Aquestes varen ser les postres de Cap d´any. La recepta la vaig extreure del blog Destapant Cassoles. Quan la Mercè la va publicar, de seguida va passar a dalt de tot en la llista de pendents. Vaig respectar els tres ingredients principals però la vaig engalanar una mica per adaptar-la a l´últim sopar de l´any.
Aquesta recepta és una gran solució per l´operació d´aprofitament post-nadalenca. L'heu de provar perquè és suau i gens empalagosa...una delicia que voldreu repetir.
Ingredients
-1 taula de torró de xixona.
-250 gr. de nata per muntar.
-3 ous.
- unes gotes de Frangelico o licor d´avellanes(opcional).
-melmelada de gerds (opcional),
Preparació
Bon profit!
-Esmicoleu el torró i aboqueu-lo en un bol juntament amb tres rovells d'ou i la nata. Ho bateu ben batut fins a obtenir una crema uniforme.
-Seguidament, munteu les clares a punt de neu i les afegiu, amb cura i amb moviments envolvents, a la crema anterior.
-Un cop mesclades, afegiu-hi unes gotes de licor d´avellanes per perfumar la crema.Torneu a mesclar la crema perquè s' integri el licor.
-Abans de repartir la crema en les copes, poseu-hi sobre la base d´aquestes una culleradeta de melmelada de gerds.
-Repartiu les cremes en les copes i les poseu en la nevera que haurà d´estar un mínim de 4 hores a fi que qualli.
-Mitja hora abans de servir la mousse la poseu en el congelador perquè agafi una consistència semi-gelada.
-Decoreu al gust i serviu.
Bon profit!
Jo també en vaig fer un dia i em va encantar!!! realment deliciosa tot i que el dinar ha de ser lleuger per menjar-la a gust!! ideal per acabar els torrons que queden de les festes!! petons
ResponEliminaTé tota la pinta de convertir-se en una postre fabulosa per a qualsevol final d´un bon àpat i sobretot amb convidats...
ResponEliminaA mès, el fet ue sigui cremossa com una mousse m´encanta.
El pastís whisky em sembla massa elaborat per la poca traça que entinc a la cuïna.
Un salutació,
Fran.
L'any passat a casa vam fer una recepta molt semblant, aquest ha tocat el tiramisú! jejeje Boníssima!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Boníssim!!! encara estic a temps de fer-ho perque tinc una barra de turró...
ResponEliminaBon any!!!
Es una bona idea pel torró que sobra perquè es menys empalagós.
ResponEliminaPetons.
Hola!
ResponEliminaUna bona idea, llàstima que no tinc ni una engruneta de torrons... Aquesta delícia s'haurà d'esperar al poper any.
Una abraçada
Hola Cristina
ResponEliminaM'agraden molt tots els postres que porten torró de jijona. La teva proposta s'ha de tenir en compte, és un mousse clàssic,no porta gelatina, és senzill i con dius suau al paladar. No tinc llista de pendents, però aquest el guardo.
Bon any!!
Sembla molt molt bona. A mi m'han sobrat tants torrons que estic recopilant idees per gastar-los.
ResponEliminaT'ha qudat molt maca decorada en aquesta copa.
Petons
Aquesta crema ha de ser molt bona ...........Encara tin torro de xixina; aixi que m'anira perfecte la teva recepta:
ResponEliminaPetons
Aquest any no l'hi fet, però com m'ha sobrat torró, la farè.
ResponEliminaT'ha quedat mol maca amb una molt bona presentació.
Petons
mmm, vas fer bé de fer cas a la Mercè, que és una experta en aprofitar els torrons de xixona per receptes variades!
ResponEliminaJo vaig menjar una mica de la mouse de xixona que em va sobrar del tronc de nadal, i ñes boníssima!!
El detall final hi queda molt bonic!
explotant les restes de torró??? ben fet! ha de quedar boníssim. Molts petonets
ResponEliminaL'any passat em vaig començar a aficionar al turró de xixona (cosa que mai m'havia agradat massa). Quines coses té l'edat? Aquest mousse ha de ser deliciós.
ResponEliminaUna abraçada!
Ei Cristina!, oi que és fi?, una presentació de festa!Una abraçada!
ResponEliminaT'ha quedat molt bonic, Cristina! Mira que n'he sentit a parlar, de la mousse de torró, i encara no m'hi he atrevit. Veig que tu te n'has sortit la mar de bé! petonets!
ResponEliminaEntre la copa, els rajolinets de colors, els trossets d'avellana i els gerds t'ha quedat una presentació de 10, i segur que estava tan deliciós com sembla!! :D Els convidats se'n devien anar contents, contents jaja
ResponEliminaUn petoneeeet!! :)
buscant solucions per treure l'excedent de torrons oi?? molt bona recepta! petons!
ResponEliminaAdient tant com a postres dels dies de festa com per aprofitar el torró que ens quedi!!
ResponEliminaAquest any he menjat poc torró i no ens ha quedat gens però em sembla una manera molt elegant, i diferent, de menjar-ne.
ResponEliminaUna recepta fabulosa d’aprofitament
ResponEliminaPetons
Quines postres mes adequades de Cap D'Any!!
ResponEliminaMolt bona presentació, guapa!
Petonets.
Entre aquesta recepta i la del tiramisú de els fogons de la bordeta aprofito tots els turrons!! Aixó va bé! I per cert molt bona presentació.
ResponEliminaBon any, una abraçada.
otro postre buenisimo y muy bien presentado asi en copa
ResponEliminaBoníssima elecció per a postres de cap d'any, segur que van encantar als convidats! Te molt bona pinta :)
ResponEliminaQuines postres més bones! I la presentació t'ha quedat genial. Debien quedar encantats.
ResponEliminaUna abraçada
Quina manera més bona de començar l'any!! M'emporto la recepta, tinc molt torró que reciclar jejeje...
ResponEliminaPetonets
JO també en tinc de sobres així que la podré fer.
ResponEliminaEncare tinc turro a casa, tastare aquestes postres.
ResponEliminaUn petonet