dijous, 18 d’octubre del 2012

PASTÍS MOUSSE DE PINYA

Berenar de benvinguda de nou curs de ceràmica i, per postres, amb condició "sine qua non", pastís mousse del Bufet de postres...



Ingredients
Per un motlle de 23 cm.
Per la base
-2 ous.
-40 gr. de sucre.
-40 gr. de farina.
Farcit
-400 gr. de puré de pinya natural en el seu suc.
-400 gr. de nata per muntar.
-3 rodanxes de pinya tallades a trossets.
-250 gr de sucre.
-7 fulls de gelatina.
Cobertura
-250gr de suc de pinya.
-3 fulls de gelatina.

Preparació
De la base: 
-Preescalfeu el forn.
-Munteu els ous juntament amb el sucre. Quan hagin doblat el volum i estiguin blanquinosos afegiu-hi la farina tamissada amb compte perquè no s´abaixi.
-Enforneu a 180ºC uns 20-30'(prova agulla). Retireu i reserveu.
Del farcit:
-Munteu la nata i reserveu-la en la nevera.
-Feu un puré amb la pinya.
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda durant 5'.
-Escalfeu 1/3 del puré de pinya amb el sucre i afegiu-hi la gelatina escorreguda. Remeneu a fi que es dissolgui completament.
-Aboqueu-ho a la resta de puré. Afegiu-hi la nata muntada amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
-En la base del pastís afegiu-hi els trossets de pinya i, seguidament,aboqueu-hi el puré mesclat amb la nata.
-Reserveu-lo en la nevera un mínim de 4 hores a fi que qualli.
De la cobertura:
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda.
-Escalfeu el suc de pinya. Afegiu-hi la gelatina. Remeneu i deixeu-lo atemperar un mínim de 15'.
-Aboqueu-hi la cobertura sobre el farcit de  pinya i reserveu en la nevera un mínim de 2 hores a fi que qualli.
-Decoreu el pastís al gust.




Bon profit!

22 comentaris:

  1. Aquest pastís és de primera categoria!!!! Quina delícia!!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Com si no! T'ha quedat elegant i m'imagino que ha estat boníssim!

    ResponElimina
  3. como dice la Olga pastis de primera categoria,muy bien te ha quedado.
    El domingo probemos tu flan pastisier y nos encanto¡¡
    peto

    ResponElimina
  4. Mmmm... un pastisset per tornar a ceràmica? Poca ceràmica devieu fer, ja ho veig... he he. Aquesta recepta m'ha agradat molt, fa poc vaig fer aquella de coco i pinya, però amb pinya sola i amb purè encara no ho he provat mai. S'ha de tornar a fer amb el lekué!! Boníssim, Cristina. Hem de quedar, eh? Petonets!

    ResponElimina
  5. Molt bona recepta, la pinya i la nata deuen ser boníssimes. Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Ohhh si el de llimona ja m'agrada, aquest ha de ser tot una delicia!! no n'havis vist cap encara de mousse de pinya!! m'encanta! petons

    ResponElimina
  7. Què bo, Cristina, i què bonic!!!! et trobem a faltar a les classes...
    Petonets

    ResponElimina
  8. Ostres Cristina, té molt bona pinta!! La pinya és una de les fruites que més m'agrada i aquesta mousse m'ha cridat l'atenció. La farem!!
    Petonets. MAR, de EQNME
    P.D: moltes felicitats pels dos anys del blog que se'm va passar per alt :)

    ResponElimina
  9. Quina presentació més maca, devien quedar tots encantats!
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Ja saps que aquests són els meus pastissos preferits ;)
    Amb aquests berenars, els tallers de ceràmica segur que tenen molt èxit, je je je...

    ResponElimina
  11. No pot anar gens malament el curs si es comença així de bé.
    Un pastís refrescant i amb una pinta que no es pot deixar de mirar.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Segur que es molt fresqueta !! els pastissos de pinya m´agraden tot l´any!!! copiada la recepta. Petons,

    ResponElimina
  13. MMMmmmm t'ha quedat espléndit! PEtonets

    ResponElimina
  14. Hola Cristina guapa tu

    Jo el feia molt semblànt al teu, d´això fa llunes, dons n´era el pastís preferit del meu Padrí, l´últim que va menjar abans de deixar-nos per aquesta malaïa enfermetat que no vull ni dir el seu nom,... des de llavors, no el he tornat a fe, encara o tinc que superar

    Es un pastís insuperable, t´ha quedat PERFECTE

    Mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. cARAM QUINA MOUSSE!, ha de ser d'allò més fina!, i t'has ben lluït amb la decoració Cristina.Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Amb aquestes postres fins i tot jo m'apunto a les classes de ceràmica...jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Ja m'imagino la cara dels teus companys de classe!, I encara que sigui amb retard, feliç segon aniversari del blog!

    ResponElimina
  18. Quina mousse!!!!!!! jo també m'apuntaria.
    No sé con et va amb la ceràmica, però lo que son els pastissos Hummmmmmm.
    Una Matricula d'Honor.....
    Petons guapa

    ResponElimina
  19. M'encanten les mousse!! Trobo que queden súper bé i són bastant fàcils, i aquesta de pinya ha de ser..... T'ha quedat estupenda!! Felicitats!!

    ResponElimina
  20. Cristina, t'estàs superant!!! quin pastís més bo!!! aquests m'agraden molt, així que passa a la carpeta... ! petó

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...