diumenge, 3 de febrer del 2013

POMES AL FORN FARCIDES DE TURRÓ DE XIXONA

Us preguntareu com es que em queda turró de xixona a aquestes alçades...Doncs, aquells que saben que m´agraden les postres m´han regalat les barres de turró que tenien  voltant per casa. Els hi estic molt agraïda però ara tinc "maldecaps" per veure quina utilitat les hi dono. Em veig al mes de juny fent receptes amb turró de xixona. La primera ha estat aquesta pomes al forn farcides de crema de torró de xixona....La tradicional crema mesclada amb turró de xixona picat...Proveu-les a fer!




Ingredients
Per a 4 persones.
-4 pomes golden o reinetes
-1 taronja.
-20 gr. de sucre.
-250 ml de llet.
-2 rovells d'ou.
-25 gr. de maizena.
-125 gr. de turró de xixona.
-La pell de 1/2 llimona.
-1 branca de canyella.
-sucre morè.

Preparació.
Per a la crema.
-Poseu  a bullir 230 ml de llet, juntament, amb la branca de  canyella i la pell de llimona.Quan arrenqui el bull, la retireu i la deixeu atemperar.
-Mentrestant, bateu els rovells amb el sucre i diluïu la maizena amb els 20 ml de llet restants.Tritureu el torró de xixona.
-Coleu la llet i torneu-la al foc. Afegiu-hi, els rovells batuts i la maizena diluïda. Remeneu a foc lent fins que s´espesseixi i tingui la consistència d´una crema.
-Deixeu atemperar i afegiu-hi el torró picat.i reserveu-la en la nevera (Jo vaig fer la crema el dia abans).
Preparació pomes. 
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Renteu les pomes i buideu-les lleugerament tot retirant el cor de cadascuna d' elles. Talleu-les de la part de dalt i feu-ne un barret o tapa.
-Renteu la taronja i feu-ne 4 rodanxes.
-Prepareu una font per anar al forn i disposeu les pomes sobre les rodanxes de taronja i les coeu en el forn a 180ºC uns 30'.
-Farciu les pomes amb la crema freda.Emposineu-les amb sucre morè i cremeu-les amb la pala de cremar.





Bon profit!

18 comentaris:

  1. Es veuen boníssimes! A casa aquest any han sobrat alguns torrons i entre ells el de xixona i com que ens agrada més menjar-los en forma de mousse o acompanyant a altres ingredients, em sembla que provaré de fer-les algun dia! Fan molt bona pinta! ;)

    Un petó!

    ResponElimina
  2. oh! M'han agradat molt, Cristina!! Ho provaré de fer, tot i que ja no em queda torró però... al súper encara se'n troba!! petons i bon dilluns.

    ResponElimina
  3. ostres Cristina aquesta si que no l'havia vist mai!!! i m'encanta la combinació! apuntada que queda! petons

    ResponElimina
  4. Doncs per nosaltres perfecte, així podem conèxier noves receptes originals. Petons!

    ResponElimina
  5. Oh... quina idea més bona per aprofitar el torró! M'encanta la combinació, ha de quedar boníssima.
    A mi em passa igual, tothom em regala les barres de torró que li han sobrat, je je je... Sempre podrem fer gelat de torró a l'estiu! ;)

    ResponElimina
  6. Una idea molt bona...jo també tinc turrons voltant per casa!!! Apuntada queda..
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Aquesta combinació ha de ser molt bona! i amb el torradet de sobre quin gust tant bo!!

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta! M'agraden molt les pomes al forn, amb torró ho provaré

    ResponElimina
  9. Avui he fet pomes al forn, si l'arribo a veure abans l'hauría fet que encara tinc torró. Has tingut molt bona idea.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Molt bones han de ser! A veure si les faig, que jo també encara tinc torró de xixona voltant pel rebost.

    ResponElimina
  11. Cristina, me encanta esta combinación. Yo también tengo turro de sobra así que creo que lo haré. Besos

    ResponElimina
  12. Cristina buena idea y el resultado me lo imagino expectacular¡¡
    bona setmana

    ResponElimina
  13. QUINA BONA IDEA ETS MOLT CREATIVA.
    Petons
    Marta

    ResponElimina
  14. Ostres Cristina,
    No hauria pensat mai de fer-les així. Han d'estar boníssimes. Però aquest any no ens han sobrat turrons, així que esperaré 10 mesos a fer-les...
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  15. Molt bona idea!!! Han de ser bonísimes aquetes pomes.
    A mi encara em queda una barra congelada.
    Petonets

    ResponElimina
  16. Bona proposta. Tot el que porta torró de jijona m’encanta
    Bona cuina

    ResponElimina
  17. Cuina d'aprofitament..., però molt bona.

    La veritat és que no ho havia vist fins ara una combinació com aquesta, però la provaria amb molt de gust.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...