Divendres va ser l´aniversari d' en Joan, el meu nebot i filllol i, com no, va tenir el seu pastís d' aniversari. Aquest any li he preparat el famosíssim pastís kit-kat que va fer les delícies tant de grans com de petits. No sabria dir-vos a qui va agradar més, je, je,je...
Ingredients
Per un motlle de 24-26 cm
Pel bescuit
-6 ous
-175 gr. de sucre
-175 gr. de farina.
-ratlladura de llimona
-40 gr de cacau pur en pols(opcional).
Per l'almívar
-150 gr. de sucre.
-150 gr. d'aigua.
-2 cullerades de suc de taronja.
-2 cullerades de suc de taronja.
Per la trufa
-700 gr. de nata per muntar.
-70 gr. de sucre.
-150 gr. de xocolata negra de cobertura.
Per decorar
-4 paquets de kit-kat.
-Lacasitos i M&M
Preparació
La preparació del bescuit i de la trufa és convenient fer-la el dia abans.
Del bescuit:
-Preescalfeu el forn a 200ºC.
-Bateu els rovells amb el sucre fins que hagin doblat el seu volum i estiguin molsosos.
-Bateu les clares a punt de neu.
-Afegiu-hi la farina tamissada a la mescla de rovells amb cura juntament amb la ratlladura de llimona i, si és el cas, el cacau. Mescleu bé fins que quedi una pasta homogènia.
-Afegiu-hi les clares amb moviments envolvents i amb cura perquè no s´abaixin.
-Aboqueu-ho en el motlle i enforneu a 180ºC uns 30'.Feu la prova de l'agulla.
De la trufa:
-En un cassó mescleu la nata amb el sucre. Quan arrenqui el bull ho retireu del foc i afegiu-hi a trossos la xocolata. Mescleu molt bé fins que s´hagi desfet i quedi una crema.
-Reserveu en la nevera un mínim de 12 hores.
Muntatge del pastís:
-Feu un almívar amb el sucre i l'aigua. Deixeu que bulli durant 5'.Ho retireu del foc i afegiu-hi les 2 cullerades de suc de taronja.Mescleu.
-Munteu la trufa que teniu reservada en la nevera com si fos nata.
-Talleu el pastis en 3 capes. Col.loqueu la base sobre la safata que servireu el pastís.
-Mulleu la base amb almívar i la farciu de trufa.
-Col.loqueu sobre aquesta la segona capa de bescuit. El remulleu amb l´almívar que quedi i el farciu amb la trufa.
-En acabat, tapeu amb la capa restant i cobriu els laterals i la superficie del pastís amb la trufa que us quedi.
-Col.loqueu els kit-kats al voltant del pastís. La trufa us farà d´enganxina.
-Ho reserveu en la nevera. Es convenient que quan poseu el pastís en la nevera l'envolteu amb un aro o acetato a fi que els kit-kat quedin enganxats
Preciosa tarta de Kit-Kat!! Esta seguro que la haré para el cumple se mi sobrino. Besos :)
ResponEliminaFantàstic!!!! M'encanta!! Estic embobada. T'ha quedat preciós. Amb la trufa li ha de donar un toc fantàstic :)
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME
Hola Cristina guapa tu
ResponEliminaPer molts anys per tots dos
mil petonets Susanna
T'ha quedat preciós aquest pastís!! Jo no el coneixia el pastís KIT-KAT però només veure'n el nom he quedat amb la boca oberta!! Queda fantàstic i molt "resultón"!
ResponEliminaboníssim aquest pastís, és que és preciós, la veritat
ResponEliminauauu pero que xuluuu!!! en conec d'algu que se'l menjaria sencer! petons
ResponEliminaJo també li tinc moltes ganes a aquest pastís però encara no he trovat l´ocasió..... t´ha quedat preciós, quin goig que fa!!! petons, i bona castanyada.
ResponEliminaquin pastís més bonic!! amb tanta xocolata ha de ser increïble, m'agrada molt el detall del llaç vermell!!
ResponEliminaAmb trufa i kit-kat!!!! Jo en vull un...JA!
ResponEliminaPetonets.
Què bo i què bonic!!!! m'apunto la recepta!!
ResponEliminaPetonets
Ohhhh quina cucada de pastís!! I m'encanta el kit kat! Però no picar-ne abans d'hora deu ser difícil d'aguantar! jejeje!
ResponEliminaDe ben segur que al teu nebot se l'il.luminaría la cara d'alegría al veure aquest pastís tan bonic. Ara es bon temps per aquest pastís, la xocolata no es desfà alb les altes temperatures com al estiu.
ResponEliminaPetons.
El teu nebot deu estar molt content de la tieta pastissera.
ResponEliminaBona cuina!
PD: revisa l’almívar
Quina bona pinta!!!! :)
ResponEliminaVeig que vas fer genovesa com a base no? Sempre queda genial, molt bona pinta!
ResponEliminaEstic segura que devia ser boníssim! Però la presentació és tan maca que el teu nebot encara deu estar recordant aquest pastís tan fantàstic (i que els grans devíeu devorar!!!!!)
ResponEliminaPetons
Ara al novembre és l'aniversari de la meva neboda i estava pensant en fer aquest pastís, queda genial i molt vistós! com són adictes al xoco segur que la faig. T'ha quedat molt bonic!.
ResponEliminaFeliç castanyada!!!
Petons, Sandra.
Això és la bomba!! I és una bomba... deliciosa! El teu fillol devia xalar, aquest pastís sembla un regal amb paper d'embolicar i tot!! Petons, guapi.
ResponEliminaFelicitats al Joan, i a tu per haver fet aquesta delícia.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Ara faig un "kit-kat" envien un bocí que segur que m'encanta!
ResponEliminaA més de ser boníssim, queda tan vistós, oi?
ResponEliminaQue passeu bona castanyada.
Petonets
Cristina t'ha quedat genial, felicitats en Joan el teu nebot.
ResponEliminaCristina, t'ha quedat fantàstic aquest pastís. Com dius agrada tant a petits com a grans.
ResponEliminaPetons. Belén.
Xaxi!
ResponEliminaQuin pastis més maco i divertit!! No m'estranya que els agradés tant i més al nevot, ho tindré que provar! Petons
ResponEliminaQuina xulada!!!! Queda molt bonic i molt divertit!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Ostres, no coneixia aquest pastís! T'ha quedat sensacional, ple de llaminadures!
ResponEliminaSegur que en Joan i tota la família es van llepar els dits. Felicitats a tots dos :)
Segur que va gaudir com amb aquesta meravella.
ResponEliminaJo també me'l menjaria. És un pastís per a llaminers!
ResponEliminaQue bé que t'ha quedat! Ha d'estar molt bo.
ResponEliminaUna abraçada
te ha salido un pastel genial y muy adecuado para tu sobrino y seguro que gusto mucho¡¡
ResponEliminaDeuria ser un gran éxit! Especialment als nens. Me l'apunto pel cumple de le meva filla petita: li encanten els kitkats...
ResponElimina