Aquestes són les postres del dinar de diumenge.Sempre agrada portar un detall quan uns bons amics et conviden a dinar però aquesta vegada em van dir: "Porta les postres, però fetes per tu, eh!...". Feia temps que tenia aquest pastís a la llista de pendents. Trobo que la combinació xocolata-cafè és una exquisidesa que té l'èxit assegurat. I no em vaig equivocar.
Quasi sempre els àpats d´un dinar de convidats solen ser abundants i copiosos...A tots ens agrada queda bé, oi? Llavors vaig pensar en aquest pastís: fàcil de fer, fresquet, suau, que passa xuclant i com ja he comentat abans amb dos ingredients estrella: el cafè i la xocolata. Què més es pot demanar.
Quasi sempre els àpats d´un dinar de convidats solen ser abundants i copiosos...A tots ens agrada queda bé, oi? Llavors vaig pensar en aquest pastís: fàcil de fer, fresquet, suau, que passa xuclant i com ja he comentat abans amb dos ingredients estrella: el cafè i la xocolata. Què més es pot demanar.
Ingredients
Per un motlle de 24 cm.
Per la base
-150 gr. de galetes maria.
-50 gr. d' ametlles mòltes o farina d' ametlla.
-55 gr. de mantega pomada.
-1 rajolí de llet.
Pel farcit de cafè
-500 ml. de nata líquida.
-500 ml. de llet.
-2 sobres de cafè capuccino al caramel.
-2 sobres de quallada.
-100 gr. de xocolata amb llet.
-1 cullerada de sucre.
Per la cobertura
-120 ml de nata líquida.
-145 gr. d' aigua.
-150 gr. de sucre.
-60 gr. de cacau pur en pols.
-4 fulls de gelatina (8 gr.)
Preparació
-Tritureu les galetes i afegiu-hi l' ametlla, la mantega pomada i un rajolí de llet. Feu una pasta i, amb aquesta cobriu-ne la base del motlle.
-Reserveu en la nevera mentre prepareu el farcit del pastís.
-En un cassó barregeu tots els ingredients menys la xocolata. Un cop estiguin ben mesclats afegiu-la a trossets i ho portem a foc.
-Ho remenem amb les varilles fins que arrenqui el bull. Ho retirem del foc i ho deixem atemperar uns minuts.
-Aboqueu-hi la preparació sobre la base del pastís.
- Ho reservem en la nevera un parell d´hores a fi que qualli.
-Un cop quallat el pastís preparem la cobertura.
-Hidratem la gelatina amb aigua freda i, menstrestant, aboqueu-hi en un cassó la nata, l´aigua i el sucre. -Remenem amb les varilles i quan arrenqui el bull hi afegim el cacau en pols. Ho mesclem bé fora de foc i afegim la gelatina escorreguda i remenem fins que es dissolgui.
-Deixem atemperar uns minuts i aboquem la mescla sobre el pastís amb cura.
-Reservem en la nevera perquè qualli, mínim 2 hores, fins a l´hora de servir.
Font de la recepta: La cuina de Mesilda
Bon profit!
que és bo aquest pastís, t'ha quedat molt i molt bé, me l'apunto per la propera
ResponEliminaSi que es molt bona la combinació de xocolata i café, a mi m'agrada molt i aquest pastís t'ha quedat deliciòs!! Petons
ResponEliminaTens bon gust per la decoració...i no tothom el té.
ResponEliminaQue bo Cristina!! El meu café preferit fet pastís....això és de pecat!!
ResponEliminaPetons. MAR, de El que no mata engreixa
Uauuuuu!!!! que bó.. i com molt bé dius fresquet i de fàcil empassar després d´un bon amat. Café i xocolalta mooooooolt bona combinació. Petons,
ResponEliminaUauuuuuuuu...
ResponEliminaQuin pastissarro!!!!
Aixó es massa, veure aquests pastissos, i sem fa la boca aigua.
Però? i la linea.......
Petonents guapa
Cristina, t'ha quedat genial....amb aquestes boletes.
ResponEliminaQuines delícies, com dius crec que no és pot demanar res més.
ResponEliminaUna decoració preciosa
Noia, quina passada de pastís!!!!!
ResponEliminaQuan el vas presentar a taula et van fer "la ola", oi???? Segur que sí!!
Salut i petons,
Olga
Cristina te ha quedado de profesional,y no lo dijo yo solo,mira el Albert expastiser,asi que otro postre sensacional¡¡
ResponEliminaTens molt traça en fer aquests pastissos! ja podries fer ben bé un receptari! Petons
ResponEliminaEls teus amics saben que els teus pastissos son molt bons i que et queden com si fossin de pastissería per aixó et van demanar que portessis les postres fetes per tu. Veient-lo ja puc imaginar el éxit que vas tenir.
ResponEliminaPetons.
La combinació del café i la xocolata és fantàstica i el pastís t'ha quedat de 10! Segur que vas sorprendre i vas fer-los a tots feliços amb aquest pastís! T'ha quedat preciós!
ResponEliminaostres amb el que m'agrada el cafe´i el capuccino!! recepta que va directa a pendents!! bona idea! petons
ResponEliminaEts una crack d'aquests pastissos, sempre són perfectes!
ResponEliminaSóc cafetera i xocolatera!!! així que queda anotadíssim!
ResponEliminaA casa ens encanten les postres amb cafè!
ResponEliminaI la combinació amb xocolata queda boníssima.
Fresquet i lleuger, aquest també és dels meus :)
Si mai portes el postre a casa ja saps què pots portar! jajajaja Boníssim!
ResponEliminaPetons
Sandra
No només sembla molt bo, sinó que la presència és impactant!
ResponEliminaJo si et convidés a casa, ep pots venir sempre que vulguis, et demanaria unes postres com aquestes. Quina sort poder-lo tastar.
ResponEliminaNani
jo també te les demanaria, com aquestes o unes altres, totes et surten perfectes!
ResponElimina