A casa el dia de Reis estem de doble celebració ja que també és l´aniversari del meu germà. I a més de menjar el tradicional tortell de Reis també es bufen les espelmes. Aquest any s´han bufat sobre el pastís màgic, que millor que aquest per menjar-lo en un dia tan màgic, no?
Aquesta recepta l´he vista publicada en alguns blogs i volia experimentar l´inversió que es produeix, durant la cocció, entre el brownie i el flam. Queden invertits a l'inrevès de com s´han posat des del principi en el motlle. D´aqui el nom de "màgic". El brownie sembla un tros de terra, una illa que sorgeix del mar.
Ingredients
Per a dos motlles de 23 x 10
-100 gr. de dolç de llet.
Pel flam
-600 ml de llet.
-1 beina de vainilla.
-4 ous.
-150 gr. de sucre.
Pel brownie
-200 gr. de xocolata per postres.
-150 gr. de mantega.
-150 gr de sucre.
-150 gr de sucre.
-3 ous.
-100 gr. de farina.
-1 pessic de sal.
-1 culleradeta de llevat.
Preparació
-Posar llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui el bull deixeu refredar la llet a fi que s´infusioni.
-Mentrestant
prepareu el brownie i foneu, al bany maria, la xocolata amb la mantega.
Un cop fosa, afegiu-hi el sucre i els ous batuts.
-Incorporeu-hi la farina tamissada juntament amb la culleradeta de llevat i un pessic de sal. Mescleu bé.
-En
el fons del motlle repartiu el dolç de llet. Seguidament, aboqueu-hi la
prepació del brownie. Recordeu que les quantitats són per dos motlles.
-Acabeu de preparar el flam; bateu els ous juntament amb el sucre i afegiu-hi la llet que heu reservat.
-Tot seguit, i amb cura, aboqueu-hi la mescla sobre el brownie.
-Tapeu
el motlle amb un paper d´alumini i el poseu al bany maria en el forn.
L´aigua ha d´estar prèviament calenta. Els primers 20' ha de coure a
200ºC. Els 40' següents ha de coure a 180ºC sense el paper d´alumini.
-Un cop cuït, el deixeu refredar en la nevera a fi que qualli.
Font: Blog La cuina de Casa
Font: Blog La cuina de Casa
Bon profit!
Trobo que queda molt original, i ben presentat, segur que la teva familia els va encantar.
ResponEliminaUna abraçada
Què poètica!
ResponEliminaFa molt bona cara de segur us ho vareu passar fantàstic!
Una abraçada
T'ha quedat super bé!! Jo aquest pastís l'he intentat fer dos cops, i mai m'ha acabat de quedar bé :(
ResponEliminaEl teu és molt maco!!
Petons
Ostres, només per veure com s'inverteix ja tinc ganes de fer-lo! jajaja Quina pinta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Ostres quin pastís més original, no ho havia vist mai, però si el flam és bo i el brownie és un pecat la barreja ha de ser d'infart!! Molt bona idea.
ResponEliminaPetonets
MAR, de El que no mata engreixa
Jo també l'he vist diverses vegades però encara no l'he preparat mai. Aquest tall a part de màgic es veu deliciós!!
ResponEliminaPetonets
Sí que sou llaminers a casa teva.
ResponEliminaAmb aquesta explicació que has fet, ja venen ganes de fer-lo
Bona cuina
Uuuaaa m'encanta la combinació!! i això que no sóc de xocolata, pero si hi barrejes flam....va...faré un extra!! quina presentació tan fantàstica!! petons
ResponEliminaCristina quina pinta tan bona aquest pastis !!!
ResponEliminaQuines ganes de probar-ho , ja que el flam m'encanta I la xocolata també:
Felicitats pel teu germà.el meu fill també fa els anys el dia de reis .
Puc donar fe de que queda boníssim. Jo en tinc un de publicat i es realment fácil i vistós.
ResponEliminaPetonets.
És un clàssic a internet que sempre triomfa! I molt sorprenent el canvi que fan les capes... La combinació de les dues textures i sabors queda deliciosa.
ResponEliminaM'has conquistat, Cristina! No només propostes un brownie, que m'encanta, sinó un flam, que encara m'agrada més. I ho decores amb poesia de terra ferma i gel... fantàstica, la teva reecpta. Petonet!
ResponEliminaAixò de la inversió de les capes m'ha deixat ben parada! m'agrada el brownie i m'agrada el flam, així que per força m'ha d'agradar el pastís màgic!
ResponEliminapetonets
Ens agrada posar-vos reptes! jajaja Algun dia tocarà carn o peix... :S
ResponEliminaQue curios, no ho savia el que has comentat sobre aquesta recepta, com que no l'he provat de fer mai, ni l'he provat. Té que estar bonissim fa una pinta... algun dia segur que m'animo i la faig que m'han entrat ganes!
ResponEliminaPetons
per fi puc comentar! avui no em deixava. Et deia que tinc moltes ganes de fer-lo per veure això que expliques de l'ordre de les capes!!! felicitats al teu germà. Petonets
ResponEliminaT'ha quedat genial. Encara tinc pendent fer un brownie!. El teu m'encanta, apart de maco, segur que està boníssim.
ResponEliminaUn petò.
Ostras la foto es genial. Als meus els hi encantara!
ResponEliminaHa d'estar tan bo com la foto!
ResponEliminaNani
Me encantan la alcachofas así que tu propuesta me gustaría y este flan combinado ¡vaya pinta!
ResponEliminaBesicos sorianos:)
Una pinta espectacular!!!Me copio la receta
ResponEliminaUn beso
Paloma
www.chocolatmalaga.blogspot.com
Menciones el sucre en la preparació del brownie pero no als ingredients. Quina es la quantitat? Fa una pinta.... :D
ResponEliminaSón 150 gr de sucre..ara mateix ho rectifico.Gràcies anònim!
Elimina