Últim diumenge de gener i amb ell com ja és tradicional s´han celebrat els Tres Tombs. I per acompanyar el tradicional tortell de Sant Antoni he preparat aquestes trufes de xocolata blanca.
Ingredients
Per a 20 trufes aprox.
-250 gr. de xocolata blanca de cobertura.
-125 ml de nata líquida per muntar.
-cointreau, rom o un altra licor(opcional)
Per la cobertura:
-250 gr de xocolata blanca de cobertura
-cacau pur en pols.
Preparació
-Foneu al bany maria la xocolata blanca trossejada.Un cop fosa i fora de foc afegiu-hi la nata.Mescleu-ho bé i deixeu-ho en el congelador unes hores.Jo ho vaig deixar reposar en la nevera d´un dia per l´altra.
-Traieu-les de la nevera o congelador.Feu-ne unes boles i les torneu a deixar en el congelador. Mentrestant, foneu la xocolata blanca per fer la cobertura. Cobriu les trufes amb la cobertura blanca un cop aquesta estigui tèbia.
-Les torneu a deixar en el congelador a fi que s'acabi d´endurir la cobertura i, seguidament, les arrebosseu amb cacau pur.
-S' han de guardar en el congelador fins eel moment del seu consum i és aconsellable treure-les 15' abans del seu consum.
Unes imatges dels Tres tombs...
Unes imatges dels Tres tombs...
jolin quina pinta!! millor no tenir-ne que això desapareix en un obrir i tancar d'ulls!! fantàstiques trufes! petonets
ResponEliminaCarai jo sempre les he menjat de xocolata negra, les hauré de provar. T'han quedat molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
Provare la teva recepta, ja que he provat dues vegades de fer trufes de xocolata blanca i no hi ha manera...
ResponEliminaPetonets.
Gemma, és que costen de treballar....Cada pas que fas de la recepta els hi has de donar forma rodona. Amb paciència surten i de sabor boníssimes. Els meus nebots se les rifaven. Esclar que els nens amb la xoco blanca ja se sap.
EliminaQuines trufes més bones, no n'he fet mai amb xocolata blanca!
ResponEliminaHan d'estar boníssimes mai he provat de fer-les amb la blanca. Guarden alguna!
ResponEliminaUna abraçada
Segur que les provaré ben aviat, que fan venir salivera nomes de veure-les
ResponEliminaQuan els meus fills eren més petits anavem a la festa del tres tombs, ara no hi volen anar. però sempre m'ha agradat, i acostumo a fer-ho amb el meu marit i la nostra mascota. Pasem un dia molt bo.
ResponEliminaCom de bones són aquestes trufes de xocolata blanca, que es veuen espectaculars... tan cremoses...
Et felicito, Cristina.
Petonets.
T'han quedat molt be i tenen de ser molt bones.
ResponEliminacon blanca tampoco lo he probado,pero todo se andara.buenas te han quedado
ResponEliminabona setmana
Sempre faig servir la xocolata negra, aquestes m'agraden amb la xocolata blanca y recobertes de cacau pur en pols.
ResponEliminaEs molt maco veure la Festa dels Tres Tombs.
Petons.
mmmm.... q bones aquestes trufes! I amb el cacau per fora encara millor!
ResponEliminaBoníssimes! I una mica borratxilles, veig... he he. Veig que vas gaudir dels Tres tombs des de primera fila! Petonets i bon dilluns
ResponEliminaAmb xocolata blanca no n'he fet mai, les provaré! quina festa més maca la dels Tres tombs! a Isona, el meu poble, s'ha perdut... i mira que es feia festa gran! petó i bona setmana!
ResponEliminaAquesta recepta me la guardo!! Ens agrada molt la xocolata blanca! petons
ResponEliminaApa, què bones! Ideals per acompanyar el tortell! :P
ResponEliminaPetons
Sandra
Amb la foto ja tinc salivera.... m'encanta la xocolata, qualsevol, així que aquestes trufes em semblen extraordinàries!!! Molt bona proposta!
ResponEliminaA casa tinc un "nen" de 30 anys que es tornarà boig quan els hi prepari. Gràcies per la recepta! Petonets. MAR, de EQNME
ResponEliminaDe vici total!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaI amb el rajolí de cointreau encara millor ;)
Uala! Ja sé per a qui les he de fer: tinc una amiga, la Carme, que només menjaria xocolata blanca. I aviat serà el seu aniversari...
ResponEliminaNani
mmmm!!! això és un pecat!! però jo pecaria ara mateix, i sense cap remordiment ;-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Malgrat que m'agrada més la xocolata negre, de tant en tant tornar a provar la xocolata blanca ja està bé, sobretot si es presenta tant bé com ho has fet en aquesta recepta.
ResponEliminaHola Cristina, avui hem anat a Ripoll i he vist a moltes pastisseries els Encenalls de Xocolata, cercant la recepta he trobat el teu blog, i haig de dir que em quedo, tenen molt bona pinta totes les receptes i són molt nostres, felicitats.
ResponEliminaPetons.
Perdona Cristina, m'agradaria trobar la recepta de les Moixaines
ResponEliminade Ripoll, però no la trobo enlloc, tu sabries on trobar aquesta recepta?????
Gràcies
Hola! Gràcies per visitar-me; no tinc la recepta...si la trobo de seguida te la passo...I ara faré una volteta pel teu blog...Em sembla que jo també estic estressada...
EliminaGràcies Cristina, jo també investigaré, si la consegueixo t'ho dic, i si no me'n vaig a Ripoll i no marxo de la pastisseria fins que m'ho diguin, jejejeje.
EliminaNo coneixia allò dels Tres Tombs! M'encanta la festa de Sant Antoni, per ací es fan fogueres i altres coses! I és una de les meues festes preferides!
ResponEliminaTens cap recepta del tortell que feu per Sant Antoni?