dilluns, 27 de gener del 2014

BESCUIT DE TARONJA

Taronja, tarongeta...què bona! Ara és l'època en què aquest cítric es troba en la seva màxima esplendor. Cal aprofitar la gran font de vitamines que aquesta fruita aporta al nostre organisme. La majoria de vegades la prenem com  un suc o per acompanyar les amanides. En les postres, també li podem treure molt de partit com en aquest bescuit...melós, melós...amb un gustet i una olor a taronja d´allò més encisadora. Per repetir!


Ingredients
Per un motlle de plum cake.
-3 taronges.
-ratlladura de taronja.
-3 ous.
-300 gr. de sucre.(50 +250)
-70 ml d'oli suau.
-1 sobre de llevat.
-200 gr. de farina.

Preparació
-Agafeu una taronja; talleu per la meitat i, d´una de les meitats, feu-ne els talls de guarnició del bescuit. En un plat aboqueu-hi una mica dels 50 gr. de sucre; poseu-hi els talls de taronja i, a sobre d´aquests el sucre restant.Deixeu-ho reposar mentre prepareu el bescuit.
-De l'altra meitat, feu-en ratlladura.
-Prescalfeu el forn a 180ºC
-En un robot o en un bol, afegiu-hi els ous; els 250 gr. de sucre; el suc de dues taronges i l'oli. Bateu fins a obtenir una crema fina.
-A aquesta crema fina aboqueu-hi la ratlladura de taronja, el llevat i la farina tamissada. Mescleu fins que no quedin grumolls. Us podeu ajudar amb les varilles elèctriques a la velocitat mínima.
-Aboqueu-hi la preparació en el motlle. Enforneu a 180ºC, forn de baix. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop retirat del forn i, en calent, guarniu el bescuit amb les taronges ensucrades.

 

 Bon profit!

23 comentaris:

  1. un desayuno o merienda fantastico y que bueno y aromatico que es.
    Bona setmana

    ResponElimina
  2. Que humedos y deliciosos quedan con naranja!!
    Bss

    ResponElimina
  3. M'encanta el gustet que hi deixa la taronja... És un esmorzar perfecte... I de temporada! ;)

    ResponElimina
  4. T'ha quedat melós i esponjós, i amb un coloret taronja preciós.
    Boníssim!

    ResponElimina
  5. Aquest és d'aquells pastissos humits que aguanten i que són igual de deliciosos el tercer dia que el primer. M'anoto la recepta. Com estàs? Ara que ja no ens veiem als tallers del Pep... i que ja no treballes a Sabadell...! Petons!

    ResponElimina
  6. què esponjós es veu!!! amb la taronja queda gustós, humit i amb bon color!! boníssim!!petó

    ResponElimina
  7. Quin coloret més bó!!! els bescuits de taronja son insuperables!!! petonsss,

    ResponElimina
  8. S'em fa la boca aigua només de veure'l Cristina, tan esponjós i amb el gustet de taronja, una passada!
    Petons.

    ResponElimina
  9. Aaaaaaaai! Quina bona pinta que fa aquest bescuit de taronja! Només de veure'l mare meva! És fantàstic!!!
    Jo fa poc he començat un blog, senzillet, però clar, em vaig iniciant en aquest món!
    Et deixo el link per si hi vols donar un cop d'ull i donar-hi la opinió, o crítiques constructives d'aquestes que ens van tan bé per millorar tot el que fem!

    Mira el link és: http://joorengaitucanyella.blogspot.com.es/
    Una abraçada amb gust de taronja!

    ResponElimina
  10. es molt bo oi!! quina gana m'esta entrant nomes de llegir la teva entrada!! ufff ...guardat pel cap de setmana! petons

    ResponElimina
  11. Hola Cristina tens tota la raó, ara és el temps de les taronges i val la pena aprofitar-ho! Esponjós i molt bó

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta!! tinc unes taronges que em demanen acabar en format bescuit!! hauré de fer-les cas! :-P. Fins aviat,

    ResponElimina
  13. Com m'agrada aquest bescuit!! Ara m'han entrat ganes de fer-ne un!! petons

    ResponElimina
  14. T´ha quedat molt esponjós i el color perfecta, ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  15. El color d'aquest bescuit , m'ha enamorat.
    Una passada!!!!!!!!!!
    Petons

    ResponElimina

  16. Cristina; Uns molt bons postres, aquets de bescuit de taronja, que com molt bé dius Cristina, ara està en el seu millor temps.
    Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  17. Quina bona pinta, Cristina! quin gustet més bo i es veu super flonjo! petons

    ResponElimina
  18. Ostres Cristina, fent la ronda he vist que deies que ja no fan classes a Bon Preu... doncs si que estem bé! haurem de buscar alguna altra opció! si més no per a veure'ns! ptó

    ResponElimina
  19. Melosos són com m'agraden els cocs. Que bo!
    Feliç setmana,
    Nani
    La trobada sí es fa i l'enllaç és: http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/p/open.html

    ResponElimina
  20. Tovet i gustòs just com m'agrada, t'ha quedat molt bo i un color que fa venir saliveres!
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Fa molt bona pinta! Jo n'he fet una recepta molt similar, però no hi afegia el suc de taronja, ho provaré a veure com queda! Ah, i com a decoració, taronja confitada però a sobre d'una mica de cobertura de xocolata, que a casa agrada molt!
    http://farinaisucre.wordpress.com/2014/03/09/pastis-de-taronja-amb-cobertura-de-xocolata-i-taronja-confitada/

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...