Ahir vaig assistir al taller de macarons que va impartir en Narcís, de La lionesa,.Tenia moltes ganes de conéixer l´elaboració dels macarons, tant de moda últimament. Anava amb la idea preconcebuda que són, millor dit, èren molt difícils d'elaborar, però totes les pors es van esvair quan em vaig posar a mans de les explicacions d'en Narcís. Segons, ell, els secrets perquè una bona remesa de macarons sigui un èxit són: d´una banda, que la merenga estigui molt ben muntada i, d' altra,el forn que és un dilema personalitzat, ja que cada forn és una família.
Ingredients
Base
-200 gr de farina d' ametlla.
-200 gr de sucre.
-68 gr de sucre llustres.
-68 gr. d'aigua*.
-6 gr. d'albúmina*
* Podeu substituir aquest dos ingredients per 74 gr. de clares.
Per la merenga
-200 gr. de sucre.
-88 gr. d´aigua.
-6 gr.d'albumína*
-60gr. d'aigua.*
-4 gotes de llimona.
-1 pessic de sal.
*Podeu substituir-los per 74 gr. de clares.
Pel xarop de merenga (almívar)
-150gr. de sucre.
-66 gr d'aigua.
Farciment
-75 gr. de nata.
-250 gr. de cobertura de xocolata negra.
-3 cullerades de cafè soluble.
Preparació
De la base,
-Tamisseu la farina d'ametlla, afegiu-hi el sucre i reserveu-lo.Dissoleu l'albumina amb l´aigua.(o 74 gr. de clares muntades).Quan estigui ben integrada la mescleu amb el sucre i la farina d'ametlla
-Seguidament, afegiu-hi tres cullerades de postres de cacau. Reserveu la massa.
De la merenga;
-Prepareu l´almívar a 118ºC. Mentrestant, dissoleu l'albumina amb l´aigua. Munteu-lo fins que arribi a punt de neu.(o 74 gr. de clares muntades).
-Seguidament, afegiu-hi l´almívar a l'albumina (o a les clares que s´estan muntant), a poc a poc i a raig fi, i continueu remenant una bona estona.
-Quan la merenga estigui ben muntada, la mescleu, amb la massa d´ametlla i cacau que heu reservat, i amb moviments suaus i envoltats del mig cap enfora.
-Farciu una màniga pastissera amb la massa.
-En un silpat o sobre paper de forn, formeu peces de 3 cm de diàmetre.Doneu uns cops al cul de la safata i deixeu-lo reposar d'uns 30 a 60'. Quan faci una crostra ja estaran llestos per enfornar.
-Forn preescalfat 155-160ºC.Coueu de 10a 13'. Un cop cuits deixeu-los refredar en la mateixa safata d' 1 a 1 1/2 h.Quan estiguin freds farciu-los.
-Es poden guardar a la nevera tapats amb paper film per l´endemà per farcir-los el mateix dia del seu consum.
Farciment
Foneu al bany maria la cobertura de xocolata. Poseu-hi al foc la nata i tres cullerades de cafè soluble fins que arrenqui el bull. Tot seguit, ho barregeu amb la cobertura de xocolata blanca i ho deixeu refredar. Ho podeu refredar en la nevera.
Nosaltres en el taller vàrem fer una pasta trufada de pistatxo i també, de trufa, a més a més de la que es detalla en la recepta.
Foneu al bany maria la cobertura de xocolata. Poseu-hi al foc la nata i tres cullerades de cafè soluble fins que arrenqui el bull. Tot seguit, ho barregeu amb la cobertura de xocolata blanca i ho deixeu refredar. Ho podeu refredar en la nevera.
Nosaltres en el taller vàrem fer una pasta trufada de pistatxo i també, de trufa, a més a més de la que es detalla en la recepta.
Apa, quina xulada de macarons! Amb aquest mestre no m'estranya que surtin tan bé!
ResponEliminaPetons
Sandr
Tenen fama de complicats, pero ho millor es fer un taller de la ma d'un gran expert com es en Narcís. El resultat ja es veu, t'han quedat molt bé.
ResponEliminaPetons.
Fantasticos Cristina,las recetas del Narcis no fallan.
ResponEliminaNo sabia que se habian creado en Italia en el siglo XV.
