Aquestes són les postres que vaig preparar per la nit de Cap d´Any. Es tracta d´un tronc diferent d´aquells que he fet fins ara, amb un pa de pessic d´ametlles, canyella i farina de blat de moro que lliga a la perfecció amb la crema, gens embafadora, de pomes.
Ingredients
Per al pa de pessic
-4 cullerades d´ametlles crues picades
-4 cullerades de sucre.
-4 cullerades de farina de blat de moro.
-4 clares d´ou.
-1 culleradeta de llevat en pols.
Per al farciment
-4 pomes golden
-1 culleradeta de canyella en pols.
-200 ml de nata per muntar.
-100 gr. de sucre.
-1/2 culleradeta de canyella en pols.
-1 llimona
-Per decorar
-melmelada de gerds
-canyella
He habilitat un conversor de mesures que l´he situat en el lateral dret del blog.
Preparació
1- Bateu les clares amb el sucre a punt de neu fort. Afegiu-hi l´ametlla, la canyella i la farina de blat de moro tamisada amb el llevat en pols i barregeu-ho suament perquè les clares no s´abaixin.
2- Aboqueu-hi aquesta preparació en una safata al forn coberta amb un paper de forn i la coeu-ho a 180º uns 10 minuts fins que les vores es daurin i sigui ben ferma al tacte. Passat aquest temps retireu la safata del forn, i aboqueu la planxa de pa de pessic en un drap humit i l´enrotlleu perquè agafi la forma fins que es refredi.
3-Mentrestant, peleu les pomes, ratlleu-les amb la part més gruixuda del ratllador i regueu-les amb suc de llimona. Afegiu-hi la canyella, el sucre i la nata batuda a punt de neu. Esteneu aquesta crema per sobre el bescuit i enrotlleu-lo.
4-Un cop fet el tronc, podeu decorar-lo amb melmelada de gerds i canyella. Jo en aquest cas pel farciment he abocat directament del pot la melmelada per així donar-li més cos. Però si ho preferiu, podeu escalfar la melmelada en un cassó i un cop estigui líquida la passeu per un colador i us quedarà com una crema lleugera.
Les pomades o preparats farmaceùtics de múltiples tipus i aplicacions deuen el seu nom a la poma. Amb aquesta fruita i oli es preparaven, a les antigues botigues, diversos ungüents cicatritzants.
Bon Profit!
¿Com és que cada publicació que fa em sorpren cada vegada més?
ResponEliminaA més sembla apte per gent amb intoleràncies!!!
Bons Reis, Cristina!
Gourmenderies
M'agradat molt aquet postre,se veu delicios i amb la poma deu esser ben diferent,es molt original i m'emporto la recepta,
ResponEliminaFeliç día del Reis i un petó ben gross.
htpp://sescuinetesdague.blogspot.com
Quina combinació més bona.Ha d'estar boníssim!!
ResponEliminaBons Reis!!!Emma
Cristina:
ResponEliminaUna propuesta que no la habia visto nunca con este relleno de poma y nata.Pero viendo la foto te ha quedado muy bien incluida la presentacion y el gusto me lo imagino muy bueno con esta combinacion nata-poma-mermelada
Bons Reis
Peto
miquel
M'encanta el farcit de poma... ha de quedar super lleuger!
ResponEliminaSegur que van ser unes postres delicioses, ideals pel sopar de Cap d'Any!
Oh Cristina, quin braç més original, tant la massa com el farcit! I no dubto que deliciós!
ResponEliminaPetons i feliç any nou!
Hola! aquest tronc sembla un homenatge a la primavera! quina preciositat!
ResponEliminaQuin tronc més preciós!! Cristina tornes a sorpedrens amb un altre recepte de lo més original, el color rosa fort queda genial al tronc.
ResponEliminaEnhorabona, segueix així bonica!!
Espectacular Cristina!Em sembla una combinació perfecte. Un dia podies fer la foto de les cares quan veuen els teus pastissos! Espero que els Reis s'hagin portat molt bé! Molts petonets,
ResponEliminahola ,quin troc mes espectacular ,te una pinta bonisima ,em quedo per aqui mirant el teu blog.
ResponEliminaIcreible, mira que estoy llena de comida, pero ahora me comeria un trocito. Besos
ResponEliminaVaya, Vaya....Estava convençuda que us agradaria aquesta recepta.
ResponEliminaPersonalment el toc de melmelada amb el pa de pessic era celestial...
Petonets per a tots.
Ohhh...vaja quin tronc més original!! Perquè no se m'ocorren aquestes coses a mi!!! Ep... acab de veure que has posat això de seguidors... m'apunto tot d'una que si no a vegades se'm pot passar alguna entrada, i amb aquestes meravelles que fas no em puc permetre aquest luxe!! un petó, guapa. Paula
ResponEliminaQué maravilla Cristina!!!
ResponEliminaHa de ser molt bo, amb el farcit de la crema i la melmelada...
ResponEliminaPaula, Isabel i Anna...estava boníssim; proveu-lo a fer perquè jo no puc explicar amb paraules el gust que tenia...sensacional.
ResponEliminaCrec que la melmelada que li escau és la de gerds no me l´imagino amb cap altre sabor.
Petons