Avui hem celebrat el final de curs dels monogràfics que s´han impartit en la secció de cuina de l' Escola Mpal d'Art. Al llarg del curs s´han celebrat uns monogràfics molt interessants: cuina japonesa, cuina de Nadal, de pasta italiana, de pastisseria i de tapes l´última classe del qual ha estat avui.
Juntament amb el tast de les tapes alguns companys han portat vi i cava i jo he portat aquest pastís mousse de llimona.
El pastís mousse de llimona és tot un clàssic de les pastisseries. El primer que l´ha tastat ha estat el profe de cuina, sota l´atenta mirada de tots. I, sí, he passat la prova, je, je, je
Ingredients
-200gr. de galetes maria.-60 gr. de mantega.
-4 llimones.
-140 gr de sucre.
-6 fulls de gelatina.
-400 ml de nata.
-1/2 sobre de gelatina de llimona.
Preparació
-Tritureu les galetes que quedin ben picades (pols) i les mescleu amb la mantega. Amb aquesta pasta feu la base del pastís. Prémeu-la bé amb els dits. I fiqueu el motlle en la nevera mentre prepareu la resta d´ingredients perquè la galeta agafi consistència.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
-Exprémeu les llimones i escalfeu el suc amb el sucre. Quan arrenqui el bull, retireu del foc i afegiu-hi la gelatina ben escorreguda. Deixeu refredar a temperatura ambient.
-Munteu la nata i afegiu el suc de la llimona, ja refredat a temperatura ambient, i barregeu amb moviments envolvents a fi que la nata no s' abaixi.
-Aboqueu-ho en el motlle i deixeu-ho quallar un mínim de 8 hores en la nevera.
-Prepareu la 1/2 de la gelatina segons les indicacions de l`envàs amb 125 ml d´aigua calenta. Un cop s´hagi dissolt, aboqueu-hi 125 ml d' aigua freda. Deixeu refredar una mica i l´aboqueu sobre la mousse de llimona.
-Torneu-hi a posar la mousse en la nevera a fi que qualli la gelatina, mínim 4 hores. Un cop transcorregut aquest termini ja estarà llesta per menjar.
Bon profit!
si vols, el curs que ve et faig jo un curset i a canvi em portes aquests pastissos tan bons! jajajajajaja. T'ha quedat perfecte!!! petonets guapa
ResponEliminaM'encanten els pastissos de llimona, i ara que fa caloreta, ben fresquet, és lleuger i refrescant. Fa temps que tinc una entrada pendent amb un pastís de mousse de llimona. Ara l'hauré de tornar a fer amb la teva recepta. Fantástic. Un petó
ResponEliminaCristina; ...llàstima que no em pugui colar per l'ordinador i fer-li una bona mossegada en aquesta mousse de llimona... està (millor dit estava) que no vegis... Que vagi de gust Cristina¡¡ :-D ;-D
ResponEliminaQué bona i que apetitosa!!!
ResponEliminaUn petonàs,
Esther
Caram nena, quina cara aquest pastís! Sembla de pastisseria!! Ets una crack ;)
ResponEliminaPetonets
Sandra
Un dels millors pastissos que existeixen!. Els meus preferits son les mousses i amb aquest sempre tens a tothom guanyat!. T'ha quedat espectacular!Una abraçada.
ResponEliminaM'encanten les mousse. Jo hen faig a sovint, sobretot a l'estiu...
ResponEliminaT'ha quedat perfecte.
Petonets
T'ha quedat sensacional ¡¡¡ Jo crec que vas passar amb un excel.lent amb aquest pastis.
ResponEliminaPetons
te ha quedado sensacional y superaprobada para mi es uno de mis favoritos.
ResponEliminapeto
miquel
Caram Cristina! On aniràs el proper curs? Potser m'hi apuntaré i així a final de curs podré tastar tot això que fas.
ResponElimina(no em funciona bé això dels comentaris em sortia com anònim he tingut que fer-ho d'aquesta manera)
Hola Cristina, bon dia!
