el torró de xixona amb una forquilla.
-Bateu els rovells d'ou amb el sucre fins que quedin molsosos.
-Munteu la nata i afegiu-la a la mescla dels rovells. Mescleu bé fins que quedi tot integrat i amb cura a fi que la nata no s´abaixi.
-Afegiu-hi els torrons esmicolats i els integreu en la mescla.
-Aboqueu-hi la preparació en el motlle allargat o flameres i reserveu en la nevera 24 hores.
La salsa de xocolata:
-Moments abans de servir, prepareu la salsa de xocolata. en un cassó afegiu-hi l' aigua, el sucre i la nata; deixeu-ho fins que arrenqui el bull. Aleshores, tireu-hi la xocolata a la pedra ratllada.
-Torneu a deixar-ho a foc fins que torni a arrencar el bull Ho deixem coure 2' i ho colem.
-Desemmotllem el bescuit i el ruixem de xocolata per sobre.
Bon profit!
-
Tinc una barra de torró de xixona que ha sobrat (com no!!) o sigui que aquesta queda apuntada per més endavant!
ResponEliminaPetonets!
Sandra
Cristina, me encanta. Es una buena manera de terminar con los dulces navideños de golpe. Además tiene una pinta buenísima
ResponEliminaCristina .tinc unes barres de torrons que volten per casa ...........m'has donat molt bona idea.
ResponEliminapetons
Tot un clàssic que no passarà mai de moda!
ResponEliminaM'apunto la recepta, que jo sempre el faig amb només torró de xixona. I amb el d'alacant encara ha de quedar més bo!
Què bó! Una bona proposta però he de confessar que no n'ha sobrat gens, crec que ho hauré de deixar pel proper any!
ResponEliminaNosaltres també fem un gelat de xixona amb nata. Provarem la teva versió, es veu tan cremós.
ResponEliminaPtns
Ja sé què faré amb una barra de torró de xixona que tinc al rebost.....jejejejeje...
ResponEliminaGràcies!!!
Salut!
Olga
que booo!! quina llastima que ja no tingui torrons!! petons
ResponEliminaCarai quin bona pinta!!!
ResponEliminaUna abraçada
Perfecte per aprofitar els torrons, a veure si la faig que encara en tinc!
ResponEliminaOixxx, és el torró que més m'agrada i crec que tot el que sigui fet amb ell m'agradaria.
ResponEliminaTé molt bona pinta!
petó!
Que bons son el torrons,quan ja s'han acabat les Festes.
ResponEliminaBoníssim aquest bescuit.
Petonets bonica
Cristina un buen bescuit y super apetecible,el proximo año compro tabletas para guardar y asi hacer recetas
ResponEliminabona setmana
Caram Cristina. A casa tant sols havia sobrat un trosset de xocolata i ahir es va acabar!!!!
ResponEliminaPeró la recepta m'encanta per una gran ocasió!!!
Aquestes propostes van molt bé per acabar el torró i poder començar la dieta.. ! bona setmana!
ResponEliminaUn gelat extraordinari per aprofitar el torro que sobra
ResponEliminaPetons
Ooohhhh!!! que bó, fresquet i d´aprofitament.. tinc una rajola per començar així que el podré fer. Mooooolt bona pinta!! petons,
ResponEliminaA casa no n'ha sobrat de torró, perquè cada any en teniem que es quedaven dies. Llàstima perquè té una pinta que no vegis.
ResponEliminaNani
Una molt bona manera d'aprofitar el que ha sobrat de les festes de Nadal. Ha s'estar d'allò més bo, els ingredients i la presentació, formidables!
ResponEliminaBuenas noches... esta receta me gusta mucho y me quedo con tu receta.Te sigo desde hoy.Un beso.Desde Toledo
ResponElimina