Aquesta és la mousse que vaig fer per les postres del dinar de Festa Major. Després d´atipar-se la nit de Sant Joan amb el sopar a la fresca i la coca venia de gust unes postres amb fruita, lleugeres, de textura fina i alhora gustoses com és l´albercoc en aquest cas.
No, no és salsa rosa decorada amb patates fregides i ketchup...Aquesta var ser la conyeta del dia. Molta conyeta, però us puc assegurar que les copes de "salsa rosa" varen quedar netes com una patena.
Ingredients
Per a 4 persones
Per a 4 persones
-1/4 de kg d'albercocs madurs,pelats i sense os.
-200gr. de nata muntada.
-75 gr. de sucre.
-1/2 llimona.
-2 fulls de gelatina.
-préssec en almívar.
.melmelada de fruïts vermells.
Preparació
-Talleu els trossos d'albercocs.Tritureu-los fins a obtenir un puré ben fi.
-Expremeu la 1/2 llimona i afegiu-la al puré d'albercocs. Reserveu.
-Mentrestant, remulleu els fulls de gelatina en aigua freda durant 5 minuts.
-Un cop transcorregut aquest temps, aboqueu-hi la meitat del puré en un cassó i l'escalfeu a foc lent sense que arribi a bullir. I, a continuació hi afegiu la gelatina ben escorreguda. Remeneu-la fins que es dissolgui.
-A continuació incorporeu-hi la resta del puré; deixeu-lo refredar i el poseu en la nevera fins que comenci a quallar.
- Un cop estigui en el punt anterior, incorporeu-hi la nata, que haureu muntat amb el sucre,amb moviments envolvents.
-Repartiu en els bols o copes i deixeu la mousse en la nevera fins que qualli.
Bon profit!
estupenda y rica copa digna de la festa Major
ResponEliminapeto
miquel
Ara que ho dius si que s'assembla a una salsa rosa XDDD, però de ben segur que jo també escuraria bé la copa ;)
ResponEliminaCristina! Cada cop prostres més fesquets! Me l'apunto. li diré al pastisser de casa que m'agrada a veure si cau.
ResponEliminaUna abraçada
Quina delícia!. Si volem només la dolçor de la fruita, es pot prescindir del sucre o és imprescindible posar-lo perquè la recepta quedi bé?. És que a vegades canviar els ingredients de la pastisseria és una mica perillós, no?
ResponEliminaGlòria, totalment d´acord amb tu. Amb la dolçor de la fruita ja n´hi ha prou...jo sóc de les que no ensucro ni els iogurts.
ResponEliminaPots perfectament muntar la nata sense afegir-hi sucre...això ha estat una opció personal. Quedarà igual de bo. I si veus que no té la dolçor desitjada sempre el pots ensucrar amb un sobret de sucre com si fos cafè amb llet.
Quin postre més deliciós!! amb el que m'agrada la fruita d'estiu, i així tipus mousse encara més!! hauré de provar aquesta recepta!! petonets
ResponEliminaFantàstica i lleugera mousse per a després de les "atracades" dolces de Sant Joan. Prenc nota!Una abraçada! (m'agradarà conèixe't)!
ResponEliminaAquesta mousse ben fresqueta ha de estar riquissima. amb aquestes calors el postre ideal
ResponEliminaPetons.
Hola Cristina
ResponEliminaSempre dic que els postres poden espatllar un bons dinar o sopar, en el cas teu, crec que ha estat el toc de satisfacció final.
Bona cuina
Què bona aquesta mousse... me la menjaria ara mateix ben a gust!!!!
ResponEliminaPetonets!
Sandra
M´has fet riure amb les patates i el ketxup! Si que ho sembla! Però quina sorpresa no? Dolcet i amb gust d´albercoc, delicios!
ResponEliminaPetons
Aquestes postres de mousse amb fruita són les meves preferides, sobretot després d'un gran dinar. I el culís de maduixa li queda molt bé, no facis cas de la brometa del ketchup! ;)
ResponEliminaTornar per aqui.. es com tornar a casa.. i quin gust!
ResponEliminaNo sóc gaire de mousse.. però crec que en faria una excepció!
Mglòria
A mi m'encanten les mousses de tot tipus. Aquesta d'albercoc ha d'estar boníssima o sigui, que me l'apunto!
ResponEliminaPetons!
Hosti tu, això té una pinta molt bona, i pels ingredients els gust també.
ResponEliminaEt felicito, per fer servir fruita del temps i pel fantàstic resultat.
Besets.
Noasaltres aquest any vam posar albercoc a la coca de Sant Joan i en vam quedar molt satisfets. Aquestes copes no semblen salsa rosa, semblen delicioses!!
ResponEliminaOstres Cristina! Si que sembla salsa rosa amb patates i ketchup!!!!
ResponEliminaL'albercoc és la meva fruita preferida d'estiu .. o sigui que imagina com m'agradaria! Acabo de veure un altre mousse a la Mercè de Cuina per a llaminers. Si no el faig, ... no tinc perdó!!!
Petonets
Quina mousse mes bona i refrescant.
ResponEliminaPerfecte per pendre desprès dels atracons de coques.
Una manera molt bona per fer menjar fruita als que normalment no mengen.
Petonets
Els albercocs són boníssims i en forma de mousse deuen ser una delícia!
ResponEliminaEl proper cap de setmana tinc convidats i provare de fer aquesta mousse,em sembla deliciosa i diferent..
ResponEliminaPetonets.
Tu no pateixis, si no volen les patates amb salsa rosa ja ens les mejarem nosaltres.;)
ResponElimina"fem un mos"
ResponEliminaUna mousse la mar de deliciosa
Petons
Ahir vaig veure albercocs i vaig dir pq els volia jo??? clar vaig veure la teva recepte pel google reader pero no vaig entrar al bloc i ara al entra m'en recordat que era pq havia vist la teva recepte.
ResponEliminaPetonets
Ja ho crec que les copes van quedar netes com una patena! Amb la bona pinta que fan! I tota la raó, aquestes postres són les que vénen més de gust amb la calor que fa.
ResponEliminaPetons!
Jo que no sabia que fer amb els albercocs i mira quina mousse tan deliciosa! Guau, és que m'encanta! La provarem de fer a casa!
ResponEliminaPetonets!
M'encanten aquestes postres lleugeres i fresquetes. Aquesta mousse té una pinta divina, sembli salsa rosa o no! Jeje!
ResponEliminaPetons!
Anna
Bueno ja he fet la teva mousse i esta bonissima.
ResponEliminaGràcies
Em sembla que jo també hagués deixat la copa neta, ben neta!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Cristina, guapa tu
ResponEliminaanoto la teva recepta,..la faré amb préssec,..segur que igual de bo, hummm
mil petonets Susanna