dimecres, 11 de gener del 2012

FLAM-BROWNIE, EL PASTÍS MÀGIC

A casa el dia de Reis estem de doble celebració ja que també és l´aniversari del meu germà. I a més de menjar el tradicional tortell de Reis també es bufen les espelmes. Aquest any s´han bufat sobre el pastís màgic, que millor que aquest per menjar-lo en un dia tan màgic, no?



Aquesta recepta l´he vista publicada en alguns blogs i volia experimentar l´inversió que es produeix, durant la cocció, entre el brownie i el flam. Queden invertits a l'inrevès de com s´han posat des del principi en el motlle. D´aqui el nom de "màgic". El brownie sembla un tros de terra, una illa que sorgeix del mar.

Ingredients
Per a dos motlles de 23 x 10
-100 gr. de dolç de llet.
Pel flam
-600 ml de llet.
-1 beina de vainilla.
-4 ous.
-150 gr. de sucre.
Pel brownie
-200 gr. de xocolata per postres.
-150 gr. de mantega.
-150 gr de sucre.
-3 ous.
-100 gr. de farina.
-1 pessic de sal.
-1 culleradeta de llevat.

Preparació
-Posar llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui el bull deixeu refredar la llet a fi que s´infusioni.
-Mentrestant prepareu el brownie i foneu, al bany maria, la xocolata amb la mantega. Un cop fosa, afegiu-hi el sucre i els ous batuts.
-Incorporeu-hi la farina tamissada juntament amb la culleradeta de llevat i un pessic de sal. Mescleu bé.
-En el fons del motlle repartiu el dolç de llet. Seguidament, aboqueu-hi la prepació del brownie. Recordeu que les quantitats són per dos motlles.
-Acabeu de preparar el flam; bateu els ous juntament amb el sucre i afegiu-hi la llet que heu reservat.
-Tot seguit, i amb cura, aboqueu-hi la mescla sobre el brownie.
-Tapeu el motlle amb un paper d´alumini i el poseu al bany maria en el forn. L´aigua ha d´estar prèviament calenta. Els primers 20' ha de coure a 200ºC. Els 40' següents ha de coure a 180ºC sense el paper d´alumini.
-Un cop cuït, el deixeu refredar en la nevera a fi que qualli.

Font: Blog La cuina de Casa

Bon profit!


23 comentaris:

  1. Trobo que queda molt original, i ben presentat, segur que la teva familia els va encantar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Què poètica!
    Fa molt bona cara de segur us ho vareu passar fantàstic!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. T'ha quedat super bé!! Jo aquest pastís l'he intentat fer dos cops, i mai m'ha acabat de quedar bé :(
    El teu és molt maco!!
    Petons

    ResponElimina
  4. Ostres, només per veure com s'inverteix ja tinc ganes de fer-lo! jajaja Quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Ostres quin pastís més original, no ho havia vist mai, però si el flam és bo i el brownie és un pecat la barreja ha de ser d'infart!! Molt bona idea.
    Petonets
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  6. Jo també l'he vist diverses vegades però encara no l'he preparat mai. Aquest tall a part de màgic es veu deliciós!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Sí que sou llaminers a casa teva.
    Amb aquesta explicació que has fet, ja venen ganes de fer-lo
    Bona cuina

    ResponElimina
  8. Uuuaaa m'encanta la combinació!! i això que no sóc de xocolata, pero si hi barrejes flam....va...faré un extra!! quina presentació tan fantàstica!! petons

    ResponElimina
  9. Cristina quina pinta tan bona aquest pastis !!!
    Quines ganes de probar-ho , ja que el flam m'encanta I la xocolata també:
    Felicitats pel teu germà.el meu fill també fa els anys el dia de reis .

    ResponElimina
  10. Puc donar fe de que queda boníssim. Jo en tinc un de publicat i es realment fácil i vistós.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. És un clàssic a internet que sempre triomfa! I molt sorprenent el canvi que fan les capes... La combinació de les dues textures i sabors queda deliciosa.

    ResponElimina
  12. M'has conquistat, Cristina! No només propostes un brownie, que m'encanta, sinó un flam, que encara m'agrada més. I ho decores amb poesia de terra ferma i gel... fantàstica, la teva reecpta. Petonet!

    ResponElimina
  13. Això de la inversió de les capes m'ha deixat ben parada! m'agrada el brownie i m'agrada el flam, així que per força m'ha d'agradar el pastís màgic!
    petonets

    ResponElimina
  14. Ens agrada posar-vos reptes! jajaja Algun dia tocarà carn o peix... :S

    ResponElimina
  15. Que curios, no ho savia el que has comentat sobre aquesta recepta, com que no l'he provat de fer mai, ni l'he provat. Té que estar bonissim fa una pinta... algun dia segur que m'animo i la faig que m'han entrat ganes!
    Petons

    ResponElimina
  16. per fi puc comentar! avui no em deixava. Et deia que tinc moltes ganes de fer-lo per veure això que expliques de l'ordre de les capes!!! felicitats al teu germà. Petonets

    ResponElimina
  17. T'ha quedat genial. Encara tinc pendent fer un brownie!. El teu m'encanta, apart de maco, segur que està boníssim.
    Un petò.

    ResponElimina
  18. Ostras la foto es genial. Als meus els hi encantara!

    ResponElimina
  19. Me encantan la alcachofas así que tu propuesta me gustaría y este flan combinado ¡vaya pinta!
    Besicos sorianos:)

    ResponElimina
  20. Una pinta espectacular!!!Me copio la receta
    Un beso
    Paloma
    www.chocolatmalaga.blogspot.com

    ResponElimina
  21. Menciones el sucre en la preparació del brownie pero no als ingredients. Quina es la quantitat? Fa una pinta.... :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són 150 gr de sucre..ara mateix ho rectifico.Gràcies anònim!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...