Amb aquest flam de carxofa participo en el repte del 15 de gener. Em va costar decidir-me a participar però volia a demostrar als companys de Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta que als "pastissers" no hi ha cap ingredient que se´ns resisteixi....
L´amalgama de la carxofa amb l´ametlla fa més exquisit el sabor d' aquest flam.És un equilibri entre la carxofa i l´ametlla no predomina un més que l´altra. Vaja... això és el que jo he percebut amb el seu tast. Ara cal que el proveu vosaltres ;-D
Ingredients
Per a 6-8 flams.
-250 g. de carxofes (pes net).
-300 gr. de sucre.
-4 ous.
-250 gr. ametlla mòlta,
-100 gr. de nata líquida.
-100 gr. de sucre per caramelitzar.
Preparació
-Netegeu les carxofes fins arribar a la part més tendra, el cor. Talleu-les, retireu-ne les peluses i la bulliu-les amb el sucre.
-Menstrestant mescleu els ous amb l´ametlla i la nata fins a obtenir una massa homogènia.
-Quan estiguin cuites, les tritureu i les mescleu amb la preparació anterior.
-Feu un caramel amb els 100 gr. de sucre fins que aquest estigui daurat. Aboqueu-lo en els fons dels motlles i ompliu-lo amb la preparació de carxofa..
-Coueu-ho al bany maria 170ºC fins que el flam s´hagi quallat.
Bon profit!
ja veus si no hi ha cap ingredient que se us resisteixi!! a mi se m'hagues fet impossible inventar-me una recepta dolça amb carxofes, però ja veig que la imaginació és molt important i aquesta recepta és fantàstica!! tinc curiositat per saber el sabor que té. me l'apunto! petons guapa
ResponEliminaOstres, quina passada de recepta! Molt original. No sé imaginar-me el sabor, així que l'hauré de provar...hihi!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
es que el que no pensis tú..... Ets una crak. Amb una recepta aixi sorprens a qualsevol, sense dubte!!!!
ResponEliminaEsperem la sortida a Caldes !!!!!!!!
Petonets.
Quina recepta més curiosa!!! I segur que boníssima.
ResponEliminaja veig que no hi ha proposta que se us resisteixi ;-D
PTNTS
Dolça
He de reconèixer que mai en ma vida s'ha m'hauria acudit fer una recepta dolça amb carxofa. Sort n'hi ha que algunes les neuronee els hi treballen al 300 %.
ResponEliminaOriginal recepta i molt bona!!!........... Bon diumenge!!
Petons
No em puc imaginar la carxofa amb una recepta dolça!! Que original! Ets una crack dels postres!jejej
ResponEliminaPetons
Quina imaginació, jo pensava que era un flam salat. Es molt original i tant les carxofes com les ametlles son dos ingredients que m'agraden molt.
ResponEliminaPetons.
Flam dolç amb carxofes? Realment sorprenent!!!! Això s'ha de tastar!!!!
ResponEliminaPetons
Plas, plas, plas!! Tu no em veus però t'aplaudeixo i et faig la ola a la vegada!! jajajajaja Ja tenia ganes de passar per aquí, quina passada Cristina, ets una crack!! L'haurem de provar, eh?
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Quina temptació! Ets la bomba! Sempre en tens alguna de pensada per sorprendre!
ResponEliminaPetons
Sílvia
Caram això si que es original! M'he quedat amb la boca oberta! Flam!!
ResponEliminaUna abraçada
A mi que m'encanta la rebostería, m'has donat una grata sorpresa amb el teu flam, em sembla superoriginal i deu de estar molt bo.
ResponEliminaGràcies per la teva recepta.
Un petonet
Tu si que ets valenta!!!!! però d'on recoi has tret auqesta idea? ens has deixat bocabadats.
ResponEliminapetonets
ohhhhhhhhhhh! Un flam de carxofa! Això és pensar i pensar amb molt de profit.
ResponEliminaNani
Quin atreviment!!!!! em sembla una proposta definitiva. Si fem cosetes dolces amb carbassa, carbassó, tomaquet, ... per que no amb carxofa ???? Genial, genial.... Petons, i bona tarda de diumenge.
ResponEliminaNo s'ha m'hagés acudit mai un flam d'escarxofa. Ets un crac!!
ResponEliminaBona cuina
Amb la boca oberta m'he quedat. Pensava, ha fet un plat salat? Noooooo, dolç! Quina imaginació!
ResponEliminaPetons.
No m'imagino el sabor d'aquest flam, caldrà provar la teva recepta! molt bona idea! Salutacions,
EliminaSandra
i és dolç el flam??? m'has deixat sense paraules!!! plas plas plas petonets guapa
ResponEliminaFlam de carxofa dolç?! Curiós, curiós per suposat que l'haurem de provar.
ResponEliminaUna abraçada.
http://ingredientsiparaules.wordpress.com/ (ho sento no puc comentar de cap altre manera)
Un flam de carxofes???????!!!!!! Quina proposta més original!
ResponEliminaNo m'ho puc imaginar. Per això l'haurem de provar.
Petons!
Una altra dolça!!! Molt original!!! Me l'apunto.... Nosaltres també l'hem fet dolça.
ResponEliminaPtns
Me gusta mucho cómo te ha quedado este flan.
ResponEliminaMe quedo por aquí para ver todas estas recetitas tan ricas que tienes.
Besos
Jo al final no m'he atrevit amb la carxofa, però ja veig que tu has estat molt més valenta! I queda bé menjat com a postres? O és millor d'aperitiu? Suposo que les ametlles i el sucre deuen aconseguir un flam molt bo i amb un gust realment sorprenent.
ResponEliminaGemma és un flam per menjar-lo el mateix dia o l´endemà...La textura és suau però no flexible com la d´un flam normal.Jo vaig trobar un mix de sabors. No destacava un més que l´altra.
EliminaFlan de carxofes!!!!!!!
EliminaLa mes original.
De luxe.
Petons
Ostres!!! Com se m'havia pogut passar per alt!!! Un flam de carxofes i dolç?¿?¿ No et puc assegurar que el provem, a casa els experiments....jejeje. Pero si l'has fet tu, segur que tenia que estar ben bo.
ResponEliminaPetonets
MAR, de El que no mata engreixa
Hola guapa tu
ResponEliminanena que original, apunto la recepta, a casa els i encanten les carxofes
mil petonets Susanna