Per a la massa mare
-150 gr. de farina de força
-20 gr. de llevat premsat.
-llet tèbia (la que admeti).
-8 gr. de sal
Per a la massa brioix
-250 gr. de farina de força.
-8 gr. de llevat premsat.
-1 ou.
-100 gr. de sucre.
-20 gr. de mantega pomada.
-1 cullerada d'anís.
-1 cullerada de canyella.
-1 culleradeta de postres d'aroma de tarongina
-una mica de ratlladura de llimona.
Pel massapà
-200 gr. de farina d´ametlla.-200 gr. de sucre llustre.
-1 clara d'ou.
Pel sucre bolat.
-sucre llustre.
-gotes d´essència de tarongina.
Decoració
-Fava, rei;
-fruita confitada variada.
Preparació
-De la massa mare i de la massa brioix us remeto a la recepta de la coca de St.Joan amb vídeo (aquí)
-Del massapà:
En un bol mescleu l'ametlla, el sucre i la clara
d´ou fins a formar una pasta que no s´enganxi a les mans.Reserveu la
pasta.El podeu fer el dia abans i, guardar-lo amb paper film a la nevera.
La forma del tortell
-Quan
acabi el temps de repòs heu d´aplanar la massa amb el corró i donar-li
forma rectangular. Ha de quedar fina, com un cartró.
-Seguidament agafeu el massapà que teniu reservat i, incrusteu-hi el rei i la fava embolicada amb paper d´alumini. Doneu-li forma de corró al massapà i l' emboliqueu amb la massa i l' uniu pels extrems.
-Poseu el tortell sobre la safata del forn fins que dobli el volum.
-Seguidament agafeu el massapà que teniu reservat i, incrusteu-hi el rei i la fava embolicada amb paper d´alumini. Doneu-li forma de corró al massapà i l' emboliqueu amb la massa i l' uniu pels extrems.
-Poseu el tortell sobre la safata del forn fins que dobli el volum.
El sucre humitejat.
-Mentre
el tortell dobla el volum prepareu el sucre humitejat. Heu de barrejar
el sucre llustre amb unes gotes d´essència de taronja o aigua. El deixeu
assecar a fi que es granuli. i el reserveu per decorar-lo un cop cuït
Bon profit!
Que maco t'ha quedat i es veu molt flonjo!! Jo l'any vinen el faré només de massapá, que aquest any me l'han reclamat! Espero que amb aquest fantàstic tortell hagueu passat un dia de reis genial!
ResponEliminaQue maco t'ha quedat . JO aquest any no n'hi posat e massapà I també ha quedat molt bó.
ResponEliminaPetons
Seguríssim que heu gaudit molt del dia de Reis amb aquest tortell!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Molt bo, Cristina!! Veus, no sabia que es deia sucre bolat, aquest tipus de preparació amb sucre... sempre aprenc coses amb tu! he he. Petons!
ResponEliminaT'ha quedat perfecte! I si no tens sucre volado, fer-lo així és una opció perfecta!
ResponEliminaLa forma es perfecte, ja m'el imagino ben bo de sabor. Amb massapà m'agrada molt, sempre l'he fet, però aquest any no, he fet el tortell de l'Ibán Yarza.
ResponEliminaPetons.
A banda que t'ha quedat super xulo, segur que estava boníssim!!! bon any i petó!
ResponEliminaT'ha quedat perfecte!!! M'encanta! petons i bon any!
ResponEliminaBona feina....un gran tortell !!!
ResponEliminaquina crack!! olee oleee i oleeeee!! bonissim!peto
ResponEliminaUn tortell impresionant Cristina!! Quan en proves un de casolà no hi ha color amb els comercials ehh!! jejeje
ResponEliminaPer cert, Bon any nou guapa. Molt petonets. MAR, de EQNME
M'ha agradaría que tornesin els Reis, per demanarme un tortell com aquest.
ResponEliminaUn tortell de 100000000........
Petons
Cristina te ha quedado de categoria superior,mejor que muchos profesionales¡Un lujo poder saborearlo
ResponEliminaBon Any
T'ha quedat preciós.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
és perfecte!!!! molt bon any guapa. petonets
ResponEliminaEstá preciosa!!
ResponEliminaEspacio Culinario
T'ha quedat preciós i molt ben fet.
ResponEliminaQue pinta mas rica Pilar!!
ResponEliminaUn besito
Remenant per internet he trobat el teu bloc. I jo també tinc un dedicat als més petits de la casa. He fet ressó del teu treball tot copiant la recepta del flam de peres. El trobaras a http://elreidelacasa.blogspot.com.es/p/receptes.html . Si tens alguna recepta per fer amb nens no dubtis de dir-m'ho i compartim la informació en el bloc a l'hora que faig publicitat del teu.
ResponEliminaEspectacular Cristina!!!!!
ResponElimina