Aquest és el bescuit que he portat per berenar a classe de ceràmica per celebrar l´èxit de l'exposició col.lectiva de totes les seccions de l 'Escola Mpal d' Art: " Una mirada picassiana". Aquest bescuit se'l coneix sota el nom de "pastís de pinya invertida" però per a mi no deixa de ser un bescuit farcit amb pinya que pot ser substituïda per una altra fruita.
La recepta del bescuit l´he extreta d´un pa pessic de préssec que tinc publicat en el blog (aqui) i que sempre ha tingut molt d'èxit. El resultat és un bescuit tendre i humit que passa xuclant. Us recomano que el bescuit us el mengeu tebi ja que s´assaboreix molt bé la textura que impregna l´almívar de la pinya. Si no us agrada la pinya en almívar el podeu fer amb pinya natural i l´emborratxeu amb licor.
Ingredients
-Per un motlle de 23 cm
Per la base
- Mantega per engreixar el motlle,
-3 ó 4 cullerades de sucre morè.
-1 pot de pinya en almívar de 300 gr aprox.(pes net).
-4/5 cireres confitades.
-4 clares d'ou.
-125 gr. de sucre
-150 gr. de farina.
-1/2 sobre de llevat.
-50 gr. de mantega fosa
- la ratlladura d´una llimona.
Preparació
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Engreixeu el motlle amb mantega (base i laterals) i, en la base d´aquest escampeu el sucre morè fins que es formi una capa.
-A sobre d´aquesta capa de sucre col.loqueu el talls de pinya sense l´almívar, secs i escorreguts.
-Decoreu la pinya i la base amb les cireres i reserveu el motlle.
-Munteu les clares i, a mig muntar afegiu el sucre a poc a poc i en forma de pluja. Un cop muntades afegiu-hi amb moviments envolvents la farina i el llevat tamisats. Un cop s´hagin integrat a les clares afegiu-hi la mantega fosa i la ratlladura de llimona.
-En acabat afegiu-hi les cullerades de l´almívar de la pinya.
-Ompliu el motlle amb aquesta preparació.Escampeu-la bé i enforneu a 108ºC uns 30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit deixeu reposar el motlle uns 30' i desemmotlleu girant-lo cap avall així us quedarà la pinya en la part superior del bescuit. Podeu ruixar el bescuit amb una cullerada d' almívar per sobre de la pinya.
-El podeu servir tebi.
Aqui us deixo un mos de l´exposició que podeu visitar en el Centre Jujol-Can Negre,seu de l´Escola Mpal. d'Art de Sant Joan Despí, fins el dia 10 de juny.
Hola Cristina guapa tu
ResponEliminaaquest tipus de pastís agrada molt a casa, va ser un del meus primers "pinitus" a la cuina, d´això fa moltes llunes, sempre em porta bons records , molt bo, hum
mil petonets Susanna
Jo també he fet aquest pastis alguna vegada i queda molt bó. El que em sembla que no el tinc publicat...
ResponEliminaLa exposició segur que esta molt bé!!!
Petonets.
Avui has fet un pastís que vaig fer fa molt i molt de temps i que vaig perdre la recepta (com com la Susanna m'hi vaig estrenar a la cuina). Se m'acumula la feina perquè aquest també el vull fer.
ResponEliminaL'expo es veu molt interessant.
M'agrada molt com queda la pinya, caramelitzada.
ResponEliminaQuina exposició més interesant! M'agrada.
Petons.
un bescuit asi queda muy bueno te ha quedado un caramelizado divino y haciendo un simil con la publicidad ¡alla donde vas con tus postres tiunfas¡¡
ResponEliminauna exposición que seguro gusto
bona nit
sempre l'he vist i mai l'he fet!! em sembla que ha de ser mooolt bo i com t'ha quedat, caramelitzat....si pugués pillar-ne un tross! jej petons
ResponEliminaclac-clac-clac, bravo! M'encanta la proposta. Tipus tatin? Això de fer fang va bé pel cap perquè tens bones idees! A veure si torno a Sant Joan Despí i m'escapo a veure l'exposició. Petonet
ResponEliminaQuina patxoca que fa! Sempre fas unes postres d'allo més bones... petons
ResponEliminaVaig tastar aquest bescuit l'any passat i em vaig quedar amb unes ganes inreïbles de demanar-li la recepta a la noia que el va fer. Ara ja sé d'on la treuré! ;) És deliciós, em torna boja. T'ha quedat amb una pinta... Nyam!
ResponEliminaPetonets!
Bonissim ..t'ha quedat perfecte ....crec que l'he vist moltes vegades; però no sé si l'he fet mai .el proper t'el copiaré.
ResponEliminapetons
Fàcil i d'èxit assegurat!
ResponEliminaTambé l'he provat amb préssec i queda molt bo ;)
Felicitats pels treballs picassians i per aquest pastís tan xulo!, crec que t'agafo la idea!,bon cap de setmana.
ResponEliminaMmmm què bo, es veu ben gustós i suau!!ideal per la celebració!!
ResponEliminaPetons!
És molt bo. He provat un pastís com aquest (o similar) i em va agradar molt. T'ha quedat perfecte.
ResponEliminaUn clàssic que no cansa mai i sempre triomfa.
ResponEliminaQuines artistes que sou!
Petons
Es un pa de pessic que no em cansaria mai de mejar, m´encanta així tan humit... i amb pressec també es pot fer ?? vaig a veure la recepta.. petons,
ResponEliminaQuina exposició més xula!!!
ResponEliminaEl pastís invertit queda molt bo. jo vaig tenir una mica de problemes al desmotllar-lo el primer cop que en vaig preparar un. el teu t'ha quedat perfecte!!!
Petonets
Es boníssim i queda tan bonic que sempre triomfes!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Fa poc el vaig publicar no el tenia posat i mira que el faig sovint, ja el feia la meva mare, queda super bo! segur que vas triomfar!!!, com l'exposició, quines deixebles picassianes més bones! petó
ResponElimina