Y tienes razon la clave esta montar perfecto el merengue y en el horno que cada uno es un mundo,y los tiempos se han de adaptar al de cada uno.
me encantan los macarons¡¡
bona setmana
Hola Cristina!
ResponEliminaVas poder estar per tot, per l'elaboració, per les fotos, per recordar-ho fil per randa... Felicitats! Una xulada de fotos també.
Saps avui amb el farcit que va quedar ahir n'hem fet més, he, he
Un matí exel·lent gràcies
Núria, gràcies! Jo hi poso els cinc sentits, ja ho saps! Va ser un plaer,com sempre!
EliminaHola Cristina
ResponEliminaHa estat un plaer haver compartit amb vosaltres aquest taller. Amb l’entusiasme que hi heu posat no podia sortir res malament
Gràcies per tot
T'han quedat preciosos, a veure si m'hi poso i tinc la mateixa traça que tu!
ResponEliminaNomés puc fer un comentari: ooooooooohhhhhh!!!!!! Tinc moltes ganes de fer macarons, però em fan força respecte!! Tothom diu que no són tan difícils però.... fan respecte!! Hauré de provar!
ResponEliminaquina passada i quina enveja!! com m'agradaria poder fer-ne, és més que un repte, és una aspiració...
ResponEliminaEsto ya son palabras mayores, ya de profesional total. Te felicito ,expectacula !!
ResponEliminaCristina, que bé que ho vam passar fent el taller i quin mestre pastisser!! Felicitats pel blog. Les fotos t'han quedat precioses. Susanna
ResponEliminaGràcies Susanna; espero coincidir en un altra taller amb vosaltres.
EliminaJo no podré fer macarons fins que no canvii i de pis i de forn... és un desastre! Petons!
ResponEliminat'han quedat perfecteeees!! jo em veig incapaç....algun dia potser!! jeje petons
ResponEliminauau!!! Quina meravella, Cristina! Te n'has sortit súper bé! Carai, tu, ja comences a ser tota una professional!!! Petons
ResponEliminaEts una gran repostera! Et surt tot genial! Quines fotos més maques! Petons
ResponEliminaAcabo de descobrir el teu blog i ja m'he fet seguidora, m'encanta! A més aquesta entrada de macarons és una de les meves debilitats, i no hi ha manera que em surtin bé!!!
ResponEliminaBé, et deixo el link del meu blog per si hi vols donar un cop d'ull iperpostresblogdepostres.blogspot.com
Montse.
Hola Cristina guapa tu
ResponEliminanena que macos, i segur que amb un sabor de super hummmm
anoto la teva formula, doncs sabes?, no els he fet mai
mil petonets Susanna
AAAiiiixxx...no sé jo si m'atreviré a fer macarons!!!! Trobo que és molt difícil......
ResponEliminaTenen una pinta deliciosa!!
Salut i petons,
Olga
Ohhhh que macos i quina feinada hi veig. T'han quedat un color maquíssim!
ResponEliminaA mi em continuen semblant molt difícils de fer, sobretot si han de quedar així de perfectes.
ResponEliminaT'han quedat perfectes!!! les receptes d'en narcís mai fallen.
ResponEliminaPetonets
Deu ni do, Cristina....força profesional !!!...la meva enhorabona !!!..tens traça per la pastisseria. Continua així !!!
ResponElimina..clar que amb el Narcís d'ajudant...tot és més fàcil, eh?
ResponEliminaT' han quedat preciosos. La veritat és que mai n' he fet.
ResponEliminaUau, us van quedar molt bé!!!!
ResponEliminaDesprés del meu stage amb l'Enric Rosich, crec que trigaré molt a fer macarons a casa, je je je...
El farcit de festucs ha de ser bo de veritat!
El farcit de festuc és super meló. Tu si que em vas fer una bona remesa de macarons, oi?
EliminaMmmhh! Que bons! Jo també vull provar de fer-los!
ResponEliminaQuè bons, què delicats i que saborosos..., però que difícils de fer!
ResponEliminaPerfectes, macos, encantadors, ho tenen tot! Amb el Narcís, èxit garantit eh?? PEtons
ResponEliminaQuins macarrons mes originals!!!!!!!
ResponEliminaUi! es veritat et falta una R, jejejeje
Petonets, tan quedad molt guais.....
T'han quedat fantàstics!!!! sempre m'ha fet por fer-los... ho hauré de provar!ah! avui surts a comacasa-res.. !
ResponElimina