Després d' una "pausa llaminera" us porto una recepta d'aprofitament: un gelat d´ametlles caramelitzades. En les fires nadalenques és molt usual trobar paredetes de llaminadures on no hi falten els passatemps de sempre. Aquest Nadal a casa meva hem estat ben servits d'ametlles garrapinyades....tant... que havien de tenir alguna sortida...doncs vinga! un gelat!.
Ingredients
Per un motlle tipus plum-cake
-100 gr. d'ametlles garrapinyades.
-250 ml de nata líquida per muntar.
-2 clares d'ou.
-100 gr. de mel.
-1 cullerada de sucre.
*La mel és un anti-cristal.litzant natural. Per aquest gelat no cal utilitzar sucre invertit.
Preparació.
-Munteu la nata. Un cop muntada aboqueu-hi les atmelles. Mescleu amb moviments envolvents perquè no s´abaixi.
-Escalfeu la mel amb el sucre i una cullerada d´aigua fins que es liqüi.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi la mescla de la mel, a poc a poc i a tongades. Seguiu batent.
-Incorporeu-hi la nata.
-Aboqueu-hi la preparació en un motlle i congeleu. Retireu del congelador 10' abans de servir.
Bon profit!
aixi de facil es??? ja he fet el gelat de torró que tinc ben guardat al congelador, ara toca aquest i per l'estiu ja estare preparada!! jeje petons
ResponEliminaUauuuuuuuuuuu Cristina!
ResponEliminaQuina bona sortida li has donat!! jo menjo gelat tot l'any i aquest m'ha encantat!!!
ResponEliminaPetons
ResponEliminaCristina; Un molt bon pastís de sobres de Nadal i molt ben ambientat.
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)
no estic a dieta, així que em va genial un tallet d'aquest gelat!!!! :P petonets guapa
ResponEliminaEls sabors dels gelats no tenen límit Cristina, ja em menjaría un troç ben a gust encara que ja sigui hora d'anarse'n a dormir.
ResponEliminaPetons.
Una recepta d'aprofitament espectacular! Amb el gustet de les ametlles i la mel... de vici total!
ResponEliminaEi, molt bo!! A mi em recorda una mica el gelat de macadàmia, que normalment compro de Farggi i que també porta el fruit sec garapinyat... aquestes ametlles fan salivera, i el gelat és el summum!! Petons, guapa.
ResponEliminaMmmm que bo!! M' agraden molt les garrapinyades.
ResponEliminaCristina una recepta de aprovechamineto magnifica y con la miel no tienes que preocuparte de los cristales,espectacular¡¡
ResponEliminaBss
Aquest gelat ha d’estar ben bo Ummmm i es una bona manera d’acabar amb els torrons
ResponEliminaPetons
Doncs ho trobo una idea boníssima! A més, la combinació dels fruits garrapinyats amb la nata deu quedar genial!
ResponEliminaOstres Cristina,
ResponEliminaM'agrada aquesta proposta. Gelat de garrapinyades! Genial.
Una abraçada,
Nani
No t'animes a venir a Tarragona, a la trobada?
Xiqueta, quin gelat més bo!!! De garrapinyades!!! Genial.....
ResponEliminaPetons,
Olga
Un bon gelat!!I fet a casa encara a d'estar mes deliciós!!
ResponEliminaPetons!!
A casa som fans de les ametlles garrapinyades, o sigui, que aquest gelat me l'apunto ràpidament!
ResponEliminaOstres, quina bona pensada i que bo que deu ser...!!!!
ResponEliminaPetonets