dilluns, 3 de gener del 2011

PASTÍS MOUSSE DE TORRÓ DE XIXONA

Aquestes són les postres que vaig portar el dia de St.Esteve a casa de la meva padrina on cada any ens reunim tots els cosins. Alguns ens veiem només per aquesta data i crec que l´ocasió mereixia portar unes postres com aquestes.


Ingredients
Per a la base
-200 gr de galetes maria.
-60 gr. de mantega.
-2 cullerades de llet.
Per la mousse
-400 ml de nata per muntar,
-4 clares.
-5 fulles de gelatina.
-600 ml de gelat de torró.
-100 gr. de sucre.
Per al crocant
-ametlla tendra picada.
-100 gr. de sucre.
-50 gr. de mantega.

Preparació
-Deixeu el gelat fora de la nevera fins que es desfaci. Feu la base del pastís tot esmicolant les galetes que s´han de mesclar amb la mantega pomada i dues cullerades de llet. Aquesta base l´aboqueu  en un fons desemmotllable i premeu bé la mescla.
-Remulleu la gelatina en aigua freda. Escalfeu en el microones 100 mml de gelat desfet i  dissoldre-hi la gelatina. Barregeu-ho amb la resta del gelat desfet i els ucre.
-Munteu les clares a punt de neu i afegiu-hi a la mescla amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
-Munteu la nata i incorporeu-hi la mescla anterior.
-Aboqueu-hi la mousse sobre el motlle i deixeu-la quallar a la nevera mínim 4 hores.
-Desemmotlleu i decoreu amb de crocant d’ametlla.
Per fer aquest crocant desfeu la mantega en una paella antiadherent.Afegiu-hi l´atmella picada i el sucre i deixeu rossejar l´ametlla sense parar de remenar.

Aquesta recepta la vaig extreure el blog La Cuina de Casa , de la nostra estimada Gemma.

Bon Profit!

9 comentaris:

  1. Eres increible, te quedan los pasteles de libro. Tengo una amiga que también es muy buena en los postres, cosa que yo no, y se los estoy pasando. Besitos guapa

    ResponElimina
  2. T'ha quedat preciós! Segur que els teus cosins van quedar encantats amb aquest pastís :)
    M'encanten les receptes amb torró, gairebé més que menjar els torrons directament. A més, són ideals per gastar els torrons que han sobrat i que després de Nadal ja no vol ningú, je je je...

    ResponElimina
  3. Cristina ya veo por la foto que triunfastes con el pastel y ademas viniendo del recetario de la Gemma exito seguro.
    Yo tambien lo probe hace un año pero en version
    copa y tambien gusto mucho.
    espero que no estes muy cansada despues de la guardia de ayer
    Bona setmana
    petons
    miquel

    ResponElimina
  4. Hola Cristina!!!
    Ja veig que els teus fogons treuen fum!!! No tranquil·la que no se't crema rés!! Es que no pares de publicar!!!
    M'encantarà fer aquesta recepta, ideal per donar sortida als torrons com diu la gemma! A més a més es veu molt més refrescant i de bon païr que els feixucs torrons de postres..
    Una abraçada beenn foortaaa!
    Gourmenderies

    ResponElimina
  5. Ostres! és un pastís de foto! i amb el platet daurat fa joc. Ja no puc dir res més que no hagin dit ja... espectacular, de debó. Felicitats per que segur que els teus cosins ja deuen estar esperant la trobada del proper any! Mooots petons guapa!

    ResponElimina
  6. Els va agradar moltíssim. Tal com dius Miquel tot el recetari de la Gemma és sinònim d´èxit.

    Però no tot són flors i violes, aviam si algú de vosaltres em pot respondre a aquesta pregunta tècnica: la mousse va aguantar bé quan la vaig desemmotllar, però de seguida es desfà i es desinfla com un gelat...és normal? ò això només m´ha passat a mi?
    Solucions, please!

    ResponElimina
  7. Crec que per la quantitat de nata i de gelat, hauria faltat més gelatina... pot ser això?

    ResponElimina
  8. Qué bo!!!T'ha quedat preciós!!!Amb el color vermell i dorat , perfecte!. Felicitats!.

    ResponElimina
  9. La foto ja val la pena menjarse-la...................................
    Què veurem la foto a natural?

    Petons i que els reis et portin un bon nedador.
    Disfruta de la setmaneta.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...