Aquestes són unes postres exquisides i refrescants per concloure un dinar d´estiu. Encara que té similitud amb la crema catalana, aquesta recepta susbtitueix per nata la llet que s´utilitza per fer la crema catalana.
Ingredients
Per a 4 persones
-4 rovells d´ou.
-4 rodanxes de pinya.
-100 gr. de sucre.
-250 ml de nata.
-kirsch o altre licor *
Preparació
-Primer de tot, mulleu la pinya amb una miqueta de kirsch i deixeu-la macerar mentre es prepara la crema.
*Si no us agrada el licor, podeu posar la pinya tal qual o en almívar; queda igual de bo*.
-Bateu els rovells amb el sucre fins que siguin ben cremosos. Afegiu-hi després la nata i barregeu-ho bé.
-Feu-lo coure al bany maria, remenant contínuament per evitar que els rovells quallin i procurant que la barreja quedi ben fina.
-Quan s´espesseixi, faci les primeres butllofes, retireu-lo del foc i poseu-lo en copes, que deixareu en la nevera fins que estigui completament quallada.
-Abans de servir-ho a taula, poseu-hi per sobre la pinya macerada i tallada a trossos i el kirsch de la maceració.
Bon profit!
Segur que queda molt melosa aquesta crema, a part de bona i gustosa! Amb el toc de pinya brutal.
ResponEliminaPetonets
Sandra
Pinya amb crema, m'encanta la combinació!
ResponEliminaPetonets.
Que bó i refrescant deu ser. Amb el toc de la pinya ideal per aquest dies d'estiu . Mira avui precisament t'he copiat la teva mousse de llimona. Demà ens la mejarem. ¡¡¡¡petons i amb el teu permis aquesta crema segur que la copio.
ResponEliminaencara en queda una mica? que bones han d'estar! petonets bonica
ResponEliminabuena seguro y ideal para estos dias de calor
ResponEliminapeto
miquel
Quina copa tan refrescant si la tingués ara que estic suant! M'agrada moltíssim!
ResponEliminaQuina copa més elegant!, nutritiva i fresqueta, fantàstic postre per a l'estiu. Una abraçada.
ResponEliminaLa combinació de crema catalana i pinya és sensacional! A casa la fem sovint i ens encanta.
ResponEliminaI si poses nata enlloc de llet, encara ha de quedar més bona!
A mi també m'agrada barrejar crema amb pinya!!! és bonissima! m'apunto aquesta recepta per fer-la ja!! petons
ResponEliminaMolt bona la idea, la combinació d'ingredients es curiosa, el kirsh només l'he fet servir per pastissos, està bé saber que te més utilitats.
ResponEliminaAmb la nata deu ser molt bona, i el toc de la pinya la fa refrescant,mmm....
ResponEliminaQuè bona que ha de ser aquesta crema!! Les postres de pinya m'encanten quan va calor, o sigui que m'apunto la idea!
ResponEliminaPetons!
Una combinació molt estiuenca!! La vam fer una vegada la crema amb nata i és molt bona.
ResponEliminaCristina; Quin plaer menjar una crema d'aquestes... s'escolta una frescor...
ResponEliminaQue vagi de gust Cristina¡¡ :-D
Gràcies pel teu comentari al meu bloc.
ResponEliminaTenen molt bona pinta aquestes postres i la pinya m'agrada. Em quedo de seguidora.
Petons.
Contundent però refrescant! A casa preparem una crema semblant amb fruites o amb maduixes soles, però la pinya ve molt de gust a l'estiu i és molt depurativa.
ResponEliminaPetonets!
Anna
Pels ingredients que porta no hi ha dubte que és molt bo.
ResponEliminaEl que m’agrada és el procés d’elaboració d’aquesta crema. Cuita al bany maria li de molta qualitat, amb un resultat final molt fi
Bona cuina
Hola
ResponEliminaSegur que està deliciosa. La crema i la pinya ha de quedar de fàbula. Em guardes una copeta?
Petons
Cristina, m'has despertat la curiositat, m'agradaria saber si tens el Llibre de Sent Soví, tinc molt interès en ell perquè fa temps que intento aconseguir-lo. Digues alguna cosa si us plau.
ResponEliminaAbraçada forta.
Quina bona pinta!!! I ben fresquet, quin postre més bo per l'estiu....
ResponEliminaCristina, per si t'interessa, he trobat dues edicions, fes un cop d'ull a bloc.
ResponEliminaMolt agraït.
Unes postres ideals per l'estiu, segur que és molt refrescant.
ResponEliminaFem un mos Sión
ResponEliminaUn bon colofó final per un bon àpat refrescant
Petons
La combinació de pinya amb crema té que estar deliciosa. A mi m'encanta la crema o tot el que se li assembli. Un bon postre.
ResponEliminaHola Cristina!!!
ResponEliminaQuina bona pinta que té aquesta crema de rovells! I deu ser super refrescant!
Una crema ben fresqueta i amb trossets de pinya... quines bones postres!! Es que jo sóc molt de crema! bona setmana
ResponEliminaCom ve de gust aquest postres ... sobretot a aquestes hores.
ResponElimina