divendres, 4 de gener del 2013

PASTÍS DE CREMA CATALANA

Per any nou, pastís de crema catalana. Què té la crema catalana que agradat a quasi tothom? Doncs aquesta pregunta és la que em va fer decantar per fer aquest pastís. Volia fer un pastís que tingués l'èxit assegurat i  que no fos 100% xocolata ni fos innovador en quant a sabors...No va quedar cap engruna. A més com a catalana volia encetar l'any nou amb una identitat nacional, si més no, gastronòmica.



La recepta la vaig extreure dels fantàstics blocs de les companyes Mercè i Gemma, "Cuina per llaminers" i "Caprofiti".
Ingredients
Per la base de pa de pessic
Motlle 22-24 cm
-2 ous.
-40 gr. de farina.
-40 gr. de sucre
Per la crema catalana: 
-1 litre de llet.
-8 rovells d'ou-
-125 gr de sucre.
-50 g de maizena
-1 branca de canyella.
-1 pela de llimona.
-5 fulls de gelatina (10 gr)
    Preparació:
    -De la base:
    Es baten els ous amb el sucre fins que quedi una mescla espumosa i blanquinosa.
    S'afegeix la farina tamisada i s'afegeix a la mescla d'ous amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
    S'aboca la massa dins del motlle.
    Es cou al forn, prèviament escalfat, durant 10-15' a 180ºC i es deixa refredar un cop cuita.

    - Per a la crema catalana:
    -En un cassó es bull la llet amb la canyella i la pell de llimona.
    -En un altre cassó que pugui anar al foc es barregen els rovells i el sucre. Un cop mesclat s' hi afegeix la maizena. Mesclem fins que quedin ben integrat.
    -Quan la llet arrenqui el bull la deixeu entebeir a fi que infusioni la canyella i la llimona.
    -Un cop tèbia, la coleu, i l´afegiu a de mica en mica, a la mescla dels ous. Remeneu bé i la porteu a foc.
    -Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
    -Amb les varilles remeneu bé la mescla dels ous fins que comenci a espesseir. Retireu del foc la crema. Es remena enèrgicament. Es cola pel colador xinès. i s´afegeixen els fulls de gelatina escorreguts. Remeneu fins que es dissolguin completament.
    -S' aboca la crema catalana sobre la base de pa de pessic i es deixa refredar a temperatura ambient i després es reserva en la nevera. Millor fer-lo d´un dia per l´altre a fi que quedi ben quallat.
    -Just abans de servir, s'hi escampa sucre pel damunt i amb l'ajuda d'una pala roent o bé un cremador es crema.
    Bon profit!


    Què vénen...




    23 comentaris:

    1. uau! quina bona pinta i quina bona manera de comneçar l'any! Sí senyor! A reivindicar els bons sabors de la nostra terra!

      Molt bons Reis!

      ResponElimina
    2. Un pastís finíssim per celebrar com cal l'arribada del 2013.
      Molt bon any nou, guapa!

      ResponElimina
    3. M'encanta la crema catalana!!! I convertida amb pastis pot ser irresistible també!! Que bé que t'ha quedat! petons

      ResponElimina
    4. Cristina quina bona pinta que té. M'has donat una idea ...demà es el cumple del meu fill i no sabia quin pastis fer , com que tinc una base de pa de pessic li faré aquesta crema catalana i serà el pastis ideal.
      Gràcies per compartir.
      Petons

      ResponElimina
    5. Cristina preciós! digne de uns dies entranyables com aquests.
      Una abraçada i bon reis

      ResponElimina
    6. T'ha quedat molt i molt bé, en pastís no l'he provat mai i em sembla molt original.
      Que pasis uns bons reis.

      ResponElimina
    7. Hola Cristina estimada i guapa tu

      En primer lloc desitjar-te des d´en Roc a la cuina un Nou Any plé de dolços moments,....com aquest

      Com sempre unes propostes que no tenen excusa..moltes gràcies per compartir TANT

      mil petonets Susanna

      ResponElimina
    8. Preciós i boníssim, a casa nostra som molt de crema catalana així que m' anotaré la recepta.

      ResponElimina
    9. Cristina, t'ha quedat molt i molt be aquest pastís de crema catalana.

      ResponElimina
    10. A que es bonissim??? T'ha quedat molt be!!!!
      Petonets.

      ResponElimina
    11. Caray Cristina este me gusta me lo guardo ya¡¡
      te ha quedado genial,sigues con buenas ideas este nuevo año¡¡

      ResponElimina
    12. que pinta, me encanta la crema catalana, seguro que está muy bueno.
      Besos
      Cocinando con Montse

      ResponElimina
    13. Quin bon gust ha de tenir!!! I què suau ha de ser!!!
      Visca la crema catalana!!!
      Salut i petons,
      Olga

      ResponElimina

    14. Cristina; Com sempre, arribo l'últim i ja no trobo res...
      Quina passada...¡, és clar, que amb aquets dos bons blogs que has posat com a referéncia, no és d'estrenyar no deixar-hi res...
      Que vagi de gust Cristina¡¡ :-D :o)

      ResponElimina
    15. Queda deliciòs... i a tú t'ha quedat, a més a més, preciòs...
      Boníssimmmmm!!!!
      petonets,Cristina.

      ResponElimina
    16. La crema catalana m'agrada molt, però no he fet mai un pastís. Realment ha de quedar molt bo!
      Una abraçada Cristina,
      Nani

      ResponElimina
    17. Feliz año!! Que este año sea mejor que el anterior. Vaya pinta tiene ese pastel. Un abrazo. A ver si vienes a ver a mi pequeño.

      ResponElimina
    18. Bon any!

      I visca la crema Catalana!!! El pastís t'ha quedat preciós, i fins i tot el color li dona un toc de suavitat.

      ResponElimina
    19. Cristina te dije que me lo guardaba y hoy a salido a la luz,esta divino
      gracias por compartir
      bon cap de setmana

      ResponElimina
    20. Ostras! venía a veure una recepta de crema de Sant Josep i tens una versió 2.0 :). Ara dubto si fer el pastís o la crema de sempre.
      Bon Sant Josep!

      ResponElimina
    21. Hola Cristina!Te he conocido a través de Miquel.Hizo esta tarta en el reto que hicimos de crema y me enamoró su presencia y corte.
      Acabo de hacerla para festejar el día del padre...a ver si me sale tan linda como las vuestras.
      Encantada de conocerte....apenas una ojeada y ya me quedé con muchos postres ;)

      Un saludo

      ResponElimina

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...