Taronja, tarongeta...què bona! Ara és l'època en què aquest cítric es troba en la seva màxima esplendor. Cal aprofitar la gran font de vitamines que aquesta fruita aporta al nostre organisme. La majoria de vegades la prenem com un suc o per acompanyar les amanides. En les postres, també li podem treure molt de partit com en aquest bescuit...melós, melós...amb un gustet i una olor a taronja d´allò més encisadora. Per repetir!
Ingredients
Per un motlle de plum cake.
-3 taronges.
-ratlladura de taronja.
-3 ous.
-300 gr. de sucre.(50 +250)
-70 ml d'oli suau.
-1 sobre de llevat.
-200 gr. de farina.
Preparació
-Agafeu una taronja; talleu per la meitat i, d´una de les meitats, feu-ne els talls de guarnició del bescuit. En un plat aboqueu-hi una mica dels 50 gr. de sucre; poseu-hi els talls de taronja i, a sobre d´aquests el sucre restant.Deixeu-ho reposar mentre prepareu el bescuit.
-De l'altra meitat, feu-en ratlladura.
-Prescalfeu el forn a 180ºC
-En un robot o en un bol, afegiu-hi els ous; els 250 gr. de sucre; el suc de dues taronges i l'oli. Bateu fins a obtenir una crema fina.
-A aquesta crema fina aboqueu-hi la ratlladura de taronja, el llevat i la farina tamissada. Mescleu fins que no quedin grumolls. Us podeu ajudar amb les varilles elèctriques a la velocitat mínima.
-Aboqueu-hi la preparació en el motlle. Enforneu a 180ºC, forn de baix. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop retirat del forn i, en calent, guarniu el bescuit amb les taronges ensucrades.
Bon profit!
un desayuno o merienda fantastico y que bueno y aromatico que es.
ResponEliminaBona setmana
Que humedos y deliciosos quedan con naranja!!
ResponEliminaBss
M'encanta el gustet que hi deixa la taronja... És un esmorzar perfecte... I de temporada! ;)
ResponEliminaT'ha quedat melós i esponjós, i amb un coloret taronja preciós.
ResponEliminaBoníssim!
Aquest és d'aquells pastissos humits que aguanten i que són igual de deliciosos el tercer dia que el primer. M'anoto la recepta. Com estàs? Ara que ja no ens veiem als tallers del Pep... i que ja no treballes a Sabadell...! Petons!
ResponEliminaquè esponjós es veu!!! amb la taronja queda gustós, humit i amb bon color!! boníssim!!petó
ResponEliminaQuin coloret més bó!!! els bescuits de taronja son insuperables!!! petonsss,
ResponEliminaS'em fa la boca aigua només de veure'l Cristina, tan esponjós i amb el gustet de taronja, una passada!
ResponEliminaPetons.
Aaaaaaaai! Quina bona pinta que fa aquest bescuit de taronja! Només de veure'l mare meva! És fantàstic!!!
ResponEliminaJo fa poc he començat un blog, senzillet, però clar, em vaig iniciant en aquest món!
Et deixo el link per si hi vols donar un cop d'ull i donar-hi la opinió, o crítiques constructives d'aquestes que ens van tan bé per millorar tot el que fem!
Mira el link és: http://joorengaitucanyella.blogspot.com.es/
Una abraçada amb gust de taronja!
es molt bo oi!! quina gana m'esta entrant nomes de llegir la teva entrada!! ufff ...guardat pel cap de setmana! petons
ResponEliminaHola Cristina tens tota la raó, ara és el temps de les taronges i val la pena aprofitar-ho! Esponjós i molt bó
ResponEliminaQue bo aquest bescuit, i tan sa!
ResponEliminaQuina bona pinta!! tinc unes taronges que em demanen acabar en format bescuit!! hauré de fer-les cas! :-P. Fins aviat,
ResponEliminaCom m'agrada aquest bescuit!! Ara m'han entrat ganes de fer-ne un!! petons
ResponEliminaT´ha quedat molt esponjós i el color perfecta, ha de ser boníssim!
ResponEliminaEl color d'aquest bescuit , m'ha enamorat.
ResponEliminaUna passada!!!!!!!!!!
Petons
ResponEliminaCristina; Uns molt bons postres, aquets de bescuit de taronja, que com molt bé dius Cristina, ara està en el seu millor temps.
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)
Ha de quedar molt fi i menjívol!
ResponEliminaQuina bona pinta, Cristina! quin gustet més bo i es veu super flonjo! petons
ResponEliminaOstres Cristina, fent la ronda he vist que deies que ja no fan classes a Bon Preu... doncs si que estem bé! haurem de buscar alguna altra opció! si més no per a veure'ns! ptó
ResponEliminaMelosos són com m'agraden els cocs. Que bo!
ResponEliminaFeliç setmana,
Nani
La trobada sí es fa i l'enllaç és: http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/p/open.html
Tovet i gustòs just com m'agrada, t'ha quedat molt bo i un color que fa venir saliveres!
ResponEliminaUna abraçada
Fa molt bona pinta! Jo n'he fet una recepta molt similar, però no hi afegia el suc de taronja, ho provaré a veure com queda! Ah, i com a decoració, taronja confitada però a sobre d'una mica de cobertura de xocolata, que a casa agrada molt!
ResponEliminahttp://farinaisucre.wordpress.com/2014/03/09/pastis-de-taronja-amb-cobertura-de-xocolata-i-taronja-confitada/