dilluns, 6 de gener de 2014

TORTELL DE REIS

Dia de Reis, Tortell de reis.



Per a la massa mare
-150 gr. de farina de força
-20 gr. de llevat premsat.
-llet tèbia (la que admeti).
-8 gr. de sal
Per a la massa brioix
-250 gr. de farina de força.
-8 gr. de llevat premsat.
-1 ou.
-100 gr. de sucre.
-20 gr. de mantega pomada.
-1 cullerada d'anís.
-1 cullerada de canyella.
-1 culleradeta de postres d'aroma de tarongina
-una mica de ratlladura de llimona.
Pel massapà
-200 gr. de farina d´ametlla.
-200 gr. de sucre llustre.
-1 clara d'ou.
Pel sucre bolat.
-sucre llustre.
-gotes d´essència de tarongina.
Decoració
-Fava, rei;
-fruita confitada variada.

Preparació
-De la massa mare i de la massa brioix us remeto a la recepta de la coca de St.Joan amb vídeo (aquí)
-Del massapà:
 En un bol mescleu l'ametlla, el sucre i la clara d´ou fins a formar una pasta que no s´enganxi a les mans.Reserveu la pasta.El podeu fer el dia abans i, guardar-lo amb paper film a la nevera.
La forma del tortell
-Quan acabi el temps de repòs heu d´aplanar la massa amb el corró i donar-li forma rectangular. Ha de quedar fina, com un cartró.
-Seguidament agafeu el massapà que teniu reservat i, incrusteu-hi el rei i la fava embolicada amb paper d´alumini. Doneu-li forma de corró al massapà i l' emboliqueu amb la massa i l' uniu pels extrems.
-Poseu el tortell sobre la safata del forn fins que dobli el volum.
El sucre humitejat.
-Mentre el tortell dobla el volum prepareu el sucre humitejat. Heu de barrejar el sucre llustre amb unes gotes d´essència de taronja o aigua. El deixeu assecar a fi que es granuli. i el reserveu per decorar-lo un cop cuït


Bon profit!

20 comentaris:

  1. Que maco t'ha quedat i es veu molt flonjo!! Jo l'any vinen el faré només de massapá, que aquest any me l'han reclamat! Espero que amb aquest fantàstic tortell hagueu passat un dia de reis genial!

    ResponElimina
  2. Que maco t'ha quedat . JO aquest any no n'hi posat e massapà I també ha quedat molt bó.
    Petons

    ResponElimina
  3. Seguríssim que heu gaudit molt del dia de Reis amb aquest tortell!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Molt bo, Cristina!! Veus, no sabia que es deia sucre bolat, aquest tipus de preparació amb sucre... sempre aprenc coses amb tu! he he. Petons!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat perfecte! I si no tens sucre volado, fer-lo així és una opció perfecta!

    ResponElimina
  6. La forma es perfecte, ja m'el imagino ben bo de sabor. Amb massapà m'agrada molt, sempre l'he fet, però aquest any no, he fet el tortell de l'Ibán Yarza.
    Petons.

    ResponElimina
  7. A banda que t'ha quedat super xulo, segur que estava boníssim!!! bon any i petó!

    ResponElimina
  8. T'ha quedat perfecte!!! M'encanta! petons i bon any!

    ResponElimina
  9. Bona feina....un gran tortell !!!

    ResponElimina
  10. quina crack!! olee oleee i oleeeee!! bonissim!peto

    ResponElimina
  11. Un tortell impresionant Cristina!! Quan en proves un de casolà no hi ha color amb els comercials ehh!! jejeje
    Per cert, Bon any nou guapa. Molt petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  12. M'ha agradaría que tornesin els Reis, per demanarme un tortell com aquest.
    Un tortell de 100000000........
    Petons

    ResponElimina
  13. Cristina te ha quedado de categoria superior,mejor que muchos profesionales¡Un lujo poder saborearlo
    Bon Any

    ResponElimina
  14. és perfecte!!!! molt bon any guapa. petonets

    ResponElimina
  15. Remenant per internet he trobat el teu bloc. I jo també tinc un dedicat als més petits de la casa. He fet ressó del teu treball tot copiant la recepta del flam de peres. El trobaras a http://elreidelacasa.blogspot.com.es/p/receptes.html . Si tens alguna recepta per fer amb nens no dubtis de dir-m'ho i compartim la informació en el bloc a l'hora que faig publicitat del teu.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...