Amb aquesta truita participo en el repte del mes de gener de Memòries d'una cuinera. De ben poc que no hi col.laboro. El motiu és que la nevera m´ha petat. No tinc nevera fins dilluns!! I què difícil que se´m fa....Tinc tot el menjar repartit entre família i veïns als quals els hauré de compensar el favor de manera dolça...,-D.
L' elaboració d'aquesta truita no deixa de ser similar a la d´una crep. La diferència rau en què aqui a Catalunya la crep està elaborada amb farina de blat i sol ser una mica més gruixuda que la crep bretona que sol ser més fineta. Per això jo la considero una truita. Altres semblances amb la crep, la trobem amb els blinis que s' elaboren amb farina de blat negra i els pancakes anglesos que s' elaboren amb farina blat i que es caracteritzen pel seu gruix.
Ingredients
-1 ou
-1 got de llet.
-1/2 got d´aigua.
-1 pessic de sal.
-2 cullerades de sucre.
-2 peles de taronja ratllada.
-farina blanca.
-mantega.
Pel farciment
-mel.
-nous caramel.litzades.
-ametlles garrapinyades.
Preparació
-En un bol afegiu-hi tots els ingredients menys la mantega.Ho bateu tot amb les varilles elèctriques a una velocitat mitjana fins a obtenir una barreja homogènia i un punt espessa com la beixamel.
-Si la pasta queda massa líquida afegiu-hi unes cullerades de farina fins a obtenir el punt. Si la veieu espessa hi afegiu aigua per aclarir-la. Reserveu-la.
-Escalfeu una paella d´uns 20 cm de diàmetre. Quan sigui ben calenta afegiu-hi una nou de mantega i aboqueu-hi una cullerada de pasta fins que es formi una capa una mica més gruixuda que una crep. El gruix ha d'estar entre el d' una crep i el d' una truita a la francesa.
-Quan la pasta sigui presa, la girareu ajudant-vos d' una espàtula de fusta.
-A mesura que les traieu de la paella les col.loqueu una damunt de l´altra i les unteu de mel per una cara.
-Quan les tingueu emmelades les farciu amb les ametlles i les nous picades. Les hi doneu forma de truita i ja estan llestes per servir.
Últimament faig dobles en el
Memòries. Jo ja tenia publicada una recepta de truita dolça, en concret,
una truita de xocolata que va ser la segona recepta que vaig publicar
en el blog i que fa les delícies dels xocoaddictes. Aqui teniu la recepta de la truita de xocolata.
Friso per estrenar la nevera amb unes postres ben fresquetes...oi que, sí?
Bon profit!
Oh què bona! Nosaltres avui ens hem menjat la nostra per dinar! ;)
ResponEliminaAis, la nevera de casa va morir la setmana passada, per sort al cap d'un dia de comprar-la ja ens van portar la nova, però entre pitos i flautes tres dies sense nevera... és horrible!! Ànims!
Petonets
Sandra
Quina truita tan bona amb nous caramelitzades i ametlles garrapinyades, el doble de dolça!Espero que arreglis aviat el tema de la nevera, que prouta falta fa...
ResponEliminaPetons
Ai, quina rotllo teni la nevera espatllada...sort que tho prens amb filosofia i bon humor!
ResponEliminaAquesta truita dolça té molt bona pinta! A veure amb què ens sorprendràs fent experiments!
(si jo fos la teva veïna també et guardaria el menjar a la nevera, a canvi d'alguna delícia del teu bufet!!)
Amb el que m'agraden les truites i aquesta setmana ja es la segona que veig així dolça ........tindre que probarlas. Espero que no triguis gaire a tornar a tenir nevera .
ResponEliminaPetons
Es semblant a les crêpes, es veu molt bona amb el farciment que has posat.
ResponEliminaDona-li canya a la nova nevera.
Petons.
doncs nop se amb quina em quedo!!! moltissimes gràcies pel doblet, estàs feta una crack. Molts petonets
ResponEliminaAixò de la nevera ha estat una mala passada, però aquesta truita és una delícia
ResponEliminaBona cuina
Ostres, un cap de setmana sense nevera, quina mala sort :(
ResponEliminaPerò segur que si els recompenses amb una truita com aquesta, tota la família quedarà molt contenta ;)
Em sembla una proposta original i molt bona, la combinació de la mel amb els fruits secs m'encanta.
les truites dolçes són realment un descobriment!! això d'afegir-hi atmetlla garrapinyada encara les fa més bones!! petons
ResponEliminaMolt bon i si ben dolça, jo crec que els teus veïns quedaran més que satisfets amb aquestes postres. Vinga que només et queda un dia sense nevera.
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Cristina, ens encanta que ens enviïs dues propostes, si no hi ha límit!!!
ResponEliminaMel, fruits secs, ideals per l'hivern. Diuen que fa calor però jo no en tinc massa...
A veure la estrena de la nova nevera què ens porta.
Moltes gràcies, vaig a veure l'altra proposta.
T' he de dexiar el comentari aquí, blogger no em deixa fer-ho enlloc més.
EliminaI és que aquesta truita amb mel és tan bona, fa una pinta genial!
...i amb nous...ben sanes !!!
ResponEliminaM'agraden totes: les bretones, els blinis, els pancackes... i aquesta truita dolça!!!
ResponEliminaQuina murga això de la nevera... espero que ja estigui tot arreglat!
petonets
Una truita de cinc estrelles!!! Però que bona!!! I quin farcit....
ResponEliminaPtns
Hola Cristina, guapa tu
ResponEliminadoncs em tingut sort no ens podiem pas perdre una cosa tant bona, hummm
mil petonets dolços, Susanna
Què dius, que vols que et guardi què a la meva nevera?? jaja És que jo també vull una compensació així!! :D Amb ametlles garrapinyades, aquí sí que m'has matat... :)
ResponEliminaUn petonet gegant!! :D
Cristina, aquesta truita dolça segur que els hi encantarà!! Espero que aviat ho tinguis solucionat!
ResponEliminaPetons!
quina truita mes bona,aiss aixo de la nevera es un rotllo,pero bueno si tens on ficar les cosetes.petonetsssss
ResponEliminaCristina, per fi puc deixar comentaris... per un altre navegador! béel flam de carxofes sensacional, i aquesta truita, amb lo llaminera que sóc... segur que m'encantaria!! petons
ResponEliminaQuedarte sin nevera es una auténtica p.......a! Yo no sé como se las apañaban antes!!! La receta me parece muy original. Tengo ganas de probar estas tortillas dulces... Besitos.
ResponEliminaAquests dies no he pogut entrar al teu bloc, hi havia algun problema.
ResponEliminaUna bona recepta. Una truita, que per la foto sembla una crep i que té un molt bon aspecte.
Que vagi bé el repte!
Hola Cristina, guapa tu
ResponEliminamoltes gràcies per la teva visita d´Aniversari
mil petonets Susanna
Quina truiteta mes dolça, que bona! Ara, he quedat parada amb el flam anterior! M´intriga molt el gust, l´haurè de fer!
ResponEliminaPEtons
buena tortilla dulce te ha quedado muy bien y bien presentada.
ResponEliminapor fin he podido comentarte hasta ahora blogger no me dejaba.
bon finde
Aquesta "truita" té una pinta bestial!!
ResponEliminaUna abraçada
Cristina, una rica aportación en dulce.
ResponEliminaMe gusta la idea.
Besos