Aquest és el pa de pessic que vaig portar per esmorzar amb les iaies de la parròquia el proppassat diumenge 16 de gener. Vàrem celebrar el nou any ja que les iaies han assolit la dita:" hem arribat totes a l´any que ve"
He trigat uns dies en publicar la recepta, ja que sincerament me´n vaig oblidar; un lapsus. Increïble ! O sigui que: iaies, us demano disculpes.
Aquest pa de pessic és facilíssim de fer. És aquell que es pren com a mida un cartró de iogurt.
Ingredients
-1 iogurt de llimona
-3 ous
-3 mides de farina
-2 mides de sucre.
-1 mida d´oli d´oliva.
-1 culleradeta de mantega.
-1 sobre de llevat Royal.
-1 culleradeta de pell de llimona ratllada.
Preparació
-Aboqueu en un bol el iogurt de llimona per fer servir el cartró com a mida. També podeu reservar un cartró d´un iogurt que ja us heu menjat amb anterioritat. Mescleu els ous amb el sucre i barregeu-los bé
-Un cop barregats afegiu-hi la farina i el llevat tamisats. A aquesta barreja hi afegiu d´un en un la resta d´ingredients: la pell de llimona; la mantega i l´oli d´oliva. Torneu a mesclar.
-Aboqueu-ho en un motlle de 22cm aprox. i ho poseu en el forn prèviament escalfat a 180ºC fins que estigui al punt.Feu la prova de l´agulla i així ho sabreu.
-Desemmotllar i a menjar!
Bon Profit!
La coca del iogurt és un clàssic que no falla mai. Segur que les iaies van celebrar l'arribada del nou any amb molta il·lusió degustant aquesta coca sensacional!
ResponEliminammmmm a casa ens agrada molt,queda molt bona.un petó
ResponEliminaQuina bona pinta!! Ja m'imagin les iaies menjant un bon bocí d' aquesta coca. Un petó, Paula
ResponEliminaJo la faig igual però hi afegeixo mig iogurt d'anís. T'ha quedat maquíssima!
ResponEliminaBona nit,
ResponEliminaI aquestes llimonetes tan mones que has posat de decoració? Apa que no gaudirien les iaies amb aquesta coca! Petonets
Cristina, reina: ets genial!
ResponEliminaAquesta entrada teva l'hauré d'amagar, perque si la veuen els de casa.. sempre m'estan dient que els que més els agrada és el coc del iogurt!
però ¿com t'has pogut oblidar de les iaies?
Bravo per les teves Iaies! que les iaies són el millor del món i moltes felicitats a les iaies per "arribar a l'any que ve!".
Un petó ben gros per tu i les iaies!
Gourmenderies
Vamos que ya tienes las iaies contentas todo el año.
ResponEliminaCon yoguer y limon quedan muy bien este pa de pessic
peto
i bon cap de setmana
miquel
Bona nit
ResponEliminaLa iaies segur que han quedat molt contentes. El pa de pessic fa cara d'estar molt bo
Salut i bona cuina.
Hola guapa, yo tambien hago este vizcocho pero no me queda tan bien como a ti, cual es el truco?
ResponEliminaSí, les iaies estan molt contentes. La gent gran és molt agraïda quan una persona jove se´n recorda d´elles.
ResponEliminaLa veritat és que em va quedar molt esponjós.
Eri, les llimonetes són de la tenda dels xuxes, de sucre.
Carmen, yo antes mezclaba los ingredientes todos juntos, pero ahora lo hago tal como lo explico en la receta y, creo que este es el truco...ya me lo explicarás cuando la hagas.
Em porten bons records cada cop que en faig. T'ha quedat preciosa
ResponEliminaAquest pa de pessic surt molt bo, segur que les iaies van quedar encantades.
ResponEliminaMmmm... aquest pa de pessic al mati amb la llet... ha d'estar boníssim!!!
ResponEliminaPetonets
M'encanta el pa de pessic!!! i per esmorza amb la llet.... MMmmmm deliciós
ResponEliminaPetonets