Avui fa dos anys que el bufet va obrir. Val a dir que han estat dos anys molt gratificants en què el nombre de receptes de la meva carpeta ha triplicat: En ratllo una i hi afegeixo tres.Però tenia pendent publicar una recepta d'una de les classes de cuina que s'imparteixen a la secció de cuina de l'Escola Mpal d' Art de Sant Joan Despí, des d´on es fa una gran tasca de divulgació de la cuina. És un petit homenatge.
De mans del professor David Subils, us mostro aquesta gelatina de cacau que la podeu cuinar tant per acompanyar a altres postres o per menjar-se-la com a postre únic. Jo l´he feta com a postre únic i, acompanyada de l´escuma de menta que ens va fer i que va tenir més èxit que la gelatina en sí.
Ingredients
Per la gelatina de cacau
Per un motlle de plum cake
-500 ml de llet
-50 gr. de cacau pur en pols.
-20-80 gr. de sucre(segons l´amargor que es desitgi)
-6 fulls de gelatina
Per l´escuma de menta*
-100 de nata per muntar.
-4 branques de menta fresca.
-2 culleradetes de postres de sucre llustre.
Preparació
- Hidrateu la gelatina en aigua freda.
-Escalfeu la llet, no ha d´arribar a bullir, juntament amb el sucre i el cacau i deixeu-la entebeir.
-Escorreu la gelatina i afegiu-la a la llet.
-Coleu i aboqueu-ho en el motlle allargat.
-Deixeu refredar a temperatura ambient. Refrigereu.
Per preparar l'escuma de menta
-Trenqueu les fulles, no les tritureu i amb el morter les matxaqueu.
-Afegiu-hi els 100 ml de llet;seguiu amb el morter.
-Afegiu-hi el sucre; seguiu matxacant.
-Aboqueu-hi la preparació en un pot tancant i sacsegeu com si fos una coctelera.
-Refrigereu i quan sigui el moment de servir, coleu i munteu la preparació.
Moooooltes Felicitats!!!
ResponEliminaI per molts anys més et puguem anar seguint.
Una recepta molt original. Jo em quedaria amb la gelatina sola perquè la menta en postres no m'acaba de convèncer....
Petonets
Muchas felicidades!! Me encanta esta espuma de menta, ya que tengo una plantita de menta y así la puedo utilizar. Besos :)
ResponEliminaGuapa, felicitats!!! Dos anys, ja! i endolcint-nos d'aquesta manera... quina meravella. Aquesta recepta me la guardo, que la vull fer segur! Em pirra la menta combinada amb xoco... petonets!
ResponEliminaFelicitats per aquests dos anys i per molts mes!! La recepta es molt original y te molt bona pinta!!
ResponEliminaUala! Això és un postre de restaurant de categoria!!! La combinació de xocolata i menta m'encanta, és sensacional :)
ResponEliminaFelicitats per aquests dos anys de receptes i trobades, estic segura que en vindran moltes més!!!
Hummmmm! Sempre t'ho dic ets la reina d'aquest tipus de postra, la reina en l'elaboració amb gelatina. En saps un munt!
ResponEliminaMoltes felicitats pels 2 anys! I que en siguin molts més!! Et superes de calitat cada dia amb aquestes receptes tan modernes com la d'avui! Petons
ResponEliminaMoltes felicitats pels dos anys del blog i que siguin molts més!
ResponEliminaM'encanten les gelatines i amb la combinació de l'escuma de menta es perfecta.
Petons.
Moltes felicitats Cristina pels 2 anys i que siguin molts mes,fantastic aquesta gelatina de cacao amb escuma de menta uhmmm...........
ResponEliminaMoltes felicitats per aquest segon aniversari i pels postres que has fet per celebra-ho
ResponEliminaBona cuina
Cristina, moltes felicitats pels dos anys i aquesta Gelatina de cacau amb escuma de menta perfecta.
ResponEliminaMOLTES FELICITATS CRISTINA!, aquesta gelatina me l'apunto per a cobrir una mousse, o per a fer-la a dauets com tú!, bon homenatge i bona forma de celebrar els 2 anys!
ResponEliminaEls fulls de gelatina que utilitzes...són cua de peix?
ResponEliminaSí; els de sempre.
EliminaMoltes felicitats! el cacau sempre va bé per cel.lebrar :)
ResponEliminaUn petó!
anys i anys, per molts anys!! quin peazooo postre has preparat per l'aniversari!! felicitats noia, això és una autèntica currada!! i t'ha quedat.....geniall! petons
ResponEliminaHola guapa. Moltes felicitats per aquets dos anys !!!
ResponEliminaQuina "xulada" de postres...m'agraden les dues textures...tant juntes com per separat...Apuntadissimes que queden !!
Petonets.
Per molts anys!!!!!!!!!!
ResponEliminaBen celebrats amb aquestes postres "after eight".
petonets
Wooowww, me ha encantado!!! directa a mis pendientes... Felicidades por estos 2 años.. Bss
ResponEliminaMuchas felicidades!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Felicitats per l'aniversari!!! La combinació de la gelatina i l'espuma de menta ha de ser deliciosa!!
ResponEliminaBuuuuuffff!! Això és de 5 estrelles!!!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
per molts anys, cristina!! dos anys de vida demostra d'un bloc demostra ja una gran salut i un projecte molt consolidat... i ben dolç, en aquest cas!
ResponEliminaL'enhorabona per aquests dos anys!
ResponEliminaMoltes felicitats Cristina!!! els dos primers anys de molts... quina gelatina de xocolata més bona... m´encanta!!! petons,
ResponEliminaPer molts anys Cristina!! Aquesta gelatina de cacau amb l'espuma de menta la trobo d'allò més original!! Quines receptes més xules que us ensenyen!!
ResponEliminaPetons
Per molts anys!
ResponEliminaAixò és com una deconstrucció de l'after eight, no?
Moltes Felicitats!!!
ResponEliminaLa recepta em sembla senzillament fantàstica, m'agradaria molt provar-la.
Hola Cristina guapa tu
ResponEliminaMOLTES FELICITACIONS PELS TEUS 3 ANYETS DE BLOG, la veritat es que han passat volàn veritat ?, tens una cuina dolça fantástica, sempre et recordo quan faig aquell pastís de flam que ens vares mostrar fa temps, acompanyat d´unes fotos del hort..
mil petonets maca i que per mols anys poguem gaudír de les teves propostes, la teva amistat i la teva simpatia, Susanna
Per molts anys!!! ens has preparat unes postres delicatesen pura!!! quina presentació!!! petó
ResponEliminaQuina presencia més fantàstica que té aquest postre, ha de ser una passada de gusots contrastats. I moltes felicitats per l' aniversari del bloc!
ResponElimina