Des de la revetlla que no menjava coca i, se m´ha fet etern...Tenia pendent la coca de vidre que vàrem aprendre a fer en el curs de pastisseria i he fet un cop de cap. He suat la cansalada però el resultat ha valgut la pena. Qui es resisteix a una coca de vidre?
Ingredients
Per a 8 coques de 7 x 30 cm
Per la massa
-500 gr. de farina de força.
-300 ml d' aigua.
-10 gr. de sal.
-25 gr. de llevat de forner.
-2 cullerades d´oli d´oliva.
Pel farciment
-oli.
-sucre.
-pinyons.
-anís sec.
Preparació
-Primer de tot, heu de dissoldre el llevat en una mica d'aigua de la que requereix la recepta que haurà d´estar tèbia.
-Tot seguit, en un bol, aboqueu-hi la farina en forma de volcà i afegiu-hi els ingredients d´un en un: el llevat, la sal, les 2 cullerades d'oli i la resta de l' aigua.
-Treballeu la massa, tot fent una bola. Aquesta estarà llesta quan no s´enganxi als dits. Si s´enganxa als dits afegiu-hi una mica més de farina perquè agafi la consistència necessària.
-Deixeu reposar la massa fins que dobli el seu volum, tapada i en un lloc calent on ho hi hagi corrent d' aire. Això suposa d´uns 30' a 1 hora. Aquesta massa la podeu congelar i fer les coques o pizzes en un altra moment.
-Un cop hagi doblat el volum, ja podeu preparar les coques. Feu boles de massa, segons els núm de coques que volgueu fer i les estireu amb el corró fins que quedin superfines. Jo he posat la massa entre paper de forn i m´ha anat molt bé a fi que no se´m trenqués ni se m´enganxés la massa al corró.
-Un cop feta la forma heu de pintar les coques amb oli; després heu d'afegir sucre generosament; tot seguit els pinyons a gust del consumidor. A fi que els pinyons no es cremin es poden hidratar en aigua mentre esteu fent la coca.
-I ara, cap al forn a 180º a dalt i a baix fins que estigui daurada, uns 15 aprox.
-Quan estiguin enfornades les pinteu generosament amb anís que li donarà la textura de cristall.
Jo no m'hi resisteixo!! I aquesta té molt bona pinta!
ResponEliminaAquesta me l'apunto, que a mon pare li xifla la coca de vidre!! quina pinta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
m'encanten les coques de vidre, son el meu berenar preferit, les acostumo a fer amb massa de pizza. petons
ResponEliminaOhhh m'encanten aquestes coques, i no m'atreveixo mai a fer-la. Nomes de veure-la m'entren unes ganes de menjar-ni....
ResponEliminaCristina!!! gràcies pel comentari guapa. Aquesta coca... men menjava un trosset amb un cafetonet amb gel. Petonets
ResponEliminaJo m'apunto la recepta pq ens encanta!!!
ResponEliminaUn petonàs,
Esther
Tinc una mica de massa congelada que em va sobrar de diumenge que vaig fer pizzes, que tambe es sua la gota gorda, pero esta tan bona...
ResponEliminaFare la coca de vidre!!!
Petonets.
Hola!!
ResponEliminaDeliciosa tu coca de vidre.
Un saludo.
Cristina deliciosamente y irresistiblemente muy buena,yo todavia no la he echo para el blog
ResponEliminapeto
miquel
M'hi apunto ¡¡¡ Només de veuren les fotos, ara mateix hem menjaria. T'han quedat delicioses .
ResponEliminaPetons
amb el que a mi m'agrada aquest tipus de coca!!!! gràcies per la recepta!!! ;) petonets guapa
ResponEliminaJo no em puc resistir, m'encanta!
ResponEliminaM'agrada molt com t'ha quedat. Ara fa temps que no la faig i si tingués pinyons ara mateix la faria.
ResponEliminaPetons.
Jo no m'hi ressiteixo!!! Està molt i molt bona!!!
ResponEliminaQue bona, i molt caramelitzada, una delicia. Hem quedo miran mes cosetes. petons, guapa.
ResponEliminaAixo ho de fer a casa...ara no ja et dic que amb la calor que fa sóc incapaç de fer res... pero l'octubre ho tasto.
ResponEliminaPetons
La meva coca preferida!! Per mi són com les pipes, començo i no puc parar. T'ha quedat super fineta, com ha de ser!!
ResponEliminaPetonets maca
M'encanta aquesta coca!! Recepta apuntadíssima!! Petons!
ResponEliminaMolt bona, me l'apunto per més endavant! :)
ResponEliminaAmb aquesta coca tens l'èxit assegurat!!! queda boníssima, eh? i quasn dius que l'has fet a casa, al·lucinent! t'ha quedat molt maca!!!
ResponEliminaQuina coca tan irresistible i temptadora.
ResponEliminaAcabo de conocer tu blog de casualidad y me ha encantado, por lo que me quedo de seguidora para poder mirarlo con mas detenimiento, un beso y hasta pronto!!!
ResponEliminaLa coca de vidre m’encanta, però no ne fet mai, avia’m si em decideixo amb el teu permís et copio la recepta
ResponEliminaPetons
Mai et pots resistir a una coca de vidre, nosaltres en diem coca seca, és un autèntic vici!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ressistir-se a una coca de vidre??? Per descomptat que nosaltres NOOOOOO!!
ResponEliminaQuina delicia, i el millor es que es meja tot l'any, m'encanta.
ResponEliminaCristina; ... i amb aquest cruixent que fa... i amb el pinyons... i tota ella, espectacular. Que vagi de gust Cristina¡¡ :-D ;-D
ResponEliminaaquests tipus de coques m'encantan...el caramelo crujiente ummmm que bueno...bueno es que todo lo que visto en el blog es bueno....me quedo y me quedo
ResponElimina