Berenar de benvinguda de nou curs de ceràmica i, per postres, amb condició "sine qua non", pastís mousse del Bufet de postres...
Ingredients
Per un motlle de 23 cm.
Per la base
-2 ous.
-40 gr. de sucre.
-40 gr. de farina.
Farcit
-400 gr. de puré de pinya natural en el seu suc.
-400 gr. de nata per muntar.
-3 rodanxes de pinya tallades a trossets.
-250 gr de sucre.
-7 fulls de gelatina.
Cobertura
-250gr de suc de pinya.
-3 fulls de gelatina.
Preparació
De la base:
-Preescalfeu el forn.
-Munteu els ous juntament amb el sucre. Quan hagin doblat el volum i estiguin blanquinosos afegiu-hi la farina tamissada amb compte perquè no s´abaixi.
-Enforneu a 180ºC uns 20-30'(prova agulla). Retireu i reserveu.
Del farcit:
-Munteu la nata i reserveu-la en la nevera.
-Feu un puré amb la pinya.
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda durant 5'.
-Escalfeu 1/3 del puré de pinya amb el sucre i afegiu-hi la gelatina escorreguda. Remeneu a fi que es dissolgui completament.
-Aboqueu-ho a la resta de puré. Afegiu-hi la nata muntada amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
-En la base del pastís afegiu-hi els trossets de pinya i, seguidament,aboqueu-hi el puré mesclat amb la nata.
-Reserveu-lo en la nevera un mínim de 4 hores a fi que qualli.
De la cobertura:
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda.
-Escalfeu el suc de pinya. Afegiu-hi la gelatina. Remeneu i deixeu-lo atemperar un mínim de 15'.
-Aboqueu-hi la cobertura sobre el farcit de pinya i reserveu en la nevera un mínim de 2 hores a fi que qualli.
-Decoreu el pastís al gust.
Bon profit!
Preciosa y riquisima!! Besos :)
ResponEliminaAquest pastís és de primera categoria!!!! Quina delícia!!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Com si no! T'ha quedat elegant i m'imagino que ha estat boníssim!
ResponEliminacomo dice la Olga pastis de primera categoria,muy bien te ha quedado.
ResponEliminaEl domingo probemos tu flan pastisier y nos encanto¡¡
peto
Mmmm... un pastisset per tornar a ceràmica? Poca ceràmica devieu fer, ja ho veig... he he. Aquesta recepta m'ha agradat molt, fa poc vaig fer aquella de coco i pinya, però amb pinya sola i amb purè encara no ho he provat mai. S'ha de tornar a fer amb el lekué!! Boníssim, Cristina. Hem de quedar, eh? Petonets!
ResponEliminaMolt bona recepta, la pinya i la nata deuen ser boníssimes. Una abraçada!
ResponEliminaOhhh si el de llimona ja m'agrada, aquest ha de ser tot una delicia!! no n'havis vist cap encara de mousse de pinya!! m'encanta! petons
ResponEliminaQuè bo, Cristina, i què bonic!!!! et trobem a faltar a les classes...
ResponEliminaPetonets
Ostres Cristina, té molt bona pinta!! La pinya és una de les fruites que més m'agrada i aquesta mousse m'ha cridat l'atenció. La farem!!
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME
P.D: moltes felicitats pels dos anys del blog que se'm va passar per alt :)
Quina presentació més maca, devien quedar tots encantats!
ResponEliminaUna abraçada
Ja saps que aquests són els meus pastissos preferits ;)
ResponEliminaAmb aquests berenars, els tallers de ceràmica segur que tenen molt èxit, je je je...
No pot anar gens malament el curs si es comença així de bé.
ResponEliminaUn pastís refrescant i amb una pinta que no es pot deixar de mirar.
Petons.
Segur que es molt fresqueta !! els pastissos de pinya m´agraden tot l´any!!! copiada la recepta. Petons,
ResponEliminaMMMmmmm t'ha quedat espléndit! PEtonets
ResponEliminaHola Cristina guapa tu
ResponEliminaJo el feia molt semblànt al teu, d´això fa llunes, dons n´era el pastís preferit del meu Padrí, l´últim que va menjar abans de deixar-nos per aquesta malaïa enfermetat que no vull ni dir el seu nom,... des de llavors, no el he tornat a fe, encara o tinc que superar
Es un pastís insuperable, t´ha quedat PERFECTE
Mil petonets Susanna
cARAM QUINA MOUSSE!, ha de ser d'allò més fina!, i t'has ben lluït amb la decoració Cristina.Una abraçada.
ResponEliminaAmb aquestes postres fins i tot jo m'apunto a les classes de ceràmica...jeje
ResponEliminaPetonets.
Ja m'imagino la cara dels teus companys de classe!, I encara que sigui amb retard, feliç segon aniversari del blog!
ResponEliminaFantastic
Quina mousse!!!!!!! jo també m'apuntaria.
ResponEliminaNo sé con et va amb la ceràmica, però lo que son els pastissos Hummmmmmm.
Una Matricula d'Honor.....
Petons guapa
M'encanten les mousse!! Trobo que queden súper bé i són bastant fàcils, i aquesta de pinya ha de ser..... T'ha quedat estupenda!! Felicitats!!
ResponEliminaCristina, t'estàs superant!!! quin pastís més bo!!! aquests m'agraden molt, així que passa a la carpeta... ! petó
ResponElimina