Aprofita que aprofitaràs vet aquí...gelat de torró de xixona. Tenia taules de torró de xixona del Nadal/2012 i alguna cosa havia de fer...Potser no he triat el cap de setmana més adequat, però quan l´assaboreixes i, tastes tanta cremositat, el cel ennuvolat del mes de febrer es converteix en un sol del mes de juny esplèndid.
Ingredients
Per a 6 racions.
-300 gr. de torró de xixona.
-500 ml de llet.
-200 ml de nata per muntar.
-4 rovells d'ou.
-100 gr de sucre.
-1 culleradeta de sucre avainillat o 1 beina de vainilla.
Preparació
-Per preparar la crema anglesa cliqueu aquí. Només cal adaptar les quantitats a la recepta.-Un cop colada la crema. Deixeu-la entebeir i afegiu-ne el torró esmicolat. Remeneu per integrar-lo a la crema.
-Munteu la nata i l´afegiu amb moviments envolvents a la crema de torró de xixona un cop aquesta estigui freda.
-Aboqueu-hi la crema al motlle i poseu-lo al congelador. Al cap d´una hora traieu-lo del congelador i remeneu la crema de torró a fi de trencar els cristalls que es comencin a formar.
-Torneu la crema al congelador i, passades dues hores, torneu a remenar amb un forquilla.
-Abans de consumir, deixeu-lo a temperatura ambient fins que el pogueu manipular.
Bon profit!
ResponEliminaCristina; Un gust al paladar, per el mes de'abril, maig, juny, juriol, agost, setembre...
Salutacions Cristina¡¡ :O) :O)
ostres jo també n'he fet, amb el torro que em sobrava, l'he tastat i brutal!! ara, el deixare per quan arribi la calor que ara mateix no m'atrau massa, tiro més pel coulant de torró!! petons
ResponEliminaEi! Quina textura! T'ha quedat molt bé, punyetera!! A veure si tirem endavant "lo" nostre, tu ja m'entens... he he he... petons!
ResponEliminaJo també el vaig fer, i queda molt bo !
ResponEliminaPetons
Per mi tots els caps de setmana són bons per degustar un gelat casolà tan bo com aquest!!!!!
ResponEliminaQuina pinta més llaminera...
Nyamm m'encanta el gelat de torró! Sembla fácil la recepta que ens proposes, segur que ho provaré! Petons
ResponEliminaFantàstica manera d'aprofitar els torrons que sempre queden després de les festes ;) Anotada!
ResponEliminaUna abraçada!
es uno de mis helados preferidos,te ha quedado genial¡¡ y ideal para cualquier epoca del año.
ResponEliminaUn dels gelats que més m'agrada i aaixò d'aprofitar resta m'encanta... sempre hi ha turró a la nevera donant voltes jejeje
ResponEliminaGràcies per la recepta. Un petó guapa. MAR, de EQNME
Amb aquest gelat no es nota el fred. Cristina t'ha quedat molt cremós i molt ben acompanyat amb la neula.
ResponEliminaPetons.
Tant si fa fred com calor un gelat sempre cau bé! aquest anys vaig calcular bé i no he tingut sobres però sempre es pot comprar... no hi ha excusa! petó
ResponEliminaUn dels nostres gelats preferits!!! No sóc tan valenta com per fer-ho......A tu t'ha quedat perfecte!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Amb el que a mi m'agraden els gelats!!!!!!!!!!
ResponEliminaUna bona manera d'aprofitar aquella barra de torró que tenim al rebost.
Petonets
Un gelat sembre va bé per acabar un àpat.. fa molt bona pinta!!
ResponEliminaUn gelat sempre va bé, faci el temps que faci, un imprescindible per tirar avall! I si a més a més aprofites barres de turró que se t'havien quedat penjades... doncs encara millor!
ResponEliminaUn dels meus gelats preferits!, i així casolà....uixxxxxx.... de vici!
ResponEliminaCristina, i tant que pots publicar una recepta que ja hagis fet!, a mi em farà molta il.lusió que em dediquis aquest detall pels meus 4 anys!., aquí t'espero!
Guapa...que no me oblidat de tu!!!!
ResponEliminaQuina pintassa que fa aquest gelat. A mi m'agraden tot l'any els gelats...jejeje
Petonets.