dissabte, 13 d’octubre del 2012

GELATINA DE CACAU AMB ESCUMA DE MENTA; 2n ANIVERSARI DEL BLOC

Avui fa dos anys que el bufet va obrir. Val a dir que han estat dos anys molt gratificants en què el nombre de receptes de la meva carpeta ha triplicat: En ratllo una i hi afegeixo tres.Però tenia pendent publicar una recepta d'una de les classes de cuina que s'imparteixen a la secció de cuina de l'Escola Mpal d' Art de Sant Joan Despí, des d´on es fa una gran tasca de divulgació de la cuina. És un petit homenatge.
De mans del professor David Subils, us mostro aquesta gelatina de cacau que la podeu cuinar tant per acompanyar a altres postres o per menjar-se-la com a postre únic. Jo l´he feta com a postre únic i, acompanyada de l´escuma de menta que ens va fer i que va tenir més èxit que la gelatina en sí.

 
Ingredients
Per la gelatina de cacau
Per un motlle de plum cake
-500 ml de llet
-50 gr. de cacau pur en pols.
-20-80 gr. de sucre(segons l´amargor que es desitgi)
-6 fulls de gelatina
Per l´escuma de menta*
-100 de nata per muntar.
-4 branques de menta fresca.
-2 culleradetes de postres de sucre llustre.
*Per fer un plat com el de la recepta heu de doblar els ingredients.


 
Preparació
- Hidrateu la gelatina en aigua freda.
-Escalfeu la llet, no ha d´arribar a bullir, juntament amb el sucre i el cacau i deixeu-la entebeir.
-Escorreu la gelatina i afegiu-la a la llet.
-Coleu i aboqueu-ho en el motlle allargat.
-Deixeu refredar a temperatura ambient. Refrigereu.
Per preparar l'escuma de menta
-Trenqueu les fulles, no les tritureu i amb el morter les matxaqueu.
-Afegiu-hi els 100 ml de llet;seguiu amb el morter.
-Afegiu-hi el sucre; seguiu matxacant.
-Aboqueu-hi la preparació en un pot tancant i sacsegeu com si fos una coctelera.
-Refrigereu i quan sigui el moment de servir, coleu i munteu la preparació.



Bon profit!

31 comentaris:

  1. Moooooltes Felicitats!!!
    I per molts anys més et puguem anar seguint.
    Una recepta molt original. Jo em quedaria amb la gelatina sola perquè la menta en postres no m'acaba de convèncer....
    Petonets

    ResponElimina
  2. Muchas felicidades!! Me encanta esta espuma de menta, ya que tengo una plantita de menta y así la puedo utilizar. Besos :)

    ResponElimina
  3. Guapa, felicitats!!! Dos anys, ja! i endolcint-nos d'aquesta manera... quina meravella. Aquesta recepta me la guardo, que la vull fer segur! Em pirra la menta combinada amb xoco... petonets!

    ResponElimina
  4. Felicitats per aquests dos anys i per molts mes!! La recepta es molt original y te molt bona pinta!!

    ResponElimina
  5. Uala! Això és un postre de restaurant de categoria!!! La combinació de xocolata i menta m'encanta, és sensacional :)
    Felicitats per aquests dos anys de receptes i trobades, estic segura que en vindran moltes més!!!

    ResponElimina
  6. Hummmmm! Sempre t'ho dic ets la reina d'aquest tipus de postra, la reina en l'elaboració amb gelatina. En saps un munt!

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats pels 2 anys! I que en siguin molts més!! Et superes de calitat cada dia amb aquestes receptes tan modernes com la d'avui! Petons

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats pels dos anys del blog i que siguin molts més!
    M'encanten les gelatines i amb la combinació de l'escuma de menta es perfecta.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats Cristina pels 2 anys i que siguin molts mes,fantastic aquesta gelatina de cacao amb escuma de menta uhmmm...........

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats per aquest segon aniversari i pels postres que has fet per celebra-ho
    Bona cuina

    ResponElimina
  11. Cristina, moltes felicitats pels dos anys i aquesta Gelatina de cacau amb escuma de menta perfecta.

    ResponElimina
  12. MOLTES FELICITATS CRISTINA!, aquesta gelatina me l'apunto per a cobrir una mousse, o per a fer-la a dauets com tú!, bon homenatge i bona forma de celebrar els 2 anys!

    ResponElimina
  13. Els fulls de gelatina que utilitzes...són cua de peix?

    ResponElimina
  14. Moltes felicitats! el cacau sempre va bé per cel.lebrar :)
    Un petó!

    ResponElimina
  15. anys i anys, per molts anys!! quin peazooo postre has preparat per l'aniversari!! felicitats noia, això és una autèntica currada!! i t'ha quedat.....geniall! petons

    ResponElimina
  16. Hola guapa. Moltes felicitats per aquets dos anys !!!
    Quina "xulada" de postres...m'agraden les dues textures...tant juntes com per separat...Apuntadissimes que queden !!
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Per molts anys!!!!!!!!!!
    Ben celebrats amb aquestes postres "after eight".
    petonets

    ResponElimina
  18. Wooowww, me ha encantado!!! directa a mis pendientes... Felicidades por estos 2 años.. Bss

    ResponElimina
  19. Felicitats per l'aniversari!!! La combinació de la gelatina i l'espuma de menta ha de ser deliciosa!!

    ResponElimina
  20. Buuuuuffff!! Això és de 5 estrelles!!!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  21. per molts anys, cristina!! dos anys de vida demostra d'un bloc demostra ja una gran salut i un projecte molt consolidat... i ben dolç, en aquest cas!

    ResponElimina
  22. Moltes felicitats Cristina!!! els dos primers anys de molts... quina gelatina de xocolata més bona... m´encanta!!! petons,

    ResponElimina
  23. Per molts anys Cristina!! Aquesta gelatina de cacau amb l'espuma de menta la trobo d'allò més original!! Quines receptes més xules que us ensenyen!!
    Petons

    ResponElimina
  24. Per molts anys!
    Això és com una deconstrucció de l'after eight, no?

    ResponElimina
  25. Moltes Felicitats!!!

    La recepta em sembla senzillament fantàstica, m'agradaria molt provar-la.

    ResponElimina
  26. Hola Cristina guapa tu

    MOLTES FELICITACIONS PELS TEUS 3 ANYETS DE BLOG, la veritat es que han passat volàn veritat ?, tens una cuina dolça fantástica, sempre et recordo quan faig aquell pastís de flam que ens vares mostrar fa temps, acompanyat d´unes fotos del hort..

    mil petonets maca i que per mols anys poguem gaudír de les teves propostes, la teva amistat i la teva simpatia, Susanna

    ResponElimina
  27. Per molts anys!!! ens has preparat unes postres delicatesen pura!!! quina presentació!!! petó

    ResponElimina
  28. Quina presencia més fantàstica que té aquest postre, ha de ser una passada de gusots contrastats. I moltes felicitats per l' aniversari del bloc!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...