ResponEliminaRenoi! sembla dels millors aparadors de pastisseria!!!!! També és un dels meus preferits i en menjaria tot l'any!!! Petonets
que maco t'ha quedat,a mi aquests tipus m'agraden molt,segur que van disfrutar,petons
ResponEliminaLa mousse de llimona potser és un clàssic, però es dels meus preferits! mmmmm
ResponEliminaQuin munt de cursos que has fet, crec que m'apuntaria a tots, especialment al de cuina japonesa en sóc fanática ;)
Altament recomanable per després d'un dinar pesat.
ResponEliminaLleuger i refrescant... perfecte per aquestes calors que ja tenim.
Petonet
Ha d'estar molt bona a jutjar per la bona pinta que fa!
ResponEliminaVeient la teva recepta m'he recordat d'un dubte que tinc: Quan faig pastís de mousse de xocolata tinc problemes perquè la textura en quedi bé, se'm fan petits grumolls. Just en el pas últim d'integrar la nata. Que alguna ànima caritativa em podria dir perquè pot ser?! Moooooltes gràcies!
Un clàssic que ara amb la caloreta passa molt bé. no m'extranya que lii hagi agradat al "profe" sembla de pastisseria!!
ResponEliminaMMMmmmm quina pinta!!! Me topat amb el teu blog i em sembla molt interessant, a partir d'ara ja tens una altra seguidora! He vist algunes coses que vull provar de fer, i en concret aquest pastís de llimona que té que estar deliciòs....
ResponEliminaGenial!! De pastisseria!!! Un pastís ideal pels dies que ens venen de calor. Ja tinc guardad la recepta, aquest estiu la provarem.....
ResponEliminaArsa! quina bona pinta, aquest pastís és de mort per mousse llimona.
ResponEliminaBeset.
Si el profe l'ha tastat i l'ha aprovat, segur que era sensacional! :)
ResponEliminaM'encanten els pastissos de llimona tan refrescants, són els meus preferits ;)
No m'estranya que hagis superat la prova amb la bona pinta que fa!!! I els pastissos de llimona són taaan bons!
ResponEliminaPetons!
Aquests pastissos són els meus preferits. T'ha quedat de pastisseria!
ResponEliminaQuina bona pinta que té aquest pastís. És un dels preferits del meu marit, però normalment el comprem. T'agafo la recepta i crec que s'ha acabat comprar-los fets.
ResponEliminaUna abraçada!
Estic davant d'un gran dilema ... m'agrada aquest mousse de llimona, però també les dues bavaresa .... Què faig? Em porto un tros de cada?
ResponEliminaHmmm... no em costa de creure, que t'aprovés! Quina pinta! :D i la llimoneta a dalt de tot és el toc final perfecte, quina monada jeje :)
ResponEliminaLes postres em tornen boja i m'ha encantat el teu bloc, me'n faig seguidora ara mateix!
Un clàssic que no falla ideal per després d'un àpat copiós. T'ha quedat molt ben presentat!
ResponEliminaFins aviat!
Anna
I tan que has passat la prova.. T' ha quedat molt bonic i ja se'm fa la boca aigua, amb l' arribada del bon temps vénen molt de gust aquestes postres refrescants.
ResponEliminaJo en faig un de similar, però amb formatge tipus San Millán. Però és que el teu sembla de pastisseria...
ResponEliminaEstoy cocinando tu receta en este momento...ahora la tengo en el reposo de 8 horas y mañana continuo....que ganas tengo que probarla!!! Saludos!
ResponEliminaYa me dirás como te ha quedado y te ha parecido...Hay personas que les gusta mucho y otras la encuentran un poco àcida.
EliminaHola, voldría fer aquesta recepta, però l'hauría de fer un parell o tres de dies abans, ho puc congelar?
ResponEliminaHola! I tant que la pots congelar! Però jo et recomenaria que la nit abans de menjar-se-la la possessis en la nevera i, el mateix dia de consumició fessis la gelatina. Espero haver-te ajudat.
ResponEliminaMoltes gràcies!
EliminaHola Cristina, em va quedar molt bo va ser un èxit, a part que és molt fàcil de fer-lo. Moltes gràcies!
EliminaGràcies per la teva confiança.
Elimina