Volia portar unes postres diferents a les que havia fet fins ara...que no fos el típic pastís d´aniversari ni que portés nata, xocolata o crema. El resultat fou que a més de quedar boníssim, els vaig impressionar.
Ingredients
-250gr. de mató.
-3 plàtans madurs.
-1/2 pot petit de llet condensada La Lechera.
-3 ous.
-4 fulls de gelatina.
-1 llimona.
-50 gr. de sucre per caramel.litzar.
Preparació
-S´aixafen els plàtans amb una forquilla i es reguen amb el suc de llimona, mentre es barregen amb el mató, els rovells d´ou i la llet condensada. Es treballa amb la batedora fins a obtenir un puré fi.
-A banda, es remullen els fulls de gelatina amb aigua freda 5 minuts que després es dissoldran en un dit d´aigua calenta que s´agregarà a la preparació anterior.
-S´hi incorporen les clares a punt de neu, barrejant-les amb moviments envolvents perquè no perdin consistència.
-Es posa tot en un motlle de corona caramel.litzat i, aquest es deixa a la nevera, a recer de mans furtives, fins que qualli i agafi una consistència similar a un púding.
-Desemmotlleu i decoreu al gust.
-250gr. de mató.
-3 plàtans madurs.
-1/2 pot petit de llet condensada La Lechera.
-3 ous.
-4 fulls de gelatina.
-1 llimona.
-50 gr. de sucre per caramel.litzar.
Preparació
-S´aixafen els plàtans amb una forquilla i es reguen amb el suc de llimona, mentre es barregen amb el mató, els rovells d´ou i la llet condensada. Es treballa amb la batedora fins a obtenir un puré fi.
-A banda, es remullen els fulls de gelatina amb aigua freda 5 minuts que després es dissoldran en un dit d´aigua calenta que s´agregarà a la preparació anterior.
-S´hi incorporen les clares a punt de neu, barrejant-les amb moviments envolvents perquè no perdin consistència.
-Es posa tot en un motlle de corona caramel.litzat i, aquest es deixa a la nevera, a recer de mans furtives, fins que qualli i agafi una consistència similar a un púding.
-Desemmotlleu i decoreu al gust.
Bon Profit!
Cristina,
ResponEliminaDona gust tenir companys de feina com tu, que per a celebrar un aniversari fas meravelles com aquesta corona de mató. No m'estranya gens ni mica de l'èxit assolit.
Una abraçada
ostres quin postre mes bo,el mató esta bonisim i aixi deu ser increible.petons
ResponEliminaQuina sort tenen els teus companys!!! Moolt bona recepta! Un petó, Paula
ResponEliminaCristina, a mi marido le vuelve loco el mato asi que como lo vea no me escapo de hacer esta receta, besos
ResponEliminaCristina
ResponEliminaquedaste como una reina con este postre,se acordaran de ti una temporada, hasta que les vuelvas a sorprender con otro.
peto
miquel
Hola Cristina,
ResponEliminaMató i plàtan, una combinació boníssima. Una presentació impecable i una imaginació extraordinària. Els companys de classe deuen estar esperant qualsevol excusa per demanar-te alguna cosa dolça oi? Petonets maca,
Aquests púdings freds m'encanten, i la combinació de mató i plàtan és deliciosa. Segur que en Toni i la resta van quedar encantats!
ResponEliminaQuina dolçor de pastís!! m'encanten els pastissos amb platan!
ResponEliminaEl plàtan amb el mató em sembla una opcció deliciosa, ja ho crec que els deuries impressionar!
ResponEliminaQuina sort el Toni! i felicitats!
ResponEliminaPerque un dia ja ens vas ensenyar la ceràmica que feies.. perquè amb tantes cel·lebracions casi que es fa difícil pensar que tingueu temps per fer anar el torn! ja-ja-ja
¿Ja has començat el curs de pastisseria? ¿què tal?
Gourmenderies
Gràcies pels vostres comentaris. S´esperaven el típic pastís d´aniversari. No hi va quedar cap engruna.
ResponEliminaGlòria, encara no l´he començat és al febrer.