dimarts, 21 de gener del 2014

GELAT D'AMETLLES GARRAPINYADES

Després d' una "pausa llaminera" us porto una recepta d'aprofitament: un gelat d´ametlles caramelitzades. En les fires nadalenques és molt usual trobar paredetes de llaminadures on no hi falten els passatemps de sempre. Aquest Nadal a casa meva hem estat ben servits d'ametlles garrapinyades....tant... que havien de tenir alguna sortida...doncs vinga! un gelat!.



Ingredients
Per un motlle tipus plum-cake
-100 gr. d'ametlles garrapinyades.
-250 ml de nata líquida per muntar.
-2 clares d'ou.
-100 gr. de mel.
-1 cullerada de sucre.

*La mel és un anti-cristal.litzant natural. Per aquest gelat no cal utilitzar sucre invertit.

Preparació.
-Munteu la nata. Un cop muntada aboqueu-hi les atmelles. Mescleu amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
-Escalfeu la mel amb el sucre i una cullerada d´aigua fins que es liqüi.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi la mescla de la mel, a poc a poc i a tongades. Seguiu batent.
-Incorporeu-hi la nata.
-Aboqueu-hi la preparació en un motlle i congeleu. Retireu del congelador 10' abans de servir.


Bon  profit!

17 comentaris:

  1. aixi de facil es??? ja he fet el gelat de torró que tinc ben guardat al congelador, ara toca aquest i per l'estiu ja estare preparada!! jeje petons

    ResponElimina
  2. Quina bona sortida li has donat!! jo menjo gelat tot l'any i aquest m'ha encantat!!!
    Petons

    ResponElimina

  3. Cristina; Un molt bon pastís de sobres de Nadal i molt ben ambientat.
    Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  4. no estic a dieta, així que em va genial un tallet d'aquest gelat!!!! :P petonets guapa

    ResponElimina
  5. Els sabors dels gelats no tenen límit Cristina, ja em menjaría un troç ben a gust encara que ja sigui hora d'anarse'n a dormir.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Una recepta d'aprofitament espectacular! Amb el gustet de les ametlles i la mel... de vici total!

    ResponElimina
  7. Ei, molt bo!! A mi em recorda una mica el gelat de macadàmia, que normalment compro de Farggi i que també porta el fruit sec garapinyat... aquestes ametlles fan salivera, i el gelat és el summum!! Petons, guapa.

    ResponElimina
  8. Mmmm que bo!! M' agraden molt les garrapinyades.

    ResponElimina
  9. Cristina una recepta de aprovechamineto magnifica y con la miel no tienes que preocuparte de los cristales,espectacular¡¡
    Bss

    ResponElimina
  10. Aquest gelat ha d’estar ben bo Ummmm i es una bona manera d’acabar amb els torrons
    Petons

    ResponElimina
  11. Doncs ho trobo una idea boníssima! A més, la combinació dels fruits garrapinyats amb la nata deu quedar genial!

    ResponElimina
  12. Ostres Cristina,
    M'agrada aquesta proposta. Gelat de garrapinyades! Genial.
    Una abraçada,
    Nani
    No t'animes a venir a Tarragona, a la trobada?

    ResponElimina
  13. Xiqueta, quin gelat més bo!!! De garrapinyades!!! Genial.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. Un bon gelat!!I fet a casa encara a d'estar mes deliciós!!
    Petons!!

    ResponElimina
  15. A casa som fans de les ametlles garrapinyades, o sigui, que aquest gelat me l'apunto ràpidament!

    ResponElimina
  16. Ostres, quina bona pensada i que bo que deu ser...!!!!
    Petonets

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...