dimecres, 5 de gener del 2011

TRONC DE POMA AMB CANYELLA

Aquestes són les postres que vaig preparar per la nit de Cap d´Any. Es tracta d´un tronc diferent d´aquells que he fet fins ara, amb un pa de pessic d´ametlles, canyella i farina de blat de moro que lliga a la perfecció amb la crema, gens embafadora, de pomes.



Ingredients
Per al pa de pessic
-4 cullerades d´ametlles crues picades
-4 cullerades de sucre.
-4 cullerades de farina de blat de moro.
-4 clares d´ou.
-1 culleradeta de llevat en pols.
Per al farciment
-4 pomes golden
-1 culleradeta de canyella en pols.
-200 ml de nata per muntar.
-100 gr. de sucre.
-1/2 culleradeta de canyella en pols.
-1 llimona
-Per decorar
-melmelada de gerds
-canyella

He habilitat un conversor de mesures que l´he situat en el lateral dret del blog.

Preparació
1- Bateu les clares amb el sucre a punt de neu fort. Afegiu-hi l´ametlla, la canyella i la farina de blat de moro tamisada amb el llevat en pols i barregeu-ho suament perquè les clares no s´abaixin.
2- Aboqueu-hi aquesta preparació en una safata al forn coberta amb un paper de forn i la coeu-ho a 180º uns 10 minuts fins que les vores es daurin i sigui ben ferma al tacte. Passat aquest temps retireu la safata del forn, i aboqueu la planxa de pa de pessic en un drap humit i l´enrotlleu perquè agafi la forma fins que es refredi.
3-Mentrestant, peleu les pomes, ratlleu-les amb la part més gruixuda del ratllador i regueu-les amb suc de llimona. Afegiu-hi la canyella, el sucre i la nata batuda a punt de neu. Esteneu aquesta crema per sobre el bescuit i enrotlleu-lo.
4-Un cop fet el tronc, podeu decorar-lo amb melmelada de gerds i canyella.  Jo en aquest cas pel farciment he abocat directament del pot la melmelada per així donar-li més cos. Però si ho preferiu, podeu escalfar la melmelada en un cassó i un cop estigui líquida la passeu per un colador i us quedarà com una crema lleugera.


Sabieu que...
Les pomades o preparats farmaceùtics de múltiples tipus i aplicacions deuen el seu nom a la poma. Amb aquesta fruita i oli es preparaven, a les antigues botigues, diversos ungüents cicatritzants.

Bon Profit!

16 comentaris:

  1. ¿Com és que cada publicació que fa em sorpren cada vegada més?
    A més sembla apte per gent amb intoleràncies!!!
    Bons Reis, Cristina!
    Gourmenderies

    ResponElimina
  2. M'agradat molt aquet postre,se veu delicios i amb la poma deu esser ben diferent,es molt original i m'emporto la recepta,
    Feliç día del Reis i un petó ben gross.
    htpp://sescuinetesdague.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Quina combinació més bona.Ha d'estar boníssim!!
    Bons Reis!!!Emma

    ResponElimina
  4. Cristina:
    Una propuesta que no la habia visto nunca con este relleno de poma y nata.Pero viendo la foto te ha quedado muy bien incluida la presentacion y el gusto me lo imagino muy bueno con esta combinacion nata-poma-mermelada
    Bons Reis
    Peto
    miquel

    ResponElimina
  5. M'encanta el farcit de poma... ha de quedar super lleuger!
    Segur que van ser unes postres delicioses, ideals pel sopar de Cap d'Any!

    ResponElimina
  6. Oh Cristina, quin braç més original, tant la massa com el farcit! I no dubto que deliciós!
    Petons i feliç any nou!

    ResponElimina
  7. Hola! aquest tronc sembla un homenatge a la primavera! quina preciositat!

    ResponElimina
  8. Quin tronc més preciós!! Cristina tornes a sorpedrens amb un altre recepte de lo més original, el color rosa fort queda genial al tronc.
    Enhorabona, segueix així bonica!!

    ResponElimina
  9. Espectacular Cristina!Em sembla una combinació perfecte. Un dia podies fer la foto de les cares quan veuen els teus pastissos! Espero que els Reis s'hagin portat molt bé! Molts petonets,

    ResponElimina
  10. hola ,quin troc mes espectacular ,te una pinta bonisima ,em quedo per aqui mirant el teu blog.

    ResponElimina
  11. Icreible, mira que estoy llena de comida, pero ahora me comeria un trocito. Besos

    ResponElimina
  12. Vaya, Vaya....Estava convençuda que us agradaria aquesta recepta.
    Personalment el toc de melmelada amb el pa de pessic era celestial...

    Petonets per a tots.

    ResponElimina
  13. Ohhh...vaja quin tronc més original!! Perquè no se m'ocorren aquestes coses a mi!!! Ep... acab de veure que has posat això de seguidors... m'apunto tot d'una que si no a vegades se'm pot passar alguna entrada, i amb aquestes meravelles que fas no em puc permetre aquest luxe!! un petó, guapa. Paula

    ResponElimina
  14. Ha de ser molt bo, amb el farcit de la crema i la melmelada...

    ResponElimina
  15. Paula, Isabel i Anna...estava boníssim; proveu-lo a fer perquè jo no puc explicar amb paraules el gust que tenia...sensacional.

    Crec que la melmelada que li escau és la de gerds no me l´imagino amb cap altre sabor.

    Petